shkollat

Mësim me dy turne në më shumë se gjysmën e shkollave në Tiranë (Video)

Postuar në 17 Shtator, 2018 18:38

Qeveria po përpiqet me çdo mjet ta paraqesë si rozë situatën e fillimit të shkollës, ndonëse këtë vit shumë klasa kolektive në rrethe janë mbyllur, ndërsa është raportuar për mungesë tekstesh.

Pasojat e ikjes nga vendi, mbyllen 16 shkolla në Fier

Postuar në 04 Shtator, 2018 16:56

Pasojat e largimit të shqiptarëve po reflektohen edhe në sistemin arsimor. 16 shkolla 9-vjeçare nuk do të hapen këtë vit shkollor në qarkun e Fierit si pasojë e tkurrjes së numrit të nxënësve.

Sipas Drejtoreshës së  Drejtorisë Arsimore në këtë qark, Yllka Beci, çdo vit ka një reduktim të numrit të nxënësve nëpër shkolla, më së shumti në Bashkinë e Fierit dhe Roskovecit

Shkollat e Gylenit, a duhet t’i kontrollojë qeveria?

Postuar në 19 Qershor, 2018 18:08

Deklarata e kryeministrit Rama për “Anadolu Agency’ se qeveria po ndjek me vëmendje institucionet arsimore të Gylenit, ngjall opinione të kundërta në Tiranë. Hajro Limaj, drejtues i Institutit të Politikave të Sigurisë Shqiptare thotë se ky survejim është i panevojshëm, ndërsa Ermir Gjinishi,  Ish-nënkryetari i Komunitetit Mysliman e vlerëson këtë organizatë si kërcënim për vendin.

Zbardhet formula e dhënies së shkollave me koncesion nga Veliaj

Postuar në 04 Nëntor, 2017 18:24

Ndërtimi i shkollave në kryeqytet nga Bashkia e Tiranës, po kryhet në një formë që mbart kosto të shtuara për buxhetin e saj, për shkak të llojit të kontratave koncecsionare që po zbatohen në realizimin e këtyre projekteve. Tema Tv ka zbardhur formulën me të cilën operon Bashkia e Tiranës për këto investime, ku ajo shfaqet shfaqet në rolin e një kredimarrësi, jo tek bankat, por te kompanitë që do të ndërtojnë 5 shkolla me koncesion në njësitë 9 dhe 11.

Erdogan heq Teorinë e Darvinit nga kurikulat shkollore

Postuar në 24 Qershor, 2017 21:45

Nga viti i ardhshëm shkollor Turqia do të heqë nga kurikulat shkollore ato leksione të biologjisë ku flitet për Teorinë e Evolucionit, të Charles Darvin. Sipas Këshillit të Lartë të Arsimit në Turqi, kjo teori konsiderohet si kundër rrymës dhe tepër e ndërlikuar për tu kuptuar nga nxënësit e klasës së tretë.

Europenext: Medresetë në Ballkan, "Shkollat e xhihadit" në zemër të Evropës?

Postuar në 07 Qershor, 2017 17:29

Siç treguan ngjarjet e fundit në Europë, ka shumë gjasa që sulmet terroriste të jenë kryer nga xhihadistë të rritur në kontinentin europian dhe jo të “i importuar” nga vendet e lindjes.

Komike dhe dramatike/Veliaj propozon lojën e tavllës si orë të detyrueshme mësimi në shkolla

Postuar në 11 Prill, 2017 18:11

Ja një shembull sesi budallallëku i politikës dhe mania për të rënë në sy bëjnë dëme. Sot kreu i Bashkisë së Tiranës, Veliaj, mendoi që të përcillte një mesazh të tillë nga një aktivitet në një shkollë në Tiranë: 

Si u kthye në konçesion taksa “Veliaj” për arsimin

Postuar në 21 Dhjetor, 2016 18:00

Nga janari i këtij viti çdo familje në kryeqytet u detyrua të paguajë 1800 lekë në vit si taksë për infrastrukturën arsimore ndërsa biznesi  derdhi në arkën e bashkisë nga 18 mijë në 37 mijë lekë në vit. Thuajse një vit nga ky vendim i Këshillit Bashkiak, Bashkia e Tiranës pranoi për herë të parë publikisht se Taksa e Infrastrukturë Arsimore u vendos për të financuar një koncesion me vlerë mbi 6.2 miliardë lekë ose rreth 46 milionë euro, deri më tani i mbajtur i fshehtë.

Nisma/Dekriminalizimi të përfshijë edhe mësuesit, edukatorët, psikologët dhe punonjësit socialë

Postuar në 16 Tetor, 2016 18:37

Tri deputete gra të parlamentit shqiptar kanë propozuar amendime shtesë në ligjin e dekriminalizmit, që zyrtarisht njihet si ligji për “Për garantimin e integritetit të personave që zgjidhen, emërohen ose ushtrojnë funksione publike”.

Deputetet Majlinda Bregu, Albana Vokshi dhe Mesila Doda propozojnë që ky ligj t’i shtrijë efektet edhe mbi mësuesit, edukatorët, psikologët e punonjësit socialë në institucionet arsimore apo të kujdesit shoqëror.

Influenca e Gylenit nё Bosnje-Hercegovinё

Postuar në 21 Gusht, 2016 13:15

Lufta e Erdoganit kundёr Gylenit mbёrrin nё Ballkan. Nё Bosnje-Hercegovinё ka shkolla private tё afёrta me lёvizjen Gylen. Ankaraja ka bёrё thirrje pёr mbylljen e tyre. Fushata e Erdogait kundёrt lёvizjes Gylen para tentativёs pёr puҁ nё Turqi nuk pёrbёnte temё nё Bosnje-Hercegvinё. Megjithatё qёkurse kundёrshtarёt e Fetullah Gylenit dhe lёvizjes sё tij Hizmet e bёjnё atё pёrgjegjёs pёr puҁin, mediet informojnё mё intensivisht kryesisht pёr 15 institucionet arsimore Bosna Sema. Ndёr to bёjnё pjesё kopshte fёmijёsh, shkolla fillore, gjimnaze dhe universitete.

Pages

Subscribe to RSS - shkollat