vkm

I dhanë vetë lejet, sot organizojnë peticion kundër vendimit të gjykatave. Pse nuk konsiderohet peticioni për Teatrin?

Postuar në 03 Gusht, 2019 15:42

Ministri Blendi Klosi ka qenë sot në Berat, prej nga ku ka denoncuar një vendim të Gjykatës Administrative të Tiranës, e cila ka rrëzuar një Vendim të Këshillit të Ministrave që zgjeron sipërfaqen e parkut të malit të Tomorrit. Vendimi është kundërshtuar nga dida shoqata dhe gjykata e ka pranuar. Në vendim ajo sanksionon se palët e interesuara kanë të drejtën e rekursit në Gjykatë të Lartë.

Qeveria u ndalon përkohësisht bashkive të drejtën e prokurimit publik

Postuar në 10 Maj, 2019 16:43

Kryeministri Edi Rama ka propozuar që njësitë e qeverisjes vendore të ndërpresin procedurat e prokurirmit për vitin 2019 përmes një vendim pezullimi të përkohshëm. Sipas vendimit që është miratuar nga Këshillli i Ministrave nga ky urdhër përjashtohen prokurimet me vlerë të vogël dhe procedurat e prokurimit që kanë si objekt produktet ushqimore.

Pezullimi i prokurimeve ishte në fakt një kërkesë e Partisë Demokratike për qeverinë tranzitore ndërkohë që kryeministri duket se ka hequr formalisht një mundësi abuzimi në zgjedhje.

 

 

Punësimi i shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi, tani pa leje pune

Postuar në 10 Maj, 2019 16:34

Qeveria shqiptare ka vendosur në mbledhjen e sotme lehtësimin e procedurave të punësimit në territorin e Shqipërisë të shtetasve malazenë dhe maqedonas që janë të kombësisë shqiptare. Me propozim të ministrit të Financave dhe Ekonomisë qeveria ka sanksionuar:

Ndryshon ligji "Për shtetësinë"

Postuar në 04 Janar, 2019 13:43

Qeveria shqiptare planifikon ndryshimin e ligjit për shtetësinë. Në një vendim të Këshillit të Ministrave që titullohet “Për miratimin e programit të përgjithshëm analitik të projektakteve, që do të paraqiten për shqyrtim në Këshillin e Ministrave gjatë vitit 2019”, është parashikuar që gjatë katërmujorit të parë të vitit 2019 të futet në rend dite për shqyrtim edhe projektligji për shtetësinë. VKM-ja I cakton si detyrë ministrit të Brendshëm që të bëjë propozimin me synim kryesor:

ALUIZNI: Projekti i vitit 2009 për regjistrimin e shtëpive në bregdet, nuk njihet

Postuar në 28 Korrik, 2018 15:10

Vendimi i ri I Këshillit të Ministrave për regjistrimin e banesave të ndërtuara para vitit 1991, autorizon ALUIZNI-n me detyrën kryesore. Sipas numrit dy të Agjencisë, Ingrid Konomi, një nga arsyet pse është ngarkuar ALUIZNI me regjistrim banesash është suksesi i treguar në këto vite dhe burimet njerëzore. Në një intervistë dhënë për TemaTv, Konomi shprehet se regjistrimi i kryer në bregdet përmes projektit të vitit 2009-2012 që u financua edhe nga OSBE-ja nuk konsiderohet nga hipotekat si i saktë, ndaj nuk vlen.

Legalizim falas, por a janë të vlefshme certifikatat e shpërndara në bazë të një VKM-je?

Postuar në 12 Maj, 2018 13:26

Qeveria e Edi Ramës premtoi legalizim falas. Dhe në fakt procesin po e ndjek si të tillë. Vetëm se eliminimi i kostove rrezikon vlefshmërinë juridike të të ashtuquajturave tapi për ata që legalizojnë pronën e tyre.

VKM-ja problematike për pronat: "Ndërkombëtarët kanë sugjeruar që ndryshimet të bëhen vetëm me ligj"

Postuar në 23 Janar, 2018 20:34

Vendimi i muajit dhjetor për kompensimin e ish-pronarëve parashikon ndryshime në ekzekutim edhe për vendimet e shpallura 1993-1996. Sqarimin e bën të ditur për Tema Tv, Përgjegjësi në Agjencinë e Trajtimit të Pronave, Edmond Lala, ndërsa për avokatët ai ka efekt prapaveprues dhe nuk rekomandohet as nga organizmat ndërkombëtarë.

Ndërtimet, hiqet me VKM distanca e sigurisë me monumentet

Postuar në 08 Dhjetor, 2017 13:20

Qeveria shqiptare ka bërë një ndryshim të rëndësishëm në Rregulloren e Planifikimit të Territorit, duke lejuar që  intensiteti i ndërtimit dhe koeficienti i shfrytëzimit të tokës në nivel zone të banuar të rriten mbi atë ekzistues, pavarësisht nivelit të urbanizimit. 
Një ndryshim tjetër, po kaq i rëndësishëm është ai që lidhet me brezin rrethues të objekteve që janë klasifikuar si monumente kulture. Rregullorja e re ka hequr kufizimin e ndalimit në një brez më pak se 100 metra.

Qeveria ndan me Bankers faturën për dëmet në Zharrëz

Postuar në 19 Nëntor, 2017 18:01

Qeveria përcaktoi një shtesë fondi në buxhetin e vitit 2017 për Bashkitë Patos dhe Roskovec, për dëmshpërblimet e familjeve, banesat e të cilave janë dëmtuar nga lëkundjet e tokës.

Miratohet vendimi për vulën elektronike të dokumenteve. Çfarë kuptimi ka tenderi i kioskave dixhitale në Tiranë?

Postuar në 14 Shtator, 2017 15:28

Qeveria shqiptare ka miratuar dje vendimin për vulën elektronike, duke hapur rrugën që dokumentet e printuara nga entet që ofrojnë shërbime publike elektronike të kenë të njëjtën vlerë ligjore me ato që lëshohen nga zyrat fizike. Vendimi për “Miratimin e Rregullave të Shërbimeve Publike Elektronike” sanksionon ndër të tjera se: “Dokumentet administrative elektronike që përfitohen nga transmetimi elektronik i të dhënave, me vulë elektronike, kanë të njëjtën vlerë ligjore dhe fuqi provuese si çdo dokument tjetër zyrtar”.

Pages

Subscribe to RSS - vkm