opinion

Shteti që nuk e patëm kurrë

Postuar në 28 Janar, 2018 13:21

Një nga dështimet më spektakolare të shqiptarëve përgjatë historisë, ka qenë aftësia për të ndërtuar një shtet modern dhe një administratë publike në shërbim të interesave më të mira të vendit. Madje, paaftësia e shqiptarëve për të bërë shtet, ka qenë një argument i përdorur nga shtete të huaja, të cilat kanë pasur interesa të tjera për të ardhmen e shqiptarëve si komb.

Dekreti për Janullatos

Postuar në 28 Dhjetor, 2017 21:59

Sqarimetpër dhënien e nënshtetësisë shqiptare Kryepeshkopit Janullatos kreu i Shtetit, Ilir Meta, i bëri gjatë një interviste në emisionin "Opinion" në Tv Klan. Më poshtë pasazhi video:

Ambicia e Google për të marrë drejtimin e qyteteve

Postuar në 26 Tetor, 2017 15:48

Alphabet, kompania nënë e Google, nuk vuan nga mungesa e ambicies. Filialet e saj po trajtojnë çështje që variojnë që nga automjetet autonome te shtëpitë inteligjente, inteligjenca artificiale te bioteknologjia për zgjatjen e jetës. Kështu që nuk ka pse të jetë surprizë që Alphabet ka vendosur të planifikojë, ndërtojë dhe drejtojë një qytet – ose një pjesë të një qyteti. Supriza këtu është se një qytet i madh po i  jep me gëzim Alphabet një lagje të nivelit të parë, të cilën kompania mund ta konsiderojë të vetën.

Per llumin, miqtë dhe armiqtë (Video)

Postuar në 20 Tetor, 2017 00:14

Ish-ministri i Brendshëm, Sajmir Tahiri, i ftuar mbrëmjen së enjtes në “Opinion” nuk pranoi se ka qenë mbështetje për rrjetin kriminal të Habilajve dhe as të ketë përfituar financiarisht nga trafiku i drogës.

Ai tha se kërkesa e Prokurorisë për arrestimin e tij ishte suprizë, por nuk mund  të thoshte se e njëjta gjë vlente edhe për kryeministrin. Tahiri mohoi të jetë takuar dhe të ketë drekuar me Mosi Habilajn, por tha se mund të ketë qenë i pranishëm në festa familjare ku ishin dhe Habilajt.

Jashtë loje

Postuar në 19 Tetor, 2017 23:31

Ish-ministri i Brendshëm Sajmir Tahiri është shfaqur sot në emisionin “Opinion” për të bërë mbrojtjen e tij para asaj që mund të quhet pretenca e opinionit publik dhe akuzave që janë qarkulluar rreth tij së fundmi. Teksa ka hedhur postë të gjitha akuzat me karakter penal si njohja me Habilajt, bashkëpunimi apo mbrojtja e tyre, çështjen e makinës, Tahiri ka artikuluar mesazhe politike që jo rrallë i kanë shpëtuar përmes luhatjeve të mëdha si person dhe si njeri.

Marrëzia e bashkëqeverisjes me popullin!

Postuar në 12 Tetor, 2017 13:24

Shumica e fjalëve, gjesteve dhe akteve politike të skuadrës qeveritare dhe  skuadërkomandantit të saj janë si një munzë arratie për qindra mijëra shqiptarë që duan të ikin një orë e më parë nga ky vend. Ka edhe zëra opozitarë që kontribuojnë në këtë shporrje, por ata të qeverisë janë në krye. Dhe kanë përgjegjësinë më të madhem edhe po të mos ishin në krye.

“Xhamia, investimi më i madh i Turqisë në Shqipëri vitet e fundit”

Postuar në 12 Tetor, 2017 09:55

Gazeta “Shekulli” ka sulmuar sot qeverinë shqiptare përmes një opinioni kritik për marrëdhnëiet me Turqinë. Drejtuesi i Zyrës së Shtypit të Koço Kokoëdhimës, Arben Rrozhani, e titullon opinionin: “Ditmir, këndoje një këngë”, si formë sugjerimi për sukses ndaj ministrit të Jashtëm Ditmir Bushati. Ideja është e thjeshtë në ironinë e vet: meqë në Politikën e Jashtme nuk ja themi, hajde të kopjojmë fqinjët e suksesshëm. Rasti më i thjeshtë është ai i ministrit të Jashtëm serb, Ivica Daçiç, që ja merr këngës në pritje zyrtare e ndoshta ky është sekreti që Serbia po ecën jo keq.

Më mirë deputet apo koordinator?

Postuar në 26 Shtator, 2017 20:22

Ju kujtohet projekti për zyrat e deputetëve socialistë në rrethe në vitin 2013. (Po shkrihen në një zyrë të vetme në vitin 2017! ) U kthyen në zyra pune, por funksionuan vetëm në momentin e fillimit, sepse vendet në administratë janë të kufizuara. Deputetët duke mos pasur akses në qeveri dhe administratë nuk arrinin të zgjidhnin asgjë, madje edhe hallet e tyre. Disa prej tyre ikën dhe bënë parti, të tjerë shpërthenin herë pas here në Kuvend, duke u kthyer në një problem për qeverisjen e majtë.

"Bota ka nevojë për Amerikën që të drejtojë"

Postuar në 14 Shtator, 2017 10:31

Joe Biden, ish-zv.president i SHBA-së nën administratën e Barack Obamës, publikon sot në New York Times një opinion mbi politikën e jashtme amerikane. Biden, që përflitet si kandidat për president në zgjedhjet e ardhshme presidenciale, i përmbahet idesë së “forca e shembullit” që SHBA dha për 45 vjet duhet të prevalojë mbi “shembullin e forcës”, rrokadë kuptimore kjo që duket se është huazuar edhe në Shqipëri. Dhe në këtë drejtim, sipas tij, Donald Trump, përfaqëson një krizë në vlerat e politikës së jashtme amerikane.

Një opinion për rikthimin e shërbimit të detyrueshëm ushtarak

Postuar në 13 Shtator, 2017 09:34

Kristaq Xharo, që prezantohet si pedagog për çështjet e sigurisë në Universitetin Europian të Tiranës shkruan sot në gazetën “Mapo” një opinion mbi nevojën e debatit për rikthimin e shërbimit të detyrueshëm ushtarak. I shfuqizuar në vitin 2008, shërbimi në fjalë është parë si një rudiment i Luftës së Ftohtë dhe me lëvizjet e mëdha demografike, rënien ekonomike, heqja e tij, ishte në realitet formalizim i një gjendjeje fakti. Por Xharo mendon se rikthimi i shërbimit të detyrueshëm ushtarak nuk duhet parë thjesht në planin e ushtrisë, por më gjerë.

Pages

Subscribe to RSS - opinion