libri

"Gjaku i shprishur"*

Postuar në 29 Janar, 2017 12:27

Arbëreshët, shkrimi i shqipes. Dy elementë që preken në intervistën e Bardhyl Demirajt për "Gazeta Shqiptare". Drejtuesi i katedrës së albanologjisë në Munih, nuk mjaftohet vetëm me shpjegimin e përgjithshëm të librit të tij, por na sjell një varg shpjegimesh lidhur me Buzukun, Formulën e Mallkimit, kuptohet shumë e shumë individë të shquar arbëreshë, por edhe shpjegime të thukëta për probleme albanologjike që lidhen me arealin arbëresh e shumë e shumë të tjera. 

“Shthurja”, libri që do të shkaktojë tërmet në Selinë e Shenjtë

Postuar në 16 Janar, 2017 20:15

"Tërmet" pritet të shkaktojë në Selinë e Shenjtë një libër që do të dalë më 19 janar me titull "Shthurje", në të cilën zbulohet skandali i  200 priftërinjë pedofilë të Kishës Katolike në Itali. Libri mban autorësinë e gazetarit, Emiliano Fitipaldi dhe ekspozon anën e errët të Kishës Katolike, duke përmendur fakte, emrat dhe datat të rasteve të abuzimit seksual të të miturve nga ana e priftërinjve , peshkopëve dhe kardinalëve nga e gjithë bota.

Hakmarrja paranojake e Enver Hoxhës ndaj femrave

Postuar në 16 Janar, 2017 11:20

Krimet e komunizmit në Shqipëri përbëjnë një kapitull të pahapur, ndonëse për to është folur në 25 vjet pas rënies së diktaturës, kryesisht nëpërmjet kujtimeve fragmentare të atyre që kanë mbijetuar nga pesha e dhunës. Është folur në mediume të ndryshme në mënyra të ndryshme, me tone minimizuese e përkeqësuese, por gjithmonë, duke ndjekur sipërfaqen e sheshtë të gazetave dhe ekraneve, derisa perceptimi për komunizmin si e keqe njerëzore, shoqërore e kombëtare është reduktuar në një lloj ekzotike, pa e patur konkretësinë e duhur e as koordinatën e saktë.

Fetë e politikës: rasti i Koresë së Veriut

Postuar në 14 Janar, 2017 13:51

Militant komunist i edukuar në Rusi, protagonist i luftës çlirimtare antijaponeze me mbështetjen e Stalin-it, themelues e diktator i regjimit komunist në Korenë e Veriut prej 1948, Kim il-Sung-u kishte huazuar modelin stalinist për të ngritur kultin e personalitetit pas eliminimit të rivalëve të brendshëm.

Fundi i Luftës së Ftohtë në një libër të ri

Postuar në 06 Janar, 2017 12:56

““Samitet e fundit të Superfuqive” – Gorbaçovi, Regani dhe Bushi. Bisedimet që I dhanë fund Luftës së Ftohtë”. Ky është titulli i një libri të ri me autorë Svetlana Savranskaya dhe Thomas Blanton që promovohet në faqen online të arkivës të universitetit Georgetown.

Hitleri ka filluar të shitet mirë në Gjermani

Postuar në 03 Janar, 2017 17:38

Hitleri ka nisur të shitet mirë në Gjermani. Aq sa edhe rrjeti BBC i ka lënë hapësirë kësaj prirjeje të lexuesit gjerman që sinjalizon simpatinë për të djathtën ekstreme.m

Arbërit e...Shqipërisë së Poshtme

Postuar në 02 Janar, 2017 16:15

Arbërit e Jonit” – Vlora, Delvina e Janian në shekujt XV – XVII”. Ky është titulli i librit hulumtues e studimor të Pëllumb Xhufit, medievist shqiptar.

“Marrja në pyetje e Saddam Hussein" (Foto)

Postuar në 18 Dhjetor, 2016 22:15

Një libër plot zbulime që do të përmbysë raportet e të vërtetave që janë thënë mbi Sadam Hussein pritet të publikohet në 27 Dhjetor. Titulli i librit është “Marrja në pyetje e Presidentit" dhe mban autorësinë e ish-hetuesit të CIA-s, Xhon Nikson. Ndër të tjera ai thekson në libër se pas marrjes në pyetje "diktatori brutal Saddam Hussein» përmbysi të gjitha përfundimet mbi të cilat u planifikua pushtimi i Irakut.

Miti i “kthimit në Europë ” dhe Mesjeta

Postuar në 06 Nëntor, 2016 16:42

Studiuesit kanë zhvilluar një sërë përkufizimesh dhe teorish në lidhje me mitet, por për qëllimin e hulumtimit tonë kemi ndjekur përkufizimin që sjell Kiara Botiçi [Chiara Bottici] mbi mitet politike: një punë e vazhdueshme për të prodhuar dhe kujtuar një rrëfim 

"Momenti i kishës shqiptare” dhe nevoja për të zbardhur dosjet e krimeve

Postuar në 30 Tetor, 2016 10:07

“Është momenti i Kishës shqiptare”. Kështu e hap një shkrim të vetin “Avvenire”, media afër Vatikanit, e cila na njofton edhe për një libër të ri që i shtohet ngjarjeve të tjera të këtij viti.

Pages

Subscribe to RSS - libri