ndertimi

Sinjalizohet rikthimi i lejeve të ndërtimit. Ndërtuesit nuk do të shesin pa regjistrim në hipotekë

Postuar në 29 Janar, 2016 22:25

Qeveria pritet të liberalizojë sërish lejet e ndërtimit, të bllokuara efektivisht prej disa muajsh. “Top-Channel” njofton se ligji për sigurimin e pasurive të paluajtshme do të ndryshojë. “Qeveria do të ndryshojë ligjin ekzistues të sigurimit të pasurive të paluajtshme, për të mbyllur një nga hapësirat më të mëdha të abuzimeve gjatë viteve të fundit në këtë treg, atë të shitjes së apartamenteve nga dy apo më shumë herë.  Drafti i ri adreson edhe një tjetër ngërç, i cili ka lidhje me ndërtesat karabina, që bankat sekuestrojnë nga ndërtuesit që nuk kanë paguar kreditë.

Egjipti nis ndërtimin e një kryeqyteti të ri në shkretëtirë(foto)

Postuar në 07 Nëntor, 2015 14:34

Kajro është e zhurmshme, kaotike dhe e mbipopulluar. Qeveria egjiptiane në krye të së cilës qëndron de facto Abdel Fattah el-Sisi po mendon, madje ka vendosur të ndërtojë një kryeqytet të ri për Egjiptin. Ai do të jetë larg në shkretëtirë dhje do të jetë një “kryeqytet global”, siç tha para disa kohësh ministri i Ndërtimit. Ka investitorë të interesuar për këtë megaprojekt dhe disa prej tyre kanë parë planet e një kryeqyteti që mendohet të jetë 700 km2 me një aeroport më të madh sesa ai i Londrës.

Shënim: Z. Kryeministër, më mirë ktheni punën vullnetare për bazën e partisë. Është më e ndershme

Postuar në 09 Tetor, 2015 17:31

Drafti i ri i TVSH-së, Jaka: Risku në ndërtim, kalon në stanjacion dhe nuk gjeneron të ardhura

Postuar në 15 Gusht, 2015 18:34

Biznesi shqiptar ngre pikëpyetje mbi draftin e ri të rimbursimit të TVSH-së i cili u është dorëzuar grupeve të interesit nga Ministria e Financave. Aktualisht Ministria e Financave ka shpërndarë një draft udhëzim për proçedurat tatimore vetëm për grupet e interesit dhe është në fazen e mbledhjes së mendimit për të. Biznesi e kundërshton që në gjenezë ndaj dhe diskutimet rreth tij duket se do të jenë të nxehta në vjeshtë.

Pages

Subscribe to RSS - ndertimi