reforma

Kryeministri grek njofton thjeshtim procedurash për marrjen e nënshtetësisë

Postuar në 02 Qershor, 2017 11:08

Greqia pritet të thjeshtojë procedurat e dhënies së nënshtetësisë, praktikë kjo që ndikon edhe për statusin e qytetarëve shqiptarë në këtë vend. Faqja “Albanians.gr” raporton se direktivat për thjeshtimin e procedurave dhe atë që ai e quajti modernizim të kuadrit ligjor, i ka dhënë kryeministri Aleksis Tcipras gjatë një vizite në Ministrinë e Brendshme greke.

Sakrifikojmë pushtet, për të bërë "shtet"

Postuar në 22 Maj, 2017 09:08

Kushtetuta është marrëveshje. Kjo dihet fare mirë. Kushtetuta e Shqipërisë është marrëveshje e dyfishtë, pasi ndryshimi i saj u bë natën, jashtë salle, si pasojë e vendimmarrjes personale të dy njerëzve: Sali BErishës dhe Edi Ramës. Në vitin 2008 kur ndodhi kjo, i pari ishte kryeministër, i dyti kryetar Bashkie dhe partie.

Vetëm me këto marifete e majta mund të mbajë pushtetin

Postuar në 10 Maj, 2017 23:07

"Paradoksi i të majtës moderne europiane është se ndërsa shumë nga çështjet kryesore që përcaktojnë dialogun politik në botë - si rritja e pabarazisë ekonomike, pasiguria e vendeve të punës, paqëndrueshmëria e sistemit të pensioneve dhe kujdesit shëndetësor - janë shqetësime kryesisht të majta , partitë socialdemokrate nuk janë në gjendje t’i menaxhojnë këto sfida në mënyrë adekuate, qoftë në opozitë, qoftë në pushtet.  Ish-presidenti socialist i Francës, Fransua Hollande kësaj radhe nuk ishte kandidat për presidencën, pasi shifrat e popullaritet i kishte edhe më të ulëta se ato të Xheremi

Reformë me dy standarde

Postuar në 10 Prill, 2017 08:54

Debati i para disa ditëve, i kufizuar vetëm në shkrime në mediat online dhe nga një koment injorues i kryeministrit, mbi nenin 449 që ndalon rihapjen e çështjeve në dëm të të pandehurit kur është dhënë vendim pafajësie, ka qenë prezent edhe në radhët e ekspertëve. Në një shkrim të vetin “reporter.al” i ka marrë një prononcim autorit të nenit në fjalë, Artan Hoxha, i cili referon praktikat e disa vendeve europiane.

AntiProletarët e Reformës dhe qeveria e absurdeve

Postuar në 17 Shkurt, 2017 13:42

Absurdi politik në Shqipëri është gjysmëqeveria që drejton Edi Rama. Themi gjysmëqeveria pasi jemi në pikën ku polemikat "pro" dhe "kundër" asaj që mund të quhet kryereforma e mandatit të parë të çiftit Rama-Meta po konsumohen brenda atij që quhet "Koalicioni për Shqipërinë Europiane". 

Nisin “arrnimet” e Vetting-ut, Rama heq njerëzit partiakë të reformës

Postuar në 16 Shkurt, 2017 18:34

Në të njëjtën ditë Drejtori i Përgjithshëm i Parandalimit të Pastrimit të Parave, Alket Hyseni si dhe Drejtori i Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, Arben Seferi i kanë dorëzuar kryeministrit dorëheqjen. Me argumentin se largimi i tyre do të shërbejë për të eleminuar çdo alibi të atyre që i frikësohen reformës në drejtësi, të dy titullarët kanë hapur krahun me urdhër politik.

Mesazhi i Mogherini-t: Pakt kombëtar për zbatimin e reformës në drejtësi

Postuar në 11 Shkurt, 2017 10:11

Shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini tha në Uashington se shpreson që politikanët në Shqipëri të shfaqin unitet për zbatimin e reformës në drejtësi. Ajo vlerësoi votën unanime për reformën në drejtësi duke e quajtur miratimin, “një hap historik për vendin”. Por ajo tha se tani fokusi duhet të jetë tek zbatimi i saj.

Ndryshime në Kodin e Procedurës Civile për njoftimin e palëve dhe afatet

Postuar në 27 Dhjetor, 2016 09:00

Kodi i ri i Procedurës Civile parashikon disa ndërhyrje që synojnë të rregullojnë  problemin  e madh të afateve në gjykim dhe të njoftimit të palëve. Kjo vlen sidomos për çështjet civile ku ka një praktikë të akumuluar padrejtësie që shkon nga zvarritja e procesit deri të mosnjoftimi i njërës palë, apo edhe caktimi I ekspertëve. “Shqiptarja.com” raporton se me ndryshimet e tanishme i zgjerohen kompetencat nëpunësit gjyqësor lidhur me njoftimin e palëve, masat që duhet të marrë ai që ky njoftim të kryhet.

Pages

Subscribe to RSS - reforma