Egjipti nis ndërtimin e një kryeqyteti të ri në shkretëtirë(foto)

Postuar në 07 Nëntor, 2015 14:34

Kajro është e zhurmshme, kaotike dhe e mbipopulluar. Qeveria egjiptiane në krye të së cilës qëndron de facto Abdel Fattah el-Sisi po mendon, madje ka vendosur të ndërtojë një kryeqytet të ri për Egjiptin. Ai do të jetë larg në shkretëtirë dhje do të jetë një “kryeqytet global”, siç tha para disa kohësh ministri i Ndërtimit. Ka investitorë të interesuar për këtë megaprojekt dhe disa prej tyre kanë parë planet e një kryeqyteti që mendohet të jetë 700 km2 me një aeroport më të madh sesa ai i Londrës. Elita ka një vizion për Kajron e re, me një tjetër mjedis, me të tjera shërbime, që krahasuar me rrethinat e Kajros së vjetër, sidomos zonën e krishterë do të jetë luks. Ndërtimi mendohet të nisin në muajin janar. 

http://www.spiegel.de/international/world/sisi-wants-to-build-new-egypti...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.