ekspertet

A është e mundur ringritja e kooperativave bujqësore?

Postuar në 30 Maj, 2020 16:21

 

Një ide e përsëritur prej vitesh për ringritjen e kooperativave duket e parealizueshme për ekspertët e bujqësisë. Ndonëse puna e bashkuar e fermerëve është metoda më e mirë për tu siguruar atyre treg dhe rritje ekonomike, ekspertët thonë se në Shqipëri mungon organizimi dhe konsulenca e nevojshme nga ana e qeverisë dhe ministrisë së bujqësisë.

Ndoc Fasllia: "Është fakt që ndër vite është folur, por gjithmonë ka pasur një farë hezitimi për tu bashkuar, për të kooeruar fermerët , për tu organizuar në kooperativat e prodhimit në bujqësi".

Padi për akt ekspertimin e Teatrit. Tre ekspertë janë pa licencë

Postuar në 15 Maj, 2020 12:46

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit ka ngritur një padi në Prokurorinë e Tiranës për tre zyrtarë të Institutit të Ndërtimit. AMT ka kallëzuar në prokurori për "Shpërdorim detyre", Artur Hasantare, Olsi Nunajn dhe arkitekten Elbarina Kola.

Mësohet se padia është depozituar sot në Prokurinë e Tiranës.

PD sërish në Gjykatën Kushtetuese për parafiltrat e KLGJ dhe KLP

Postuar në 10 Shkurt, 2018 14:07

Partia Demokratike do t’i drejtohet sërish Gjykatës Kushtetuese për të vlerësuar kushtetueshmërinë e filtrave ligjorë për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Lartë të Prokurorisë dhe të Këshillit të Lartë Gjyqësorit që vijnë nga shoqëria civile, avokatia dhe pedagogët.

A është i rëndësishëm për BE-në Ballkani Perëndimor?

Postuar në 03 Maj, 2017 13:28

A shqetësohet vërtet BE-ja për Ballkanin Perëndimor? Pyetja që ka nsiur të dalë në pah si temë diskutimi në kushtet kur unioni ka braktisur shumë nga politikat e veta është shtruar për diskutim me disa ekspertë nga “Carnegie Europe”, një ndër qendrat kryesore të studimit dhe kërkimit për çështje të politikës dhe sigurisë. Pyetja ka fituar rëndësi pasi ajo reflekton dilemën e rajonit tonë që nga një anë synon integrimin, por nga ana tjetër lexon se nuk është shumë i dëshiruar. Ekspertët që janë pyetur janë nga disa vende.

Reformë me dy standarde

Postuar në 10 Prill, 2017 08:54

Debati i para disa ditëve, i kufizuar vetëm në shkrime në mediat online dhe nga një koment injorues i kryeministrit, mbi nenin 449 që ndalon rihapjen e çështjeve në dëm të të pandehurit kur është dhënë vendim pafajësie, ka qenë prezent edhe në radhët e ekspertëve. Në një shkrim të vetin “reporter.al” i ka marrë një prononcim autorit të nenit në fjalë, Artan Hoxha, i cili referon praktikat e disa vendeve europiane.

Ironike, PD kërkon hetim për serverin e tatimeve. Prokuroria mbyll dosjet se nuk ka ekspertizë për krimet kibernetike

Postuar në 06 Shkurt, 2016 17:19

Prokuroria po mbyll me qindra dosje penale që adresojnë krime kibernetike. “AbcNews” raporton se “Prokuroria po mbyll qindra dosje penale, edhe me persona nën hetim për krime të ndryshme kibernetike, për shkak të mungesës së ekspertëve në laboratorin e policisë shkencore dhe bazës logjistike”. Hetimet po pushoj ë për shkak të vonesave në ekspertim që sjell shkelje të afateve ligjore të shqyrtimi, duke evidentuar një problem të madh dhe serioz. “Sipas prokurorisë, prej muajsh laboratori i Policisë nuk kthen përgjigje për ekspertime të cilat janë dërguar për t’u kryer.

Ekspertët e Venecias deklarojnë se kriza është politike dhe jo teknike

Postuar në 22 Janar, 2016 21:13

Komisioni i Venecias nuk merr përsipër të zgjidhë mosmarrëveshjen mes mazhorancës dhe opozitës për mënyrën e zgjedhjes së kandidaturave për organet e sistemit të drejtësisë. Eksperti, Thomas Markert tha se të dy variantet, si ai i paraqitur nga mazhoranca me votim 3/5 dhe ai nga opozita me votim 2/3 janë brenda standardeve europiane. Ai tha se i takon partive politike të gjejnë një marrëveshje për këtë çështje dhe jo Komisionit të Venecias.

Pse nuk i lihet ekspertëve edhe reforma zgjedhore?

Postuar në 09 Janar, 2016 13:37

Sot u njoftua për një takim gati dy orë mes kryeministrit Edi Rama dhe aleatit të tij në qeveri, kryetarit të Kuvendit, Ilir Meta. Po kështu njoftohet edhe rikthimi i ekspertëve të PD-së në tryezë bashkë me lajmin se “mazhoranca ka tërhequr draftin e vet fillestar” të amendimeve për reformën në drejtësi.  Sorrollatja në fjalë nuk ka ndonjë rëndësi kushedi se çfarë përpos faktit se ajo që duhet të ishte bërë që në fillim, po ndodh vetëm tani. Kryeministri mendoi të hidhte për miratim një reformë ekskluzivisht ekspertësh me mendimin e shpallur prej tij, se politika nuk duhet të fusë duart.

Klima e tmerrit përfshin biznesin, rritja e gjobave konsiderohet e frikshme nga ekspertët

Postuar në 10 Tetor, 2015 08:54

Biznesi ndodhet në një klimë tmerri. Ky është konkluzioni i revistës  “Monitor”, të cilin e ka mbrojtur dhe me një shkrim të zgjeruar. Sipas “Monitor” rritja e tejskajshme e gjobave në ndryshimet për procedurat konsiderohet e frikshme nga sipërmarrësit dhe ekspertët, teksa bizneset tremben se ajo do të shtojë abuzimet nga tatimorët Të frikshme, drastike, shkatërruese, të paimagjinueshme, shtypëse, diktatoriale, prishje e balancave të një vendi e deri te falimente me pasoja të rënda sociale afatshkurtër dhe ekonomike në afatin e mesëm, që mund të dëmtonin zhvillimin e vendit.

Borxhi i kredive të pakthyera në banka 1 miliardë dollarë

Postuar në 18 Shtator, 2015 18:30

125 miliardë lekë ose 1 miliardë dollarë është  totali i kredive me probleme që nuk jane kthyer ne banka si  nga indiviëet ashtu edhe bizneset.  Sipas të dhënave të Bankës së Shqiperise, nga  125 miliardë që ishte  totali  i kredive me probleme  në muajin qershor , 70 miliardë lekë  është kredi e pakthyer  nga  35 korporata të medha në vend, ndërsa pjesa tjetër prej  55 milardë është kredi e pakthyer nga  biznese të tjera  dhe individë.

Pages

Subscribe to RSS - ekspertet