Sondazhet, një arsye pse SHBA po hesht për krizën në Tiranë dhe pse skenari rus nuk po funksionon

Postuar në 12 Mars, 2019 17:03

Ish-kreu i Shërbimit Informativ Kombëtar Fatos Klosi mendon se pa protestave të PD-së nuk qëndron Rusia. Në nëj intervistë për gazetën shqiptarja.com ai ndër të tjera tha:

Një ditë më parë ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj e treti kështu pyetjen për ndëryrjet e rusëve gjatë një interviste për Channel One:

Kryeministri nga ana e vet thotë se ka të dhëna se po luajnë fuqi të huaja me shpresën se presioni europian do të shtohet ndaj opozitës ndërkohë që ndoshta Rama po synon të krijojë një minikurth që do të angazhonte dhe palën amerikane. E cila duhet thënë se ka mbajtur heshtje distancuese nga zhvillimet në Tiranë duke e lënë pushtetin aktual në kryqëzimin e deklaratave pa kuptim të zyrtarëve europianë.

Një arsye për këtë thuhet se janë sondazhet e ndryshme që i nxjerrin të dyja partitë keq duke e bërë eventualitetin e çdo ndryshimi të katalizuar nga jashtë, një process pa zgjidhje reale.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.