inteligjenca artificiale

Musk: Inteligjenca Artificiale, kërcënimi më i madh për njerëzimin

Postuar në 16 Korrik, 2017 23:39

Elon Musk, miliarderi amerikan që synon shumëçka që lidhet me përdorimin e teknologjisë dhe ambicien e njerëzimit për hapësirën, ka bërë një paralajmërim befasues për zhvillimin e Inteligjencës Artificiale. Sipas tij, përshpejtimi në këtë fushë, pa e shoqëruar me rregulla të qarta, mund të çojë në rënien e qytetërimit njerëzor.

Apple drejt finalizimit të Motorit Neuronik në celularë

Postuar në 31 Maj, 2017 09:20

Apple mund të japë një tjetër goditje në tregun e telefonisë bashkë me të cilën me gjasë do të pasojë edhe një standard i ri në përdorimin e Inteligjencës Artificiale dhe masivizimin e saj. Kompania është duke punuar për një qark të integruar të quajtur Motori Neuronik Apple(Apple Neural Engine) i cili do të shërbejë për proceset e inteligjencës artificiale në pajisjet e telefonisë celulare.

Programi i Google mund të gjithë kampionët aziatikë në lojën “Go”

Postuar në 05 Janar, 2017 12:59

Google ka testuar një program të inteligjencës artificiale duke u hedhur në lojë masive në Kinë. Nën nickname “Master” programi ka mundur të gjithë kampionët e lojës “Go”, një lojë strategjike e vjetër, që luhet mes dy personave. Që Master ishte kompjuter u kuptua nga shpejtësia e madhe e lëvizjeve, hapjet me lëvizje në dukje pa lidhje dhe naïve si dhe nga fakti se ai mundi shpejt edhe kampionin botëror në fuqi, Ke Jie.

Pages

Subscribe to RSS - inteligjenca artificiale