sondazhi

Sondazhi i Axios: Amerika po ndahet

Postuar në 16 Janar, 2021 14:46

Zhvillimet e javëve të fundit i kanë bindur amerikanët se vendi po përçahet. Dhe këtë bindje e kanë si demokratët, edhe republikanët. Një sondazh i kryer së fundmi nga Axios-Ipsos gjeti se 4/5 e tyre mendojnë se Amerika po shkon drejt ndarjes. 22% e demokratëve dhe 19% e të pavarurve thonë se nuk janë krenarë që janë amerikanë.

Një sondazh që na thotë se debati i të enjteve është vetëm Zhurmë

Postuar në 10 Janar, 2021 03:35

 

Sondazhi: Boris Johnson humbet shumicën dhe madje edhe mandatin e vet në Parlament

Postuar në 02 Janar, 2021 22:26

Agjencia “Reuters” raporton sot për të dhënat e një sondazhi sipas të cilit parashikohet se kryeministri britanik, Boris Johnson mund të humbasë shumicën në zgjedhjet e ardhshme, por madje edhe vendin e tij në Parlament. Sondazhi e lidh këtë rënie me mënyrën sesi Johnson menaxhoi pandeminë, ndërkohë që vihet në dukje edhe fakti se askush prej dy partive kryesore nuk do të jetë në gjendje të fitojë si shumicë.

Sondazhi/1 në 10 amerikanë nën 40 vjeç mendojnë se hebrenjtë shkaktuan Holokaustin

Postuar në 16 Shtator, 2020 20:50

Një sondazh i organizuar nga Claims Conference që koordinon pagesat e reparacioneve për të mbijetuarit e Holokaustit, ka nxjerrë në pah një boshllëk të madh në njohuritë e brezit të ri në SHBA mbi këtë ngjarje të paprecedentë të modernitetit. 1 një 10 amerikanë të rritur nën moshën 40 vjeç mendojnë se ishin hebrenjtë ata që shkaktuan Holokaustin, duke regjistruar kështu një përqindje të madhe jo të padijenisë absolute, por të keqinformimit mbi një ngjarje historike.

Europianët e miratojnë "shtetrrethimin". Rritet popullariteti i qeverive

Postuar në 05 Prill, 2020 12:48

Nuk janë vetëm shqiptarët që e respektojnë “shtetrrethimin” e pandemisë. Edhe europianët duket se mbështesin kufizimet e vendosura pavarësisht se ato konsistojnë në heqje dorë nga disa liri. Sondazhe të ndryshme të kryera në disa vende tregojnë se qytetarët janë mirëkuptues për masat, madje mirëpresin edhe masa më shtrënguese.

Tani problem është edhe rendi publik. Sondazhi: Krimi ka marrë përmasa të frikshme

Postuar në 11 Janar, 2020 19:51

“Shqiptarja.com”, që në prezantime quan veten ëebsite më profesional dhe i pavarur ka shtruar një pyetje direkte si formë sondazhi: 4 vrasje në 10 ditë. Mendoni se krimi ka marrë përmasa të frikshme? 

Nga 1016 persona që janë përgjigjur, 70.6% mendojnë se po. Sondazhi ka patjetër marzhin e gabimit dhe marrja në konsideratë e rezultateve të tij kalojnë patjetër nga nevoja për të aplikuar një “koeficient” korrigjimi. 

Shqiptarët preferojnë BE-në ndaj bashkimit kombëtar. Më entuziaste pro bashkimit, zonat rurale

Postuar në 09 Janar, 2020 14:00

Fondacioni “Soros” në Shqipëri dhe në Kosovë ka realizuar një sondazh me titull: Kosovë-Shqipëri, vlerat, besimet, bashkëpunimi dhe bashkimi. Janë pyetur 2,504 qytetarë në të dyja vendet: 1,200 në Shqipëri dhe 1,304 në Kosovë (1,004 shqiptarë dhe 300 serbë) për një seri çështjesh të cilat ndërlidhen tek ideja e një bashkimi eventual mes të dyja shteteve.

7(tetë) ballë tërmeti, nuk lëviz uniteti. Populli në romancë me kryeministrin pas sizmës së 26 nëntorit

Postuar në 05 Dhjetor, 2019 16:49

Eduard Zaloshnja njofton se ka kryer një sondazh elektronik. Pyetja kryesore ka qenë: A mendoni se punët mund të shkonin më mirë pas Tërmetit të 26 nëntorit me Ramën kryeministër apo me Bashën kryeministër?

Më tej sqaron se kush ka qenë pjesë e sondazhit: Ky sondazh u zhvillua vetëm me votues të vendosur apo të lëkundur (mosvotuesit nuk u përfshinë në kampionin prej 1686 të anketuarish).

Sondazhi/Pak njerëz janë penduar për ndryshimet e viteve 1989-1991 në ish-Bllokun Lindor

Postuar në 05 Dhjetor, 2019 14:56

Tridhjetë vjet më parë, një valë optimizmi përfshiu Evropën ndërsa muret dhe regjimet binin dhe shoqëritë filluan të hapen, të integrohen në tregjet e hapura dhe të bëhen pjesë e një Evrope më të bashkuar.

Mendoni se Shqipëria është qeverisur ndonjëherë kaq keq? A mund të qeveriset më keq se kaq Shqipëria?

Postuar në 20 Nëntor, 2019 21:25

Sot mediat kanë publikuar të dhënat e një sondazhi të organizuar nga Eduard Zaloshnja. Pyetja drejtuar qytetarëve ishte: 

A mendoni se, përgjithësisht, punët në Shqipëri mund të shkojnë më mirë duke pasur Ramën kryeministër apo Bashën?

Përgjigja:

61% e qytetarëve janë shprehur me Ramën kryeministër, ose ndoshta me Ramën, ndërsa 39% me Bashën

Lajmi vazhdon me prononcimin e analistit Zaloshnja që sqaron llojet e votuesve dhe lëkundjet e tyre. 

Pages

Subscribe to RSS - sondazhi