shqiptaret

Një referendum që mbrohet nga "humbësit". Dhe bojkoti surprizë i shqiptarëve

Postuar në 02 Tetor, 2018 02:18

Ballkan është. Çdo deklaratë e një të huaji mund të shndërrohet në skenar objektiv dhe alternativë zhvillimesh politike. Demokracia është asgjë më shumë sesa një shaka, një dhuratë në këto anë ku serioziteti është virtyt vetëm në luftëra. Kështu mund të shpjegohet lloji i qasjes që përfaqësuesi amerikan në Shkup, ambasadori Jess Baily ka adoptuar për rezultatet e referendumit të së djelës ku pati një bojkotim masiv.

Shqiptarët po ikin për qejf të vet. Ne japim lekë për çdo fëmijë të lindur!!!

Postuar në 26 Shtator, 2018 13:05

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar sot dy gjëra për t’u mbajtur shënim: së pari se shqiptarët që ikin, ikin në kuadër të lirisë së lëvizjes. Pra jemi të lirë dhe ikim. Z. Rama nuk pranon të njohë këtu asnjë faktor përkeqësues të qeverisjes. Duke injoruar këtu edhe statistikën e largimit masiv në periudha të caktuara.

E duke e parë ikjen e shqiptarëve si liri, ndonëse ardhjen e të tjerëve z. Rama nuk e ka mbështetur dot me të dhëna konkrete, kryeministri ka zbardhur një tjetër propozim. Sipas qeveris së tij për çdo fëmijë të lindur do të ketë bonus.

Putin më popullor se Trump në Shqipëri

Postuar në 13 Gusht, 2018 16:30

Presidenti rus Vladimir Putin simpatizohet më shumë nga shqiptarët se homologu i tij amerikan, Donald Tramp. Diferenca është me 1% në favor të Putinit. Në këtë përfundim arrin një anketim i agjencisë së njohur të sondazheve Gallup International për popullaritetin që liderët botërorë kanë në shtete të ndryshme të botës.

Megjithatë duke qenë edhe kombi më pro-amerikan në botë, Tramp gëzon më shumë mbështetje mes shqiptarëve sesa në të gjithë vendet e tjera të rajonit. Ndërsa Vladimir Putin në Ballkan mbështetet më së shumti nga serbët dhe grekët.

Shqiptarët, garanci për referendumin e emrit në Maqedoni

Postuar në 07 Gusht, 2018 20:38

Popullsia shqiptare në Maqedoni në shumicën dërrmuese të saj është në favor të ratifikimit të marrëveshjes me Greqinë. Në një sondazh të publikuar nga agjencia shtetërore MIA  88% e popullsisë shqiptare mbështet ndryshimin e emrit  ndërsa nga "maqedonasit" ​​vetëm 27.4% përkrahin marrëveshjen e Prespës dhe 45.2%  e refuzojnë.

Pyetja e miratuar nga parlamenti mbështet vijën e qeverisë se marrëveshja i hap rrugë pranimit të vendit në NATO dhe Bashkimin Evropian, duke iu referuar emërtimit "Republika e Maqedonisë Veriore" dhe rishikimit të Kushtetutës. 

Lajme të tilla na kthejnë besimin te qytetërimi dhe humanizmi

Postuar në 25 Qershor, 2018 02:10

Duke ndjekur lajmet që japin pa pushim mjetet e ndryshme të informacionit në Shqipëri, njeriu humbet besimin te humanizmi dhe qytetërimi, humbet besimin tek e ardhmja e vendit të tij.

Shpikja e shqiptarit Boutari...

Postuar në 21 Maj, 2018 15:56

Lajmi i sulmit ndaj kryebashkiakut të Selanikut, Yannis Boutaris, është përcjellë gjerësisht në mediat shqip. Si zakonisht profilizimi i personit në fjalë në mediat e Shqipërisë kalon nga refleksi i përhershëm për të gjurmuar prirjet shovene greke që janë bërë zhargon i denoncimit dhe i propagandës. Një nga mediat që ka dhënë diçka “më shumë” për Boutaris është televizioni Vizion Plus që del sot me një titull të tillë në faqen e vet online: Butari, shqiptari i Selanikut.  Pasi th

Racizmi antishqiptar i disa mediave britanike dhe injoranca e shumicës së mediave shqip

Postuar në 11 Maj, 2018 14:37

Njeh kush ndonjë Të fortë që i përmbahet Besës? T’i përmbahet atij kodi mesjetar që vendos kufij të rreptë dhe disiplinë apo norma që mandej të mund të garantonin suksesin në një botë shumë komplekse dhe dinamike si ajo e krimit dhe trafikut të drogës? 
Nëse jo, kërkoni në Angli. Në mediat e këtij vendi që po udhëheqin një fushatë keqinformimi, paragjykuese dhe antishqiptare. 

Enver Hoxha: "E izoloj Shqipërinë që shqiptarët të mos ikin". Edi Rama: "Drejt Europës që të mos ikin shqiptarët"

Postuar në 21 Prill, 2018 13:58

Mediat raportojnë sot sekretin e fundit që nuk dinim për politikat e Enver Hoxhës. Arsyen pse ai izoloi Shqipërinë. Gazeta “AFP” publikon një intervistë të Hasan Luçit, ish-pjesëtar i zbulimit shqiptar që citon një bisedë të Hoxhës me mjekun e vet francez, Pol Miliez. Sipas Luçit, Hoxha, “një njeri misterioz, por jashtëzakonisht inteligjent”, është shprehur se:

Raporti i vdekshmërisë, sëmundjet që dominojnë shqiptarët

Postuar në 19 Shkurt, 2018 12:21

Një shqiptar ka gati dyfish shanse të vdesë prej sëmundjeve kardiovaskulare se mesatarja e botërore e vdekjeve. Sipas të dhënave më të fundit të Our ëorld in Data, për çdo 100 vdekje në Shqipëri, 58 shkaktohen nga sëmundjet kardiovaskulare, 19 prej tumoreve, 4 prej diabetit, 3 prej sëmundjeve mendore, 1 prej infeksioneve në rrugët e frymëmarrjes, 1 prej aksidenteve rrugore, dhe 10 prej shkaqeve të tjera.

Sondazhi, konsensus popullor në Maqedoni për emrin

Postuar në 03 Shkurt, 2018 11:20

61% e maqedonasve mbështesin zgjidhjen për çështjen e emrit të Maqedonisë për të përshpejtuar integrimin e vendiot në BE dhe NATO.Sipas një sondazhi të kryer nga Instituti për Demokraci në Shkup nga 50% e qytetarëve sllavë (30% plotësisht, 20% pjesërisht) dhe 95% e qytetarëve shqiptarë (84% plotësisht, 11% pjesërisht) janë pro zgjidhjes së çështjes së emrit.

Kjo është mbështetja më e lartë e regjistruar në vitet e fundit në sondazhet e opinionit  publik për çështjen e ndryshimit të emrit.

Pages

Subscribe to RSS - shqiptaret