ndertimi

Betoni që po hidhet në Butrint(video)

Postuar në 14 Tetor, 2017 16:06

Video postohet nga Sali Berisha në faqen e tij në Facebook, ndërkohë që bie në sy përpjekja për të mos lejuar asnjë filmim. E çuditshme kur dëgjon ministren që pretendon se po zbatohet ligji.

Projekte, udhëzime, vendime...për një bar-kafe. Ministrja "harron" vetëm ligjin për Butrintin

Postuar në 11 Tetor, 2017 13:59

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, ka dalë për herë të parë në një intervistë për News 24, për të sqaruar atë që po lejon të ndodhë në Butrint. Duke folur për situatën e krijuar në këtë Park Arkeologjik, ku sipas saj, ka probleme higjene dhe shitjesh pa kupon, ministria ndërhyri me një udhëzim për të stabilizuar situatën. Ministrja flet për studime, projekte, por nuk tregon asgjë nga ato. Ministrja flet për rehabilitim të një godine ekzsituese, me material të kthyeshme, dru dhe xham, e ndërkohë që jepte intervistën pamjet ilustruese ishin ato të betonierës që punonte në Park(minut 6).

Dikur kundër, tani pro kullave në Tiranë (Video)

Postuar në 11 Tetor, 2017 11:43

Tashmë është fakt që plani urbanistik i Tiranës dhe vizioni i qeverisjes socialiste të kryeqytetit parashikon ndërtimin e disa kullave të larta, që sipas kryebashkiakut Veliaj janë kulla shumëkatëshe për qëllime banimi dhe shërbimesh. Vetë zoti Veliaj e ka shpjeguar në këtë mënyrë vizionin e tij për ndërtimet në kryeqytet.

UNESCO: "Nuk jemi konsultuar për ndërtimin në Butrint"

Postuar në 10 Tetor, 2017 08:37

Para disa ditësh, ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, u pyet nëse ndërtimi në Butrint është i konsultuar me UNESCo-n, meqenëse siti në fjalë është nën mbrojtjen e këtij organizmi. Ministrja siç shikohet në video përgjigjet se “patjetër që është konsultuar”. Më tej ajo thotë se ndërtimi i një bar kafeje është në Parkun Arkeologjik është bërë 100% në përputhje me rreullat dhe ligjet, por pa denjuar të sqarojë opinionin të cilit i detyrohet më shumë sesa arrogance karakteristike.

Mero Baze: Do të gjendet aq tritol sa të kthejë drejtësinë për masakrën e betonit në Këlcyrë

Postuar në 06 Tetor, 2017 20:45

Mero Baze ka publikuar sot në faqen online të gazetës “Tema” një opionin për situatën e krijuar në Këlcyrë nga biznesmeni Hari Lena. Sipas Bazes, kompania e Lenës po shkatërron vlerat turistike të zonës, një gjë që nuk është më risi në këtë vend. Bashkë me Hec-et që o mbijë në lumen e Vjosës, kjo është vetëm një shkelm më shumë në shpërfytyrimin e pasurisë kombëtare e cila mund dhe duhet shfrytëzuar ndryshe. Por Baze ndalet te një aspekt tjetër: qetësinë e biznesmenit në fjalë përkundrejt të gjithë presionit që po bëhet nga media për këtë çështje.

Shkruan Baze:

Skandali i Butrintit/Letër zyrtare UNESCO-s nga Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore

Postuar në 05 Tetor, 2017 21:28

Më poshtë deklarata e Forumit për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore për ndërtimin në Butrint:

Nisin verifikimet për ndërtimin në Parkun e Butrintit

Postuar në 04 Tetor, 2017 11:45

Pas denoncimit në media, prokuroria ka nisur verifikimet për ndërtimin që po bëhet në Parkun Arkeologjik të Butrintit. Sipas shqiptarja.com, Prokuroria po verifikon nëse janë respektuar kushtet për lejen dhe nëse e lejon statusi i UNESCO-s ndërtimin.

"Në Butrint po shkelet ligji"

Postuar në 03 Tetor, 2017 10:26

Ajo që ndodhi dje në Butrint zbulon një politikë të kësaj qeverie për të bërë biznes në mjediset e mbrojtura. Dhe për të bërë biznes “siç duhet” nga njerëzit e duhur “që kuptojnë nga kjo punë”. Pasi akuzuan Sali Berishën për kompensimin e një prone në Parkun e Butrintit dhe pasi falën kangjellat e kryeministrisë për këtë park, socialistët përmes Mirela Kumbaros, kanë vendosur ta marrin nën posedim parkun. Në përgjigjen e djeshme pas konstatimit se në Butrint po ndërtohej, Ministria e Kulturës sqaronte se:

Fytyra e vërtetë e Ministrisë së Kulturës(shoqëruar vendimi i KKA-së)

Postuar në 02 Tetor, 2017 18:23

Me një reagim të gjatë Ministria e Kulturës ka mohuar raportimet në media për ndërtimin e një objekti tregtar në Parkun Kombëtar të Butrintit. Por ajo që thuhet në sqarimin e detajuar është pikërisht ekzistenca e një udhëzimi që lejon ngritjen e një Qendra Multifunksionale Shërbimesh të cilat, sipas Ministrisë së Kulturës “do tregëtojnë vetëm produktet e miratuara dhe certifikuara paraprakisht nga Ministria e Kulturës”.

Ligji thotë qartë: Ndalohet çdo ndërtim...në Parqet Arkeologjike

Postuar në 02 Tetor, 2017 13:20

Do të duhet pritur një reagim nga Ministria e Kulturës apo edhe Agjencia e Shërbimit Arkeologjik për të kuptuar më mirë atë që po ndodh në Butrint. Fotografitë dhe materiali video i publikuar sot dëshmojnë paraprakisht se në zonën e Parkut Arkeologjik të Butrintit po ndërtohet me tulla dhe beton, nën lejen e ministres. Këtë raportoi sot gazeta “shqiptarja.com”.

Pages

Subscribe to RSS - ndertimi