sondazhi

Sondazhi CNN: 5 pikë epërsi e Clinton-it ndaj Trump-it

Postuar në 25 Tetor, 2016 12:00

Nga sondazhi i fundit i CNN-it, rezulton se Hillary Clinton ka përkrahjen e 49% të atyre votuesve amerikanë që, me shumë gjasa, do të marrin pjesë në votimin e 8 nëntorit, krahasuar me 44% për Donald Trump.

Trump-i udhëheq ndër votuesit meshkuj me 3 pikë, por Clinton-i udhëheq ndër votueset femra me 12 pikë.

Rreth 14% e të anketuarve që kanë deklaruar se do të marrin pjesë në votim janë shprehur se, deri në ditën e zgjedhjeve, mund ta ndryshojnë mendjen se për kë do të votojnë.

E.Z. 

Dy sondazhe të sotme: Trump=Clinton

Postuar në 23 Tetor, 2016 13:00

Dy gazeta amerikane, Los Angeles Times dhe Investor’s Business Daily, njëra me prirje të majta e tjetra me prirje të djathta, kanë publikuar sot sondazhet më të fundit për garën presidenciale. Në të dyja sondazhet, Trumpi rezulton me të njëjtat pikë si Clinton-i.

Para 4 vjetësh, Los Angeles Times parashikoi me saktësinë më të madhe rezultatin e zgjedhjeve presidenciale – parashikimi i saj u shmang vetëm 0.5 pikë nga rezultati përfundimtar. Ndërsa Investor’s Business Daily e parashikoi fitoren e Obamës me një shmangie prej 2.6 pikësh.

E.Z.

OBSH: Vdekje të shumta nga ndotja e ajrit; Sondazhi Numbeo: Tirana më e pista në rajon!(grafikë)

Postuar në 21 Tetor, 2016 11:56

Në raportin e vitit 2016 të Organizatës Botërore të Shëndetësisë: “Ndotja e Ajrit e Ambientit: Një vlerësim global dhe pesha e sëmundjeve”, thuhet se 92% e popullsisë botërore jetojnë në zona ku niveli vjetor i ndotjes është më i lartë se normat e përcaktuara nga OBSH. Ndërkaq, Shqipëria është ndër 15 vendet e para ndër vendet e anketuara, me numri më të lartë të vdekjeve nga sëmundjet e shkaktuara nga ndotja e ajrit të ambientit për 100 mijë banorë. Ataku i zemrës për shkak të ndotjes së ajrit ka shkaktuar edhe vdekjet më të mëdha në Shqipëri, të cilat kapi shifrën e 780 të vdekurve.

Rezultatet befasuese nga sondazhi - në fshat dhe në qytet - për Erjon Veliajn

Postuar në 17 Tetor, 2016 17:17

Në Bashkinë e Tiranës punohet. Jo pak madje. Sidomos po të krahasosh punët që po bëhen me epokën e gjumit të Bashës, rezultatet janë jo të pakta. Natyrisht mund të bëhet më shumë, më mirë, por siç thotë kryetari i ri i Bashkisë: Tiran nuk ndalet.

A po vjen fundi i Merkel?

Postuar në 24 Shtator, 2016 13:17

Edhe pse kancelarja gjermane kohët e fundit ka pranuar se  ka bërë gabime me çështjen e emigrantëve shumica e gjermanëve beson se Angela Merkel nuk do të rifitojë besimin e tyre. Sipas një sondazhi të revistës Focus. Dhe nuk janë vetëm votuesit e partive ekstreme të krahut të djathtë si Alternativa e Popullit për Gjermaninë (AFD) që e besojnë këtë, por edhe mbështetësit e saj.

Koeficientët e basteve: Clinton 1.5 dhe Trump 3

Postuar në 15 Shtator, 2016 17:33

Portali american RealClearPolitics përditëson rregullisht rezultatet e sondazheve kombëtare dhe të shteteve kryesore të SHBA-së, në lidhje me garën për Shtëpinë e Bardhë. Gjithashtu , ky portal raporton edhe mbi mesataren e koeficintëve të kompanive kryesore të basteve. Aktualisht mesataret e koeficientëve janë 1.5 për fitoren e Hillary Clinton-it dhe 3 për fitoren e Donald Trump-it. Këta koerficientë përkthehen afërsisht në 67% probabilitet për fitoren e Clinton-it dhe 33% për fitoren e Trump-it.

E.Z.

CNN: Kuotat e Trump-it u rritën me 6 pikë pas konventës republikane

Postuar në 25 Korrik, 2016 17:35

Nga sondazhi më i fundit i kryer nga ORC International për llogari të CNN-it, rezulton se gara dyshe Trump-Clinton regjistron shifrat 48%-45% në nivel kombëtar (kandidatët e partive të vogla nuk janë përfshirë në pyetje).

Cliton kryeson në sondazhe, në avantazh me 11% ndaj Trump

Postuar në 11 Qershor, 2016 10:47

Hillary Clinton kryeson me 11 pikë përqindjeje të Donald Trump në garën e zgjedhjeve presidenciale, sipas një sondazhi të kryer nga kompania Ipsos për llogari  të Reuters.

 Clinton mban pothuajse të njëjtën distancë me kandidatin e republikanëve zhvilluar në anketën e javës së kaluar.

Sipas sondazhit, 46% e votuesve janë në favor Klinton, ndërkohë që 34.8% në favor të Trump. 19.2% e votuesve nuk  mbështesin asnjë prej dy kandidatëve.

Në sondazhin e kryer nga e hëna deri të premten  morën pjesë 1.276 votues shkalla e gabimit është ± 3,2%.

Forcohet ndjenja negative ndaj BE-së, kryesojnë vende si Greqia e Franca

Postuar në 08 Qershor, 2016 11:06

Një studim i Peë Research Center në Shtetet e Bashkuara ka vërejtur forcimin e ndjenjës negative ndaj Bashkimit Evropian në popullatat e dhjetë shteteve anëtare të bllokut. Në krye të atyre vendeve që kanë një pikëpamje negative janë Greqia e Franca. Gjenerata e re ka shprehur një qasje pozitive, ndërsa ka një hendek mes veriut dhe jugut në rolin që luan përkatësia politike.

Sinjale të qarta për qeverinë, 89% e shqiptarëve shohin korrupsion alarmant, 59% përkeqësim të ekonomisë

Postuar në 02 Qershor, 2016 11:34

Perceptimi i qytetarëve shqiptarë për korrupsionin në vend mbetet i lartë. Pothuajse 89% e qytetarëve mendojnë se korrupsioni është ose “i përhapur” ose “shumë i përhapur” mes zyrtarëve publik. Pothuasje 1 në 3 qytetarë mendojnë se korrupsioni është rritur krahasuar me 3 vjet më parë, ndërsa 37% mendojnë që korrupsioni ka mbetur i njëjti krahasuar me tre vjet më parë.

Pages

Subscribe to RSS - sondazhi