sigurimi

Kush e keqpërdori Autoritetin e Dosjeve me rastin e Bujar Sheshit?

Postuar në 15 Shtator, 2019 20:55

Bujar Sheshi nuk ka qenë bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit. Në këtë përfundim ka dalë Prokuroria e cila ka sqaruar kështu rrethanat juridike të anëtarit të Këshillit të Lartë të Prokurorisë që prej 10 muajsh është vënë nën sulm të Autoritetit të Dosjeve. 

Kjo del qartë nga hetimi i kryer, pasi siç raportohet në fillim në Autoritetin e Dosjeve është mbajtur një relacion ku thuhet se Sheshi nuk ishte bashkëpunetor i ish sigurimit të shtetit.

Propozim për shqiptarizimin e sistemit Bonus-Malus: Prim më të lartë sigurimi për makina mbi 10 vjet

Postuar në 12 Maj, 2019 12:33

Avni Ponari, drejtor i Përgjithshëm i SIGAL, një prej kompanive kryesore në tregun e sigurimeve kundërshton përmes një interviste për revistën "Monitor" sistemin Bonus Malus që është fuitur tashmë që nga 1 prilli në veprim. Në thelb ky sistem e vendos marzhin e sigurimit në bazë të historikut të drejtuesit duke favorizuar ata drejtues që bëjnë më pak dëme.

Një padi që nëse konfirmohet si e drejtë, duhet të çojë në pastrimin e Autoritetit të Dosjeve

Postuar në 29 Janar, 2019 15:15

Bëhet fjalë për një person, i cili nuk mund të jetë pjesë e institucioneve të drejtësisë së demokracisë për shkak të bashkëpunimit të tij me Sigurimin e Shtetit gjatë diktaturës. Por është e drejta e tij të ankohet në prokurori

Kështu është shprehur sot drejtoresha e Autoritetit të Dosjeve, Gentiana Sula, në lidhje me rastin e Bujar Sheshi.

Nga Kozma Jano te Bujar Sheshi. A mund të besohet më Autoriteti i Dosjeve?

Postuar në 28 Janar, 2019 18:47

Rasti i tanishëm i Bujar Sheshit që ka fituar garën për anëtar të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, por po rezulton me njollë në biografi, nuk është i pari në kuadër të procesit të verifikimit të figurave që krijon dyshime mbi seriozitetin e institucioneve shqiptare.

Veliaj riaktivizon idenë e sigurimit të detyrueshëm për pronën

Postuar në 26 Prill, 2018 10:07

Në daljen e radhës në media, kryebashkiaku Veliaj, duke marrë shkas edhe nga zjarri i rënë në një fabrikë riciklimi në Tiranë rihodhi në qarkullim tezën e sigurimit të detyrueshëm për pronën, një projektdraft i propozuar nga Banka Botërore që ndodhet në sirtarët e qeverisë dhe Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare, por ende në fazë përgatitore.

Tri gafat e viteve 1985, 1993 dhe 2017 në historinë e arkivave të Shqipërisë

Postuar në 10 Maj, 2017 00:01

Autoriteti “për hapjen e dosjeve” në zbatim të ligjit të vet, i cili është në shkelje me ligjin e arkivave, ka shpalosur tashmë synimet e veta për shpërbërjen e fondeve arkivore të disa arkivave të vendit, në funksion të një sipërmarrje që kërkon energji të madhe e sjell shumë pasoja. Ky veprim, i nxituar dhe i pabazuar në asnjë praktikë arkivore, do të sjellë pasoja të rënda në rrjetin arkivor të vendit. I gjithë dokumentacioni i Ministrisë së Punëve të Brendshme, sipas ligjit duhet të administrohet nga Arkivi i kësaj ministrie. Ai është unik dhe i pandashëm.

Komisioni për dosjet e ish-Sigurimit vihet në lëvizje brenda 2016-ës. Preken 400 mijë persona

Postuar në 13 Nëntor, 2016 10:06

Pas një bllokimi të paarsyetuar duket se komisioni për trajtimin e dosjeve të ish-Sigurimit të Shtetit do të vihet në lëvizje. Ndërhyrja e prëzencës së OSBE-së ka dhënë efekt për vënien në zbatim të një ligji që thuhet se prek të dy anët e politikës, por edhe gjyqësorit, ushtrisë, diplomacisë, apo medias.
Numri i personave që teorikisht preken nga hapja e dosjeve është 400 mijë.

Modeli gjerman për hapjen e dosjeve

Postuar në 28 Tetor, 2016 14:12

Ndihem i nderuar nga ftesa për të marrë pjesë në këtë veprimtari për çështjen e hapjes së dosjeve të Sigurimit. Shpresoj që kjo të jetë një pjesë kyçe e procesit të drejtësinë tranzicionale në Shqipëri.

Skandal, polici i vrarë ishte i pasiguruar

Postuar në 05 Shtator, 2016 19:35

Oficeri i policisë Ardian Kodra i cili humbi jetën në detyrë tri ditë më parë në Lezhë ishte i pasiguruar. Nëse do të kishte qenë i siguruar, familja e tij do të kishte përfituar 70 milionë lekë të vjetra, plus përfitimeve të tjera për trajtimin material të policëve.
Drejtori i Sindikatës së policëve Sadetin Fishta tha se që të tre familjet e efektivëve të rënë në detyrë brenda dy viteve nuk kanë asnjë përfitim për shkak se qeveria nuk ka nxjerrë rreth 14 akte nënligjore që vendosin në funksion nenet e ligjit të ri të policëve.

Dështimi i CIA-s në Shqipëri, për herë të parë pranohet roli i Sigurimit shqiptar si kryesor. Historiani Long: Philby, një alibi

Postuar në 18 Gusht, 2016 19:30

BBC publikon sot në intervistë me historianin britanik Steve Long rreth operacioneve të shërbimeve sekrete britanike dhe amerikane në Shqipëri në vitet ’50 të shekullit të kaluar. Long sugjeron që panorama duhet parë në tërësi dhe Sigurimi i Shtetit duhet kredituar për aftësinë e tij në zbulimin dhe goditjene grupeve diversioniste. Sipas Long Kim Philby është përdour më shumë si një alibi për dështimin e CIA-s dhe MI6 në Shqipëri, meqenëse spiuni i famshëm e bënte më të justifikueshme humbjen sesa atribuimi i saj Sigurimit shqiptar.

Pages

Subscribe to RSS - sigurimi