shkelje

Akuza të reja për Facebook

Postuar në 31 Maj, 2018 10:11

Facebook po përballet me akuza të reja, pas skandalit të rrjedhjes së të dhënave personale të Cambridge Analytica. Sipas padisë së bëra nga Qendra Evropiane e të Drejtave Digjitale, punonjësit e Facebook injoruan dispozitat e miratuara dhe manipuluan përmes njoftimeve të rreme përdoruesit e tyre që të pranonin me nxitim kushtet e tyre.

Rama i firmosi HEC-et në Osum në dijeni të shkeljeve

Postuar në 10 Shkurt, 2018 21:12

Atë që kryeministri Edi Rama e quajti gabim padashje të qeverisë në lidhje me fabrikimin e  koordinatave për ndërtimin e HEC-eve në Osum, në fakt është më shumë se aq. Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se ai vetë dhe dy anëtarë të qeverisë së tij ishin informuar për koordinatat e manipuluara dhe shkeljet e tjera të projektit që në mars 2017, para mbledhjes së 12 dhjetorit 2017 të Këshillit Kombëtar të Territorit.

Çfarë la pas ish-ministrja e Ekonomisë!

Postuar në 28 Shtator, 2017 18:38

Auditi që KLSH ka bërë në ish-ministrinë e Zhvillimit Ekonomik dhe Turizimit që drejtohej nga Milva Ekonomi ka gjetur shkelje të cilat kanë shkaktuar dëme të mëdha financiare për buxhetin, që nga programimi i biletave të udhëtimit të zyrtarëve mbi fondin e miratuar me ligjin e  buxhetit, e deri të pagesat që punonjësit e këtij insitucioni duhet të derdhnin për tatim-fitimin dhe sigurimet shoqërore si anëtarë bordesh në kompanitë publike.

Për ndjekje penale kryebashkiaku i Himarës Jorgo Goro

Postuar në 12 Maj, 2017 16:19

Pas kryebashkiakes socialiste të Sarandës, Florjana Koka, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka çuar për ndjekje penale në prokurori edhe kryetarin e Bashkisë së Himarës, Jorgo Goro dhe disa punonjës të tjerë të kësaj bashkie për abuzim të fondeve publike në vlerën 76.4 milionë lekë.

Sipas KLSH-së, dëmi është konstatuar pas një kontrolli ku audituesit kanë gjetur abuzime në tendera, pagesa të bëra për punë të pakryera si dhe disa shkelje të tjera financiare. 

Kallëzohet në Prokurori drejtori i Portit të Durrësit, lumë shkeljesh me kontratat konçesionare dhe materialet e TAP

Postuar në 06 Nëntor, 2016 13:29

Drejtori i Përgjithshëm i autoritetet Portual të Durrësit, është kallëzuar në Prokurori nga Kontrolli i lartë i Shtetit  me akuzën e “Shpërdorimit të detyrës”. Nga auditimi kanë rezultuar një sërë shkeljesh që kanë të bëjnë me procesin e shkarkimit, depozitimit dhe evadimit të tubacioneve, materialeve të nevojshme si dhe makinerive të projektit TAP.

Ministrat i shpëtojnë auditeve të KLSH-së

Postuar në 03 Gusht, 2016 15:11

Nga janari deri në qershor të këtij viti Kontrolli i Lartë i Shtetit ka paditur në Prokurori 91 persona, asnjë ministër mes tyre. Niveli më i lartë i kallëzuar nga KLSH është Kryetar Bashkie dhe Drejtor institucionesh. Rezulton se ministritë dhe institucionet qëndrore zënë 27% të totalit të auditimeve por mesa duket KLSH nuk ka konstatuar asnjë shkelje duke e nxjerrë administratën të pastër.

"TemaTV"

"Ligji dhe Maliqi" në duart e Erionit, Auditi gjen shkelje me shpronësimet në ndërtimin e Unazës së Vogël

Postuar në 30 Qershor, 2016 12:24

Pasaktësi në dokumentacionin e dosjeve të shpronësimit, mënyrën e llogaritjes së kompensimit dhe mangësi në projektin e Unazës së Vogël janë disa nga shkeljet e gjetura nga Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë auditimit procedurës së ndjekur nga Bashkia e Tiranës për projektin e Unazës së Vogël.

Ndryshim vetëm në imazh. Mbi 20% e trupës policore e proceduar për shkelje

Postuar në 13 Shkurt, 2016 10:53

Policia është marrë si shembull i transformimit të madh që qeveria ka bërë në sektorin e sigurisë publike, duke investuar në paisje dhe logjistike të përparuar që nga kamerat e piltotimit në trup deri uniformat e punonjësve të rendit.
Megjithë ndryshimin e imazhit, statistikat tregojnë se afro 20% e trupës policore ka vepruar në kundërshtim me ligjin, duke kryer vepra që përfshijnë, nga shkelja e etikës apo disiplinës, deri në korrupsion dhe bashkëpunim me elementët kriminalë.

Fatura e "mëkateve" të qeverisë në 2 vjet

Postuar në 30 Janar, 2016 09:40

Shkeljet e kryera nga administrata për gjatë periudhës 2013-2015 llogariten në 911 milionë euro. Shkeljet u publikuan dje nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, në përfundim të gjitha kontrolleve që ky institucion ka kryer vitin e kaluar.
Për dëmin që u është shkaktuar buxheteve në këto viti, nga KLSH-ja janë bërë 51 kallëzime penale dhe janë rekomanduar 1590 masa administrative për punonjësit.

Kallëzim penal për kryetarin e Bashkisë së Kavajës, Elvis Rroshi

Postuar në 04 Shtator, 2015 14:18

Kontrolli i Lartë i Shtetit depoziton kallëzim penal për kryetarin e Bashkisë së Kvajës, Elvis Rroshi dhe dy drejtorë të kësaj bashkie. Përmes një njoftimi, KLSh, raporton shkeljet e gjetura në zbatimin e disa projekteve urbanistike. “Nga auditimi u konstatuan një sërë parregullsish dhe shkeljesh të dispozitave ligjore e nënligjore në fushën e urbanistikës dhe prokurimeve të fondeve publike, të shoqëruara me një dëm ekonomik në vlerën prej 33 milion lekë, mbi bazën e të cilave KLSH me shkresat nr. 266/13, datë 31.08.2015 dhe nr.

Subscribe to RSS - shkelje