Shpipëri Hesapi

Modeli "Vorpsi" bëhet ligj kundër Kushtetutës. Betimi i njoftohet Presidentit, nuk bëhet para tij!!!

Postuar në 10 Dhjetor, 2019 13:43

Sot raportohet se shumica personale e Edi Ramës ka future në procedurë anmendimin e ligjit për funksionimin e Gjykatës Kushtetuese sipas të cilit synon të zgjidhë përmes tejkalimit të Presidentit çështjen e zgjedhjes së anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

Thuhet në draft:

Erdhi Shpëtimtari...

Postuar në 07 Dhjetor, 2019 12:44

 

Po të shohësh materialet propagandistike të shpërndara nga zyra e kryeministrit, punët në Shqipëri janë shkëlqyer. Njerëz të dërrmuar nga tërmeti, por edhe që e përshfaqin natyrshëm varfërinë që kanë, dalin të lumtur që Udhëheqësi, veshur me tuta si të ishte një i vetëpunësuar për transport mobiljesh me dum-dum, ia beh në shtëpinë e tyre. Një shaka aty, një fotografi më tej, kalamaj që gëzojnë dhe ja, panorama idilike e inkastrimit shpirtëror paraqitet si më mirë nuk ka.

Në media lexohen fjali magjike si kjo p.sh:

Shou i impotencës në krye të OSBE-së

Postuar në 06 Dhjetor, 2019 12:04

Shqipëria merr sot drejtimin e OSBE-së. Me dy ministra të Jashtëm, njërin në detyrë dhe tjetrin si shkëlqesi, vendi ynë ka arritur megjithatë ta nisë kryesimin me suksesin e zgjidhjes së kësa dileme përfaësimi. Me këmbët mbi tavolinën e punës, duke shfletuar shkresat e politikës së madhe, Edi Rama i ka vjedhur shoun Cakajt të vockël. 

Kapardisja, e mbidukshme për shkak të sjelljes prej mazhordomi të Endri Fugës, e bën më të qartë impotencën e z. Rama në çdo detyrë.

 

7(tetë) ballë tërmeti, nuk lëviz uniteti. Populli në romancë me kryeministrin pas sizmës së 26 nëntorit

Postuar në 05 Dhjetor, 2019 16:49

Eduard Zaloshnja njofton se ka kryer një sondazh elektronik. Pyetja kryesore ka qenë: A mendoni se punët mund të shkonin më mirë pas Tërmetit të 26 nëntorit me Ramën kryeministër apo me Bashën kryeministër?

Më tej sqaron se kush ka qenë pjesë e sondazhit: Ky sondazh u zhvillua vetëm me votues të vendosur apo të lëkundur (mosvotuesit nuk u përfshinë në kampionin prej 1686 të anketuarish).

Nuk jemi gati as për t'u përballur me të tilla ngjarje, por as edhe për të informuar siç duhet

Postuar në 04 Dhjetor, 2019 15:16

Dikush i mburri reporterët shqiptarë për raportimin e tyre heroik gjatë ngjarjeve të tërmetit të 26 nëntorit. U vu në dukje përfshirja njerëzore e gazetarëve të terrenit, ndërkohë që edhe kryeministri Rama kërkoi që mediat të sintonohen me situatën. E vërteta është se gazetarëve nuk u kërkohet të shfaqen humanë sepse janë dëshmitarë. Dhe duhet ta bëjnë mirë dhe ftohtë atë që bëjnë. Dëshminë e tyre.

Tërmeti i 26 nëntorit nuk u mat nga institucionet shqiptare. Ikën dritat

Postuar në 04 Dhjetor, 2019 00:54

Tërmeti i 26 nëntorit 2019 nuk është regjistruar nga institucionet shqiptare. Sizmologu Llambro Duni ka pranuar  në intervistë televizive se gjatë natës së 26 nëntorit në stacion kanë ikur dritat dhe aty mungon UPS.

Po përpiqemi ta rikuperojmë por është e vështirë

ka thënë Duni. 

Komentet janë të tepërta. Vetëm në Shqipëri mund të dëgjosh kësi gjërash. 

Më mirë kur i prish tërmeti sesa t'i prishë "shteti"

Postuar në 02 Dhjetor, 2019 17:22

Prokuroria e Shqipërisë ka nisur sot hetimin për pasojat e krijuara nga tërmeti, duke u orientuar në tri akuza: ndërtim i paligjshëm, shpërdorim detyre që lidhet ndër të tjera edhe me mospërmbushjen e rregullt të detyrave nga nepunësit shtetërorë të ngarkuar me mbikëqyrjen e këtyre ndërtimeve. Hapja e hetimeve penale në këtë drejtim implikon eventualisht dënime me burg dhe përgjegjësi për një zinxhir vendimmarrës, por edhe përgjegjësi njerëzore.

Tallja e fundit: Do të fusim në burg ata që nuk riparojnë ndërtimet me probleme

Postuar në 01 Dhjetor, 2019 19:14

Burgu është kryefjalë sërish. Në gojën e të njëjtit njeri, kryeministrit të Shqipërisë. I cili e ka bërë zakon të miratojë ligje që mandej i noterizon Parlamenti.

Do ndëshkojmë ndërtuesit, do kalojmë një ligj të shpejtë. Do ndëshkojmë arkitektët që nuk denoncojnë ata ndërtues që e bëjnë projektin ndryshe nga sa është letër. Arkitektët që nuk kanë bërë punën i bie kanë bishtnuar. Duhet të ketë përgjegjësi personale, duhet të kenë pasoja penale e pasurore.

Kryeministri e sheh të arsyeshme të qajë disa sekonda për viktimat e tërmetit

Postuar në 30 Nëntor, 2019 10:50

Kryeministri Edi Rama është përlotur sërish. Teksa lexonte emrat e viktimave z. Rama në një çast e ka parë të arsyeshme të preket dhe drithërojë pak zërin duke përmbushur rolin e plakut të moçëm mjekërbardhë që ka dhimnjen e atij që di shumë. 

Lotët skenikë të këtij aktori kuptohen në kontekstin e dominimit të raportimit mediatik post tërmet nga emri i këtij njeriu që këtu kërcënon me burg, nga ana tjetër vjen vërdallë rrënojave i hequr në fytyrë dhe në shoqërinë e bishtave të zakonshëm. 

Mbledhje qeverie live për ndihmë, jo audiencë

Postuar në 28 Nëntor, 2019 10:35

Është koha për të ndihmuar psikologjikisht një popull të traumatizuar dhe nuk është momenti për audiencë dhe like

 

Kështu është shprehur kryeministri Edi Rama gjatë një mbledhjeje qeverie. E teksa ka thënë këtë gjë, krahas përlotjes së djeshme që kërkonte audiencë, z. Rama ka harruar se kjo është mbledhja e parë e qeverisë në kaq kohë që përcillet në media. Më saktë nën logon e televizionit të tij personal. Sigurisht që kjo bëhet për ndihmë dhe jo audiencë. 

Pages

Subscribe to RSS - Shpipëri Hesapi