sondazhi

Trump në avantazh nga sondazhet. Merr ftesë nga Cameron për të vizituar Londrën

Postuar në 24 Maj, 2016 10:38

"Është koha për t’u shqetësuar?": Këtë pyetje bën Instituti që në bazë të sondazheve vëren një avantazh prej 0.2 për qind të kandidatit republikan Donald Trump ndaj rivales demokrate Hillary Clinton.RealClearPolitics SHBA (RCP) sintetizon sondazhet e opinionit për të matur popullaritetin e pretendentëve për Shtëpinë e Bardhë.

Në bashkinë Shkodër mbizotërojnë optimistët

Postuar në 20 Maj, 2016 12:41

Në kuadër të një projekti të përbashkët të dy fondacioneve gjermane, Konrad Adenauer Stiftung dhe Friedrich Ebert Stiftung (njëri i djathtë e tjetri i majtë), zhvillova para disa javësh një sondazh me 800 votues urbanë të Shkodrës. Më poshtë janë të renditura rezultatet kryesore të sondazhit (maksimumi i marzhit të gabimit statistikor: plus/minus 3.5%).

Shqetësimet për privatësinë dhe sigurinë e të dhënave, kërcënojnë Ekonominë e Internetit

Postuar në 16 Maj, 2016 16:51

Siguria në Internet dhe perceptimi se të dhënat personale, aktiviteti ynë online, janë të ekspozuara si ndaj sulmeve nga subjekte jashtë ligjit, ashtu edhe nga agjencitë e inteligjencë, po prodhon efekte të mëdha. Një raport i qeverisë amerikane, bazuar në një sondazh me 41 mijë individë që përdorin Internetin nga shtëpia, konstaton se ka një rënie thelbësore në llojshmërinë e aktiviteteve që kryehn përmes rrjetit.

Më shumë se gjysma e rusëve duan rikthimin e Bashkimit Sovjetik

Postuar në 20 Prill, 2016 12:25

Më shumë se gjysma e rusëve do të dëshironin një rikthim të Bashkimit Sovjetik. Ndonëse të ndërgjegjshëm se ky është një skenar pak realist, shumica e rusëve mendojnë se Federata e Republikave Ruse do të ishte me ndikim pozitv për Rusinë.

Sondazh për këndin e lojrave tek Liqeni Artificial: 55% pro, 35% kundër

Postuar në 01 Prill, 2016 15:23

Në një sondazh që po zhvilloj me qytetarë të Shkodrës, Vlorës dhe Tiranës, 800 banorë të kësaj të fundit, të përzgjedhur në mënyrë rastësore në të gjithë territorin urban të kryeqytetit, u pyetën rreth këndit të lojrave tek Liqeni Artificial i Tiranës. Nga përgjigjet e tyre, rezulton se 55% janë pro përfundimit të tij, 35% janë kundër, dhe 10% janë asnjëanës. Marzhi i gabimit statistikor të kampionit kryeqytetas është plus/minus 3.4%.

Nëse zhvillohen zgjedhje të parakohshme në Tiranën urbane

Postuar në 13 Mars, 2016 01:08

Para disa javëve, zhvillova me një grup anketuesish me përvojë një sondazh në Tiranën urbane, për çështje që kanë të bëjnë me punën e bashkisë së Tranës, si pastrimi, ndriçimi, gjelbërimi, shkollat, kopshtet, këndet e lojrave, etj. Përveç pyetjeve mbi këto çështje, 1000 të anketuarit e përzgjedhur në mënyrë rastësore në të gjithë territorin urban të Tiranës u pyetën edhe se për cilën parti do të votonin në qoftë se do të zhvilloheshin zgjedhje të parakohshme parlamentare pa fushatë elektorale.

Grekët kthejnë djathtas

Postuar në 06 Mars, 2016 17:10

Një sondazh i fundit i kryer në Greqi nga “Rass”, për llogari të gazetës “To Paron” jep të dhëna se opinioni grek po kthehet djathtas. Sipas këtij sondazhi Demokracia e Re kryeson aktualisht me 26.2%, ose 2.8% pikë më shumë sesa Syriza e kryeministrit Alxis Tsipras që merr 23.4%. Partia Komuniste dhe Agimi i Artë vijnë në vend të tretë me nga 6.4%, ndërkohë që Grekët e Pavarur të Kamenos, kanë rënë në 2.8% duke mos arritur kutoën e hyrjes në Parlament. Me sa duket veprimet e Tsipras që ia doli të premtonte gjithçka e të bënte të kundërtën, po japin shenjat e para të pakënaqësisë. 

BAROMETRI: 59% e tiranasve, Veliaj ka punuar mirë

Postuar në 28 Shkurt, 2016 11:37

Në kuadrin e serisë së sondazheve BAROMETËR, zhvillova në periudhën 13-19 shkurt një sondazh në zonat urbane të bashkisë së zgjeruar të Tiranës, ku banojnë rreth 90% e zgjedhësve të saj. Anketueset dhe modeli statistikor janë pothuaj njësoj me ato që përdora në sondazhin tim 3 muaj para zgjedhjeve lokale të vjetshme, të cilin e paraqita në emisionin Shqip në Top Channel. Në atë sondazh parashikova për kandidatët e majtë për kryebashkiakë 800 mijë vota në të gjithë vendin, nga 830 mijë që morën pas 3 muajsh.

Pages

Subscribe to RSS - sondazhi