Një padi që nëse konfirmohet si e drejtë, duhet të çojë në pastrimin e Autoritetit të Dosjeve

Postuar në 29 Janar, 2019 15:15

Bëhet fjalë për një person, i cili nuk mund të jetë pjesë e institucioneve të drejtësisë së demokracisë për shkak të bashkëpunimit të tij me Sigurimin e Shtetit gjatë diktaturës. Por është e drejta e tij të ankohet në prokurori

Kështu është shprehur sot drejtoresha e Autoritetit të Dosjeve, Gentiana Sula, në lidhje me rastin e Bujar Sheshi.

Në të vërtetë për zotin Sheshi ka patur një votë kundër në Autoritet, ajo e Marenglen Kasmit dhe kjo shtron disa pikëpyetje. Nga ana tjetër, padia e Sheshit kundër Autoritetit përbën një akt që do të përcaktojë në masë të madhe besueshmërinë e reformës në drejtësi. Kjo sepse është hera e dytë që Autoriteti gabon. Nëse gjykata i jep të drejtë prokurorit, atëherë është e udhës që zonja Sula të dorëhiqet, për më tepër që ajo dhe institucioni i saj janë vënë nën hetim për vonesë në përgjigjen ndaj Prokurorisë për rastin e Sheshit. Sot zonja Sula ka deklaruar se Sheshi ka lidhje të provuara me Sigurimin e Shtetit. Por nëse gjykata çmon të kundërtën, zonja në fjalë do të duhet të sqarojë mirë se nga cilat premisa niset në këtë vendim dhe për cilat motive.

Comments

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.