vkm

Miratohet vendimi për vulën elektronike të dokumenteve. Çfarë kuptimi ka tenderi i kioskave dixhitale në Tiranë?

Postuar në 14 Shtator, 2017 15:28

Qeveria shqiptare ka miratuar dje vendimin për vulën elektronike, duke hapur rrugën që dokumentet e printuara nga entet që ofrojnë shërbime publike elektronike të kenë të njëjtën vlerë ligjore me ato që lëshohen nga zyrat fizike. Vendimi për “Miratimin e Rregullave të Shërbimeve Publike Elektronike” sanksionon ndër të tjera se: “Dokumentet administrative elektronike që përfitohen nga transmetimi elektronik i të dhënave, me vulë elektronike, kanë të njëjtën vlerë ligjore dhe fuqi provuese si çdo dokument tjetër zyrtar”.

Ndryshimi i kufirit për blerjet online, ministria: TVSh-së, taksë konsumi. Aplikohet për çdo mall

Postuar në 19 Gusht, 2016 18:11

Ministria e Financave ka reaguar sot përmes një deklarate për të sqaruar se përse u ul tavani i patatueshëm për blerjet online. Në sqarimin e vet, Ministria i referohet një praktike të BE-së, por pa shtuar më tej asgjë, se për cilat arsye të brendshme u bë kjo gjë.

Thotë Ministria e Financave:

200 ha në Spitallë shpallen “Zonë e teknologjisë dhe zhvillimit ekonomik” për 99 vjet dhe me vlerë 1 euro

Postuar në 06 Prill, 2016 19:08

Qeveria ka vendosur sot që të shpallë 199.7 ha tokë në Spitallë të Durrësit, si “Zonë e teknologjisë dhe zhvillimit ekonomik”. Ndërkohë po sot qeveria ka revokuar një vendim të vitit 2008 që shpallte një Zonë Ekonomike në Shkodër. Sipërfaqja që jepet në Durrës ka tarifën simbolike prej 1 euro dhe ajo do të jetë në dispozicion për 99 vjet. Në vendim është bërë një shpjegim se çfarë nënkupton statusi i ri që i jepet Zonës: “Llojet e veprimtarive që do të zhvillohen në këtë zonë janë:

a) prodhuese, industriale dhe agropërpunim;

b) tregtare dhe magazinim mallrash;

“Eurosig”, fitues i tenderit për blerjen e “INSIG”. Qeveria kërkon pagesën brenda 30 ditëve, përndryshe “humbet e drejta e blerjes”

Postuar në 23 Mars, 2016 19:38

Qeveria shqiptare ka zyrtarizuar shitjen e kompanisë “INSIG” duke njohur si fituese ofertën e kompanisë “Eurosig”. Përmes një vendim, marrë në mbledhjen e sotme të Këshillit të Ministrave është miratuar “procedura e tenderimit për shitjen e paketës së aksioneve prej 100 për qind, të zotëruara nga shteti në shoqërinë “INSIG”, sh.a., Tiranë, dhe shpalljen fitues të tenderit shoqërinë “EUROSIG”, sh.a”. Po kështu vendimi rregullon edhe kryerjen e pagesës e cila duhet kryer “brenda 30 (tridhjetë) ditëve nga data e lëshimit të autorizimit nga Ministria e Financave”.

7 mijë policë pa dieta që në vitin 2007/Suksesi i radhës, arrestimi i një polici të dehur në mesnatë

Postuar në 11 Janar, 2016 13:04

Rreth 7 mijë efektivë të policisë nuk trajtohen me ushqim (drekë) gjatë kryerjes së detyrës. Edhe pse ka një Vendim të Këshillit të Ministrave të vitit 2007, i cili detyron Ministrinë e Brendshme të paguajë të paktën një vaktë ushqim (drekë) për të gjithë punonjësit që janë në shërbim, përsëri ky vendim nuk është vënë asnjëherë në zbatim. Për kreun e sindikatës të punonjësve të policisë, Sadedin Fishta, kjo situatë nuk është normale, ku një efektiv të mos marrë trajtimin e duhur ushqimor të parashikuar në ligj.

“Transparenca.sb” përballë “transparenca.al”: Mbërrijnë 41 mijë dekodera që do paguhen nga qeveria. Shpërndarës: DIGITALB

Postuar në 07 Dhjetor, 2015 00:14

U bë publike para disa kohësh një Vendim i Këshillit të Ministrave i cili sanksiononte pajisjen me dekodera dixhital të familjeve në nevojë. VKM-ja lidhet me dixhitalizimin e TVSh-së, realizuar me një tender 23 milionë euro, plus 8.8 milionë euro për mirëmbajtjen e një rrjeti ende të pandërtuar.

3.4 milion dollarë dekodera për familjet në nevojë. VKM e qeverisë që luan me paratë e të gjithëve

Postuar në 27 Tetor, 2015 20:21

3.4 milionë dollarë ka akorduar qeveria shqiptare si pjesë e fondit për familjet në nevojë. Fond që do të shkojë për pajisjen e këtyre familjeve me dekodera dixhitalë. Për çfarë jepet ndihma për familjet në nevojë? Jepet për nevojat jetike që kanë këto familje, për të cilat kemi rënë dakord të paguajmë të gjithë. Por qeveria mendon se “moshën e internetit” familjet shqiptare në nevojë kanë nevojë edhe për të parë Digitalbin, Tring apo ndonjë operator tjetër që ofron shërbime të tilla.

Qenkan 44, jo 29 makina për "personalitetet". Thjesht VKM-ja nuk u publikua*

Postuar në 25 Tetor, 2015 17:18

Qeveria shqiptare ka ndër mend të blejë 44 makina me qira financiare përmes një procedure prokurimi sekrete të organizuar nga Garda e Republikës. Një vendim i qeverisë i 19 marsit 2015, i cili nuk u publikua në faqen e qeverisë kryeministria.al në atë kohë, urdhëron të gjitha institucionet shtetërore të dorëzojnë te Garda e Republikës fondet që kanë në dispozicion për makinat e titullarëve si dhe ngarkon gardën të kryejë procedurat e prokurimit të mjeteve të reja. (kliko këtu për të lexuar vendimin e qeverisë).

Pasi sistemuan kolaudimin, tani edhe lejet e qarkullimit jepen me koncesion

Postuar në 01 Tetor, 2015 10:32

Edhe një koncesion tjetër. Kësaj radhe bëhet fjalë për lejet e qarkullimit, të cilat që këtej e tutje parashikohen që t’i jepen me koncesion një kompanie private. Dhe ky konçesion rregullohet me një ndryshim të miratuar dje në mbledhje qeverie, në “Vendimin nr.153, datë 7.4.2000, të këshillit të ministrave, “Për miratimin e rregullores për zbatimin e kodit rrugor të republikës së shqipërisë”, të ndryshuar”.

Pages

Subscribe to RSS - vkm