standardet

Zgjedhjet njëpartiake në Shqipëri dhe Serbi, demokratike. Në Bjellorusi, Jo

Postuar në 10 Gusht, 2020 14:16

Europa ka vendosur ta quajë Lukashenkon si dikë që vjedh zgjedhjet. Mediat perëndimore raportojnë se Ministria e Jashtme gjermane ka autorizuar një zëdhënës që të flasë për “të dhëna të caktuara për mashtrime në zgjedhjet presidenciale” dhe madje se “nuk janë respektuar as standardet minimale të votës”.

Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen ka folur për dhunën ndaj protestuesve duke cilësuar se “në Europë nuk ka vend për atë që dhunon protestuesit paqësorë”. 

Di gjë LSI?/ Progres-Raporti 2016, BE: Në Shqipëri mbetjet ruhen e hidhen jashtë standardeve

Postuar në 14 Nëntor, 2016 22:54

Progres-Raporti i Bashkimit Evropian për Shqipërinë i vitit 2016, nuk ka qenë pozitiv për sa i përket menaxhimit të mbetjeve. Edhe pse me një ton më të zbutur, Bashkimi Evropian ne Progres-Raportin 2016 për Shqipërinë ka ngritur pothuajse të njëjtin shqetësim që ka filluar që nga progres-raporti i vitit 2013, e në vazhdim. Sipas progres-raportit më të fundit thuhet se “ruajtja, hedhja dhe asgjësimi i mbetjeve vazhdon të jetë kryesisht në mospërputhje me standardet e mbrojtjes së mjedisit”.

Për 1 milionë dollarë

Postuar në 25 Prill, 2016 10:25

Arrestimi i bujshëm i 7 inspektorëve tatimorë dhe një biznesmeni karburantesh për skemë mashtrimi në vlerën e 1 milionë dollarëve, provoi edhe njëherë se shteti që kemi nuk është i drejtë dhe se administrata tatimore nuk është me “duar të pastra”. Kjo është njëra anë e medaljes dhe një e vërtetë e pranuar konsensualisht nga shoqëria, se puna si tatimor apo doganier për këtë arsye është e lakmuar. Ana tjetër ka të bëjë me shtetin e së drejtës.

Subscribe to RSS - standardet