libri

Një botim i mirë i një libri shumë të keq

Postuar në 16 Janar, 2016 14:16

Kur një grup historianësh gjermanë nisi punë gjashtë vjet më parë, për version Mein Kampf-it të Hitlerit të pajisur me shënime, me synim ribotimin e tekstit pasi të skadonte afati i të drejtave më 1 janar 2016, ata nuk e dinin fare që kjo do të koincidonte me një kohë kur Gjermania do të gjendej

Berisha e ndan mendjen, boton librin “Qytetari Dixhital – Publishing Inbox”

Postuar në 16 Janar, 2016 04:11

Ka deklaruar prej kohësh se nuk ka ndërmend të shkruajë kujtime, por ja që edhe Sali Berisha e shkel fjalën. E nënvizojmë këtë thjesht sepse Berisha, apo Doktori siç e njohin, ka arritur të imponojë imazhin e një njeriu që “persiston” siç thotë vetë dhe që i përmbahet marrëveshjeve. Kështu, burime nga një shtëpi botuese e njohur në Tiranë, bëjnë të ditur se Doktori ka dorëzuar bocat e Ditarit të vet, të quajtur “Qytetari Dixhital – Publishing Inbox”. Aty përmblidhen denoncimet e qytetarëve të cilat Berisha i poston në profilin e vet, në këtë media të një lloji të ri.

Janari pa botime: Biblioteka Kombëtare nuk jep ISBN

Postuar në 14 Janar, 2016 13:46

Në dy javët e para të vitit 2016 nuk është shënuar asnjë titull i ri i botuar. Kjo për shkak se Agjencia e ISBN pranë Bibliotekës Kombëtare nuk ka lëshuar asnjë numër ISBN për këtë vit. Kështu ka bërë të ditur Shoqata e Botuesve Shqiptarë ditën e djeshme në një njoftim për mediat, ku ata shprehin shqetësimin për bllokimin e botimeve të reja.

Në këtë njoftim thuhej se nga Agjencia në fjalë botuesit janë bërë me dije se puna është bllokuar nga Ministria e Kulturës, e cila po ndërmerr disa ndryshime ligjore.

Mos kini frikë nga "Mein Kampf"

Postuar në 09 Janar, 2016 12:46

30 prill 1945, pak ditë para fundit të Luftës së Dytë Botërore. Në bunkerin e kancelarit të rajhut në Berlin Adolf Hitler vret veten me një plumb në kokë. Njeriu, nën diktaturën e të cilit Gjermania dhe bota u zhytën në një luftë mizore dhe që vrau gjashtë milionë hebrej. Se çfarë kishte planifikuar ky njeri, kjo mund të ishte mësuar rreth 20 vjet më parë.

Edeb, jahu!

Postuar në 06 Janar, 2016 13:20

Këto ditë, në realitetet intelektuale dhe shpirtërore të kryeqytetit të vendit tonë, ndodhën dy ngjarje krejtësisht të kundërta në rrezatimin dhe jehonën e tyre. Doli në qarkullim kolana prej 10 vëllimesh e përmbledhjes së revistës “Zani i Naltë”, (1923-1939), lajm që kryesisht kaloi në heshtje, si vetë heshtja e vlerave përballë përdaljes që mbizotëron për fat të keq në vendin tonë prej kohësh!?

Pleh nga Rudolf Marku

Postuar në 03 Dhjetor, 2015 15:21

Të mësosh nëse dikush është a s’është i sëmurë me kancer, një tjetër është a s’është i çmendur, një i tretë është a s’është  kriminel, nuk është fort e lehtë, ka ca vështirësi.

E-book-u, lexuesi dhe plagjiatura

Postuar në 14 Nëntor, 2015 11:13

Unë bëj pjesë ende tek ata lexues që dëshiroj ende ta kem librin në letër. Letra më krijon intimitet me leximin, duke besuar se pikërisht në atë kopje që po lexoj, kam të stampuara edhe përjetimet.

Katër ditë me librin

Postuar në 10 Nëntor, 2015 14:17

 

Guri i fundit i dominosë

Postuar në 09 Nëntor, 2015 20:56

Ilir Demalia dhe libri i tij 

Ata që e jetuan ndodhinë, atë që ne sot e përmendim me emrin 2 Korriku apo Ambasadat, nuk mund ta harrojnë, në cilindo krahë të barrikadës politike ishin dje apo janë ende sot.

Tjetër letër nga Blushi, sqaron qëndrimin për Lef Nosin dhe një mbrojtje për gjyshin Shuteriqi

Postuar në 04 Nëntor, 2015 10:01

Ben Blushi ka zgjedhur t’i drejtohet me një letër publikut për të sqaruar qëndrimin e tij për Lef Nosin, historinë e të cilit e ka përfshirë në romanin më të fundit “Kandidati” duke iu përgjgjur në të njëjtën kohë edhe një letre të botuar të Mitrush Kutelit ku flitet për gjyshin e tij Dhimitër Shuteriqi.

Pages

Subscribe to RSS - libri