Shpipëri Hesapi

Kërkon 30 mln euro borxh për teatrin e ri

Postuar në 28 Maj, 2020 12:59

Pa u mbushur ende 10 ditë nga shembja e Teatrit Kombëtar, Bashkia e Tiranës ka nisur një shkresë zyrtare në Ministrinë e Financave, ku i kërkon Qeverisë të miratojë një garanci sovrane për kredinë që do të marrë për Teatrin.

Bashkia kërkon që ndërtimi i Teatrit të Ri të ndërtohet mbi parcelën në pronësi të saj. Sipas shkresës, kredia do të jetë 30 milion euro dhe me gjasë do të merret nga Banka Europiane e Investimeve (BEI).

Komunikatë/Ranë dakord. Edhe ambasada vazhdon të jetë në krah të popullit shqiptar

Postuar në 26 Maj, 2020 15:01

Ramë dakord për zvogëlimin e periudhës zgjedhore, përkatësisht në datat 15 prill-15 maj, ose 15 tetor- 15 nëntor. Është një periudhë shumë e mirë për të bërë zgjedhje në Shqipëri, pasi edhe klima është më e mirë. Pjesëmarrja sa më e lartë në zgjedhje do të jetë një gjë shumë e mirë.

Ramë dakord edhe për parimin e kuotës gjinore, që një në tre emra të jetë nga gjinia femërore, të shoqëruar dhe me sanksionet përkatëse. Nisur nga ky parim duhet të shihet si të eliminohen disa shqetësime.

Të paprekshmit mes Vegjëlisë dhe avlëmendit të elitës

Postuar në 24 Maj, 2020 14:37

Robert Ndrenika është një monument. Kadareja është tempull. Kadri Roshi është korife

Lista e të mëdhenjve në këtë vend të vogël mund të vazhdojë gjatë. Janë të mëdhenj për veprën e tyre dhe për kompleksin tonë si të vegjël, shpallen si të paprekshëm.Duhet t'i bashkohesh me ulërimën tënde këtyre parrullave, pasi përndryshe vvvvvzzzt, një vizë e kuqe.

Kam reflektuar. Do rindërtoj godinën e Teatrit diku tjetër

Postuar në 21 Maj, 2020 15:46

Kryeministri Edi Rama është shfaqur sot në Parlament me një monolog të gjatë mbi Teatrin Kombëtar, historinë e prjektit, godinës, statusin e saj etj.. Zoti Rama ka deklaruar se projekti i zbatuar nuk përputhet me atë të ideuar për shkak të luftës dhe se asnjë qeveri nuk e ka përfshirë mu për këtë shkak, objektin në listën e monumenteve të kulturës. Me një ton ironik, dramatik pre pedagogu të artit dhe një plaku të moçëm që ta thotë historinë e Tiranës në versionin e Tironës, z.

Peticioni i pazakontë/Një pjesë e artistëve: Prisheni Teatrin!

Postuar në 15 Maj, 2020 21:57

Ndoshta është peticioni i parë që aktorë të një teatri ku kanë performuar një jetë të tërë, kërkojnë prishjen e tij. Ky është rasti me peticionin e firmosur sot nga disa artistë në krye të të cilit qëndron Robert Ndrenika, e pastaj vazhdon ndonjë tjetër si Arben Derhemi, apo Alfred Trebicka që në fillim folën për hunj e dhunë kundër prishjes.

Lajme pafajësie nga "Drejtësia"

Postuar në 14 Maj, 2020 15:44

Nga drejtësia vijnë lajme të mira.

Çështja ndaj Lulzim Bashës raportohet se ka pushuar. Nuk u gjetën prova të reja. Lobimi rus për gjykatën nuk ekziston.

Hermes Nikajn, i njohur ndryshe si “Zogu i Tiranës” u la i lirë. Ndenji 6 muaj në burg nën akuzën e organizimit të prostitucionit, u publikuan edhe disa përgjime me të cilët media të ndryshme ksehasën miletin dhe tani u mbyll.

Prokuroria e Shtatorit

Postuar në 07 Maj, 2020 17:18

Njerëzit sot kërkojnë drejtësi, kërkojnë që më në fund gjërat në këtë vend të bëhen konkrete, puna jonë duhet të jetë në lartësinë e asaj që njerëzit kërkojnë nga ne

Kështu u shpreh në fillim të dhjetorit 2019, kryeprokurori Olsian Çela, me marrjen e detyrës. Sot, gjatë diskutimit në mbledhjen online mes tij dhe Kuvendit të Shqipërisë, Çela ndër të tjera ka thënë: 

Drejtësi e reformuar?! Ekspertizë e huaj edhe për një çështje mandati...

Postuar në 05 Maj, 2020 18:34

Sot raportohet se është mbledhur online Këshilli i Lartë Gjyqësor që ka për detyrë të shqyrtojë mandatin e Ardian Dvoranit si kryetar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi dhe si anëtar i Gjykatës së Lartë.  Seanca është mbledhur pas një letre të Presidentit të Republikës që ka vënë në dukje se Dvorani nuk mund të vazhdojë asnjë prej detyrat e tij. 

Shqipëria do të bëhet. Amerika po i bën reformat me Damian Gjiknurin

Postuar në 04 Maj, 2020 12:18

Sot, deputeti socialist Damian Gjiknuri njofton në Facebook:

Tallja e Presidentit: Kjo është pasuri e popullit. Ta ruajmë!

Postuar në 02 Maj, 2020 13:04

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, shkruan sot një status në Facebook në të cilin shpreh shqetësimin për situatën e pyjeve. 

Pages

Subscribe to RSS - Shpipëri Hesapi