reagimi

Z. Braçe, sikur të flisnit edhe për ndonjë gjë tjetër!

Postuar në 27 Gusht, 2015 12:33

Foli dje, foli edhe sot. Këtu nuk është fjala për të drejtën e fjalës, se atë e kemi vetë, por për vlerën e asaj që themi. Erjon Braçe, deputet dhe kryetar i Komisionit të Ekonomisë, ka dy ditë që “prononcohet” në Facebook për çështjen e Kishës së Dhërmiut, për akuzën e Greqisë se prishja e saj me rruspat e INUK-ut, natën, si dikur ndalimi i grupeve armiqësore, kujton aktet e ISIS. Dhe deputeti ka një kundërshembull: restaurimin e Kishës së Karavastasë.

Kisha e Shën Thanasit në Dhërmi rrafshohet në 2 të natës, reagon zëdhënësi Dhima: Akt vandal

Postuar në 26 Gusht, 2015 09:38

Kisha e Shën Thanasit është rrafshuar mbrëmë rreth orës 2 të natës. “Balkanweb” raporton se pas shumë debatesh dhe përplasjes mes shtetit dhe komunitetit ortodoks në Dhërmi, forcat e INUV kanë punuar gjatë natës për të prishur kishën. Ndërsa gjatë ditës së djeshme banorët u mblodhën para saj për të mos i lejuar inspektorët ndërtimorë të ndërhynin. Por pavarësisht kësaj, vendimi ishte marrë dhe mëngjesin e sotëm figuronin vetëm mbetjet e betonit. Sipas zëdhënësit të Kishës Ortodokse, Thoma Dhima prishja është bërë gjatë natës për të shmangur përplasjet. Ai e quan akt vandal të shtetit.

Do të nisë nga biznesi i madh. Por sërish pakkush beson...

Postuar në 21 Gusht, 2015 20:22

Kryeministri Edi Rama, ka postuar sot në profilin e vet në Facebook, një tabelë ku tregohet rritja e të ardhurave nga vendosja e kuponave fiskale në shitjen e karburantit. Duke “harruar” çmimin e karburantit, Rama, argumenton kështu, nisur nga biznesi i madh, nevojën dhe dobinë e aksionit të muajit shtator kundër informalitetit dhe evazionit.

"Rritja e pensioneve"? "Le ta marrë Edi Rama shtesën"

Postuar në 09 Gusht, 2015 08:03

Që prej 1 korrikut 2015, rreth 600 mijë pensionistë shqiptarë përfituan një rritje pensioni të cilin qeveria e përcaktoi si indeksim për çmimet. Por vendimi i qeverisë për të rritur pensionet me 1.4% nuk është mirëpritur nga pensionistët. Ata ankohen se shtesa prej 1. 400 lekë të vjetra për pensionet e ulëta dhe 3.400 për ato të larta nuk u zgjidh asgjë. Në një kronikë televizive të trasmetuar nga “Ora News”, pensionistët e cilësojnë si tallje rritjen e pensioneve nga qeveria.

Tatimi mbi të ardhurat personale, reagon Ministria e Financave

Postuar në 08 Gusht, 2015 06:07

“Ministria e Financave është e detyruar të hedh poshtë të gjitha spekulimet e bëra në lidhje me draft ligjin për të ardhurat tatimore. Varianti i shpërndarë për mendim është jo zyrtar, por në shenjën e vullnetit të bashkëpunimit të mirë me palët e interesuara për të fituar kohë pasi javën e parë të shtatorit ne duhet të vazhdojmë dialogimin me ekspertin e FMN. Në të gjithë draftin dhe jo vetëm në nenin 25, shifrat dhe disa nga konceptet e reja janë vendosur gjithmonë në kllapa dhe në germa korsive për të dalluar faktin që ato janë thjesht ilustrime.

Pages

Subscribe to RSS - reagimi