sondazhi

Qentë le të lehin, karvani shkon përpara/Media, aktori më i besueshëm për raportimin e shkeljeve

Postuar në 10 Shkurt, 2017 09:52

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë publikon sot atë që e quan Indeksi i Pandëshkueshmërisë  që sipas tij është shumë i lartë. Kjo bazuar në perceptimin e përgjithshëm që shkon deri në 94% të të intervistuarve.

“Lidhur me skenaret e propozuar mbi shkelje te ndryshme te zyrtareve, vihet re nje mungese besimi lidhur me ndeshkueshmerine e ketyre rasteve. Perjashtim ben ‘besimi ne ndeshkueshmeri per skenarin e akuzave per deputete te inkriminuar‘, me nje rritje prej 43 pikesh ne krahasim me 2014”, thuhet në këtë publikim.

Sondazh: Nëse LSI-ja garon më vete…

Postuar në 30 Janar, 2017 17:37

Në fillim të janarit zhvillova një sondazh kombëtar, të publikuar në revistën Follow Business Albania. Të njëjtin kampion të atij sondazhi e rianketova përsëri këto ditë, duke riformuluar pyetjen rreth preferencës së votës. 1000 të anketuarit u ripyetën se për cilën parti do të votonin sot, në qoftë se LSI-ja do të garonte më vete, e shkëputur nga koalicioni mazhoritar.

Sondazhi,  61% e qytetarëve të botës janë të gatshëm për luftë (hartat)

Postuar në 27 Janar, 2017 10:23

Njëqind vjet nga fillimi i Luftës së Parë Parë Botërore 61% e qytetarëve të botës janë të gatshëm për të luftuar për vendin e tyre. Studimi është bërë  nga ËIN / Gallup International në 63 vende të botës. Sondazhi vëren se ka dallime të rëndësishme në rajone të caktuara të globit.

Gatishmëria për të luftuar është më e lartë në rajonin e Lindjes së Mesme dhe Afrikës së Veriut me (83%), ndërkohë që më e ulët është në Europën Perëndimore me (25%). Jo ulët është predispozita për të luftuar edhe në Europën lindore me 53 % që i thonë po luftës.

Hillary Clinton po mendon kandidimin për bashkinë e New York-ut?

Postuar në 19 Janar, 2017 11:09

Hillary Clinton do ta fitonte me diferencë bashkinë e New York-ut nëse do të vendoste të kandidonte. Këtë tregon një sondazh i publikuar të mërkurën, duke përforcuar zërat se ish-sekretarja e Shtetit po mendon rikthimin në skenën politike pas humbjes shokuese në zgjedhjet presidenciale. 
Kandidatja demokrate do të siguronte një përqindje 49 për qind nëse do të futej në garë, ndërkohë që kryebashkiaku aktual Donald de Blazio që shpreson në rikonfirmimin e postit ka vetëm 30 për qind të preferencave e të elektoratit. 

Pasoja e hidhur e mosleximit të krimit

Postuar në 08 Dhjetor, 2016 12:19

Sondazhi më i fundit lidhur me qasjen e shoqërisë shqiptare ndaj kohës në diktaturën e Enverit, mbështetur nga OSBE, duhet të jetë një kambanë alarmi. Nuk dua të merrem as me metodologjinë e as me numrin e saktë të adhuruesve të diktaturës, që kanë dalë nga sondazhi. Por më intereson shtrirja e tyre në kohë dhe në hapësirën e qyteteve shqiptare.

Të dhëna të pazakonta, 39.3%e femrave në Egjipt të ngacmuara seksualisht nga të afërmit

Postuar në 02 Dhjetor, 2016 01:51

Disa të dhëna të fundit për Egjiptin zbulojnë një situatë të pazakontë për trajtimin e femrës në këtë vend. Nga një studim i kryer nga prof. Madiha Obada e universitetit të Sohag, rezulton se ngacmimet seksuale ndaj femrave në këtë vend janë rritur me 78.6%. Në një shifër absolute 62.1% e femrave të të gjitha moshave kanë qenë subjekt i ngacmimit seksual, prej të cilave 76.4% kanë qenë subjekt ngacmimi më shumë sesa njëherë.

Fillimisht Trump, e tani Clinton, sulmojnë të njëjtin sondazh

Postuar në 01 Nëntor, 2016 23:36

Fill pasi u publikua një video për mburrjet e Trumpit rreth sulmeve të tij seksuale ndaj femrave, sondazhi i prestigjiozeve Washington Post dhe ABC News tregonte një epërsi të Clinton-it prej 12 pikësh në rang kombëtar. Dhe Trump-i u kundërpërgjigj, duke e quajtuar atë një sondazh të manipuluar…

Sondazhi: Qeveria aktuale e krahasuar me paraardhësen

Postuar në 01 Nëntor, 2016 19:33

Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë, një organizatë joqeveritare në Tiranë e mbështetur nga fondacioni gjerman Konrad Adenauer, ka realizuar një sondazh në terren në korrik, të cilin e konsideron si “Barometri social-politik i Shqipërisë”,  me qëllim që të sjellë të dhëna dhe fakte nga perceptimi i përgjithshëm publik mbi qeverisjen dhe vlerësimin e alternativave më të mira në raport me pritshmëritë e qytetarit.

Pyetjes nëse qeveria aktuale e majtë ka patur rezultate më të mira se sa qeveria e mëparshme e djathtë, 1950 të anketuarit i janë përgjigjur si më poshtë:

Zëri i Amerikës: Epërsia e Clinton-it ndaj Trump-it, vetëm 2%

Postuar në 30 Tetor, 2016 09:54

Një anketim i ri në nivel kombëtar i publikuar dje, tregon se epërsia e kandidates demokrate Hillary Clinton përkundër rivalit republikan Donald Trump është ngushtuar së tepërmi.

Sondazhi Follow Business Albania: Rritje e ngadaltë e konsumit

Postuar në 28 Tetor, 2016 22:43

Në vitet e fundit, rritja e konsumit privat në Shqipëri ka qënë më e ngadaltë se rritja e Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Edhe në gjysmën e parë të këtij viti, rritja reale vjetore e konsumit final të popullatës ishte  2.7%, ndërkohë që rritja reale vjetore e ishte më e lartë , 3.1%.

Pages

Subscribe to RSS - sondazhi