edi rama

Kullat e Tiranës, një vizion personal i z. Rama

Postuar në 17 Korrik, 2018 17:31

Në videon e mëposhtme titruar nga Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit shfaqet arkitekti Winy Maas, që ka mbajtur një leksion në një universitet në Londër përpara disa javësh.

Siç mund të shihet pykëzimi me kulla i Tiranës, edhe me koston e goditjes së trashëgimisë, ësht vizion personal i kryeministri Rama, qëkurse ishte kryebashkiak, e të cilin po e realizon sot pa pyetur kënd. Maas flet dhe për zhvillime në bregdetin e Jugut, ku pret të ndërtoje rezorte të tjera.

Sundimi me ligje speciale është e kundërta e sundimit të ligjit

Postuar në 07 Korrik, 2018 17:31

Çfarë është “sundimi i ligjit?” Gjatë dekadave të fundit ne kemi dëgjuar shpesh se kriteri kryesor për integrim në Bashkimin Europian është që të kesh “sundim ligji”. Pavarësisht se e kemi dëgjuar shumë herë, duket se ne shqiptarët nuk e kemi brendësuar mirë këtë koncept.

Mos u besoni sidomos kur flasin për dhurata!

Postuar në 01 Korrik, 2018 18:24

Kryeministri Edi Rama dhe dy krushqit e betonit në Tiranë, kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj dhe ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, janë duke rrëmuar çdo fjalë pro prishjes së Teatrit Kombëtar, që në fakt është premise e vetme për tjetërsimin e pronës publike në një zonë ku parashikohet të ndërtohe gjashtë kulla.

Yshtja qeveritare për aeroportin e Vlorës

Postuar në 23 Qershor, 2018 16:42

Z. Rama duket se do të arrijë me çdo kusht objektivin e punësimit në fund të mandatit të tij të dytë. Nëse rritja ekonomike nuk ndihmon në këtë rast, është shpikja e llogarive matematikore personale ajo që zgjidh situatën. Mandatin e kaluar ai, në cilësinë e kryeministrit të Shqipërisë, duhet të përmbushte objektivin e 300 mijë punësimeve me një rritje ekonomike që statistikisht nisi të kishte shifra domethënëse vetëm vitin e fundit të qeverisjes.

Si u minimizua dështimi?

Tiranë- Kamëz, kriza e re ballkanike për emrin

Postuar në 17 Qershor, 2018 15:00

Zgjidhja e konfliktit për emrin e Maqedonisë, ka vënë në qendër të publicitetit kryeministrat Zaev dhe Tsipras. Por njëkohësisht ka ristabilizuar një zonë ekuilibri që ka interes për SHBA-të dhe Perëndimin, duke zgjidhur një konflikt që krijonte kushtet për penetrimin e aktorëve si Turqia apo Rusia.

Rruga Durrës-Tiranë bëhet me pagesë

Postuar në 13 Qershor, 2018 14:09

Në ndryshim nga rasti i rrugës Durrës-Kukës, kryeministri është kujdesur që të njoftojë rindërtimin e rrugës Tiranë-Ndroq-Plepa që do të kalohet falas. Ai ka folur nga Durrësi ka janë prezantuar disa projekte infrastrukturore.

Njoftimi i kryeministrit për tarifimin e këtij aksi kombëtar bëhet teksa autostrada Tiranë-Durrës po i nënshtrohet riasfaltimit në mënyrë që edhe konçesionari që do marrë në përdorim rrugën ta gjejë gati.

(Minuta 35)

Integrim personal në BE - Brenda perimetrit të Tepsisë...

Postuar në 01 Qershor, 2018 15:11

Europa nuk është në ditët e vet më të mira. Kjo gjë dihet, por edhe shihet në llojin e politikanëve që e drejtojnë dhe vendosin për të, paaftësia e të cilëve po përcakton kursin e ri të shoqërive që po orientohen drejt populizmit.

Nga "Kushtetuta më idiote" te polici të huaja në kufi. Kujt i duhen këto lloj negociatash?

Postuar në 30 Maj, 2018 15:04

As Austria nuk jep garanci apo datë për hapjen e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë me Bashkimin Europian. Gjatë një konference për shtyp mes kryeminisrave Edi Rama dhe Sebastian Kurz në Vjenë, ky i fundit ka zbardur qëndrimin austriak që është një Po për Shqipërinë, por pa datë.

Përpara se të shpallen heronj të gazetarisë dhe fjalës së lirë...

Postuar në 18 Maj, 2018 20:39

Nuk paska Partia Socialiste njerëz, që nuk ka vëlla apo kushëri të lidhur me drogës që të drejtojë Ministrinë e Brendshme?!

Drejtësi nga Lart! A po kopjon Edi Rama praktikën e Vladimir Putin?

Postuar në 14 Maj, 2018 14:41

Ka më shumë se gjashtë muaj që e kemi parë kryeministrin Edi Rama të vërë në veprim praktikën e vendimmarrjes direkte për raste të supozuara korrupsioni. Shkarkimi masiv i drejtorëve të hipotekave, pastaj i drejtorëve të spitaleve, të cilëve iu kërkuar dorëheqje nën presion. Praktika duket se është korrigjues i mirë i vegjetimit administrativ dhe korrupsionit, por në thelb ajo provon se korrupsioni është sistemtik, themelor në Shqipëri dhe se në këto kushte, kryeministri është vetë Institucioni.

Pages

Subscribe to RSS - edi rama