dixhitalizimi

BBC-ja njofton shkurtimin e 450 vendeve të punës: Të lëvizim drejt dixhitales

Postuar në 29 Janar, 2020 17:19

Rrjeti britanik BBC njofton shkurtimin e 450 vende pune që përfshin emisione si Two’s Newsnight, BBC Radio 5 Live dhe World Update. Vendimi në fjalë vjen pak pasi u njoftua mbyllja e programit Two’s Victoria Derbyshire dhe sipas kreut të ri të departamentit të lajmeve, Fran Unsworth:

Kryeministrin ndoshta duhet ta informojnë më mirë

Postuar në 07 Janar, 2020 10:45

Shkruan sot kryeministri Edi Rama në Facebook:

Deri javën e shkuar, për 30 vjet me radhë, për të marrë një DËSHMI PENALITETI, aplikohej në postë, me një pagesë 430 Lek. Aplikimi shkonte tek zyra e gjëndjes gjyqësore, ku bëheshin verifikimet për RRETH 15 DITË mesatarisht dhe më pas, dëshmia i dërgohej qytetarit prapë në postë, ku ai duhet të shkonte përsëri për ta marrë.

Biblioteka Ambrosiana njofton dixhitalizimin e 36 mijë dorëshkrimeve

Postuar në 08 Nëntor, 2019 13:17

Biblioteka Ambrosiana në Milano ka njoftuar nisjen e procesit të dixhitalizimit. E konsideruar si një ndër entet me pasurinë librare nga më të çmuarat në botë, Biblioteka u krijua nga kardinali Borromeo 400 vjet më parë. Kodikë arabë, hebraikë, latinë, grekë, italianë, siriakë, armenë dhe persianë janë pjesë e pasurisë së saj nga të cilët do të dixhitalizohen 36 mijë njësi në dorëshkrim.

Dokumentacioni fetar i arkivave do të dixhitalizohet

Postuar në 10 Nëntor, 2017 23:10

Konfenrenca Ipeshkvnore e Shqipërisë njofton se i gjithë dokumentacioni fetar i arkivave, meshtarëve, të famullive dhe të doiqezave që janë  sekuestruar gjatë viteve të regjimit të Enver Hoxhës, do të dixhitalizohen.

Konferenca bën me dije se kjo do të bëhet e mundur falë një marrëveshjeje që do të nënshkruhet me Arkivin Qendror të Shtetit, duke sjellë në dritën e përdorimit nga qytetarë apo studiues të ndryshëm të një materiali me rëndësi historike dhe kulturore.  Marrëveshja prek vetëm materialin dokumentar që është në administrim nga Arkivi i Shtetit.

Dixhitalizimi, RTSH-ja: Duhen 200 milionë lekë investime. Janë 4 milionë euro që duhen rikthyer

Postuar në 03 Prill, 2017 19:04

Drejtori i Përgjithshëm i Radio Televizionit Shqiptar, Thoma Gëllçi, ka paraqitur sot në Komisionin Parlamentar të Medias disa probleme që paraqiten në procesin e dixhitalizimit. “Problemi është që në projektin e dixhializimit janë lënë jashtë 11 pika që përbëjnë shtyllën kurrizore të transmetimeve. Këto pika kanë nevojë për kulla të reja, punime civile të reja, kanë nevojë për kushte të caktuara kondicionimi dhe furnizimi me energji elektrike e karburant.

Çfarë sinjalizon trakti i Sekretarit për Dixhitalizimin?

Postuar në 04 Janar, 2017 10:28
Qeveria e bëri dhuratën e parë për vitin 2017. Dhe ka zgjedhur ta bëjë këtë me paralajmërimin për kufizimin e shprehjes dhe lirinë e përdorimit të informacionit. Në një vend të cilin vetë ajo e cilëson si peng të një gjyqësori të korruptuar, pra një vend ku e vërteta apo gënjeshtra nuk kanë mundësi ligjore të vlerësohen, sot shpallet rreziku nga lajmet e rreme, nga gënjeshtra. Sot qeveria po na bën me dije se kërkohet përgjegjësi për hapësirën e lirisë dhe se këtë përgjegjësi do ta katalizojë ajo. 
 

Nis dixhitalizimi i pasurisë së shqiptarëve. LSI angazhon 250 specialistë, Manjani premton kartela të freskëta të pronësisë

Postuar në 20 Shtator, 2016 13:32

LSI ka marrë në dorë projektin për dixhitalizimin e pasurisë në hipoteka. Projekti është financuar dhe po zhvillohet tërësisht nga Zyra Qëndrore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme dhe për zbatimin e tij janë përfshirë rreth 200 deri 250 specialistë.

Ministri Drejtësisë,  Ylli Manjani, i cili ishte sot i pranishëm në ceremoninë e nisjes se fazës së parë të procesit tha se ky është vetëm fillimi i një projekti shumë të madh që mundëson shmangien e mbivendosjes së emrave.

Mirëmbajtja e rrjetit dixhital të RTSH-së, dritëhije mbi paracaktimin e kompanisë fituese IDEA-TEL

Postuar në 12 Prill, 2016 13:23

Partia Demokratike denoncoi sot dhënien pa garë dhe pa tender të 8.8 milionë eurove kompanisë Idea-tel për mirëmbajtjen e rrjetit dixhital të RTSH-së.

Faza e dytë kundër Informalitetit. Tani jo më me inspektorë në terren

Postuar në 04 Prill, 2016 17:30

Sot kryeministri i vendit, Edi Rama, bashkë me ministrin e Ekonomisë, Arben Ahmetaj, kanë prezantuar atë që e kanë quajtur faza e dytë kundër informalitetit. Kryeministri ka vlerësuar se kjo sipërmarrje synon mbrojtjen e biznesit dhe jo luftën ndaj tij, por duke vepruar në një mënyrë të re. “Synimi ynë është që bizneset në Shqipëri të rrinë me vite pa u kontrolluar, të mos kenë nevojë të kontrollohen. Dhe ndërkohë, sistemi të jetë i tillë që mungesën e kontrolleve në terren ta kompensojë me një kapacitet monitorues në çdo sekondë.

Dixhitalizohet revista letrare “Leka"

Postuar në 21 Dhjetor, 2015 13:25

Vetëm pak kohë më parë, Biblioteka Kombëtare dixhitalizoi koleksionin e plotë të revistës “Leka”. Revista “Leka” u bashkohet titujve të tjerë të dixhituar më herët nga Biblioteka Kombëtare, si “Albania”, (1896 – 1913); “Dituria” (1909 – 1929) dhe “Hylli i Dritës” (1921 – 1944), si pjesë e fondit e-Albanica, që përfaqëson Bibliotekën Dixhitale Albanologjike të BKSH-së. Në e-Albanica janë përfshirë vepra të rralla të Bibliotekës Kombëtare, dorëshkrime, harta dhe periodikë të shekujve XV-XIX në gjuhën shqipe dhe në gjuhë të tjera.

Pages

Subscribe to RSS - dixhitalizimi