Shqiperia

“Qeveria ka shansin të korrigjohet çdo pesë minuta”

Postuar në 27 Shtator, 2015 23:51

Kryeministri indian, Narendra Modi, ka zhvilluar një takim të hapur informal me drejtuesin e “Facebook” Mark Zuckerberg në San Francisco. Janë adresuar rreth 40 mijë pyetje dhe komente dhe takimi është ndjekur nga rreth 500 vizitorë. Tërheq vëmendjen ky konstatim i Modit për rolin e medias sociale në kohën që jetojmë dhe në raport me politikën: “Media sociale është një votim i përditshëm; nuk ka më mundësi për boshllëqe në komunikim me qeverinë si më parë. Qeveritë kanë tani shansin të korrigjojnë veten çdo pesë minuta dhe jo çdo pesë vjet si më parë.

Përralla mburravece e tolerancës fetare(video)

Postuar në 26 Shtator, 2015 20:43

Politika po shkon disi larg me përrallën e tolerancës fetare ndër shqiptarë. Një realitet i lindur nga shqisat e oportunizmit, kjo tezë po përdoret si instrument grimimi për Shqipërinë. Rast emblematik është kryeministri aktual që në dy fjalimet e fundit në ShBA, dje në “World Leadership Forum” dhe sot në fjalimin në OKB, ka sjellë shembullin e vetes si përfaqësues për Shqipërinë. Dhe më tej, Shqipërinë, si model që mund të ndiqet nga kjo botë e turbulluar nga konfliktet.

“Krimi shqiptar ka natyrë mafioze. Drejtuesit e organizatave kriminale ndodhen në Shqipëri”

Postuar në 26 Shtator, 2015 19:09

Para disa ditësh, në një intervistë për Tim Sebastian, kryeministri Edi Rama, deklaroi se në Shqipëri nuk ka liderë të Mafies. Sipas tij liderët e Mafies ndodhen në anën tjetër të Adriatikut, ndërsa në Shqipëri ka njerëz të krimit të organizuar që janë të lidhur me këtë Mafie. “Liderët e mafias janë në anën tjetër të Adriatikut. Ne kemi krimin e organizuar të lidhur me të dhe të mos flasim më për mafian kombëtare. Nuk ka mafie kombëtare. Nuk ka person të krimit të organizuar që kapet që të mos ketë, tre, katër ose pesë kode në telefonin e tij celular.

Merkel nuk na fal: Shqipëria shpallet vend i sigurt i origjinës. Çdo bëhet me statusin?

Postuar në 25 Shtator, 2015 13:03

Deklaroi në Tiranë se një vend me kaq shumë kërkesa për azil sa Shqipëria nuk munë të jetë kandidat për të hapur negociatat e anëtarësimit me Bashkimin Evropian. Megjithatë shqiptarët thyen çdo rekord dhe eksodi drejt Gjermanisë shënoi shifra rekord për korrikun dhe gushtin. Shpresa se mos Shqipëria do të tolerohej për shkak të një lloj vëmendje që mori kryeministri Rama gjatë takimeve me zonjën Merkel, të cilat kulmuan me vizitën e kancelares në Tiranë, rezultoi e padobishme.
Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi janë klasifikuar zyrtarisht si vende të sigurta nga Gjermania.

Shënim: Politikani, tifoz i Europës

Postuar në 21 Shtator, 2015 23:10

Me një shprehje të huazuar nga ish-ambasadori i BE-së në Tiranë Etore Sekui, kryeministri Edi Rama  shëtit në Europë për të treguar peshën politike që ai vetë ka si lider, por dhe Shqipëria që drejton. “Shqipëria ka nevojë për Europën, aq sa Europa ka nevojë për Shqipërinë”,- ka theksuar shpesh Rama sa herë ka pasur përpara ndonjë panel me të huaj, ku ka prezantuar arritjet e qeverisë duke guxuar të kritikojë Europën për konservatorizmin që po tregon në çështje të politikës së zgjerimit.

Ahmet Zogu i Blendi Fevziut dhe i Kristo Frashërit

Postuar në 20 Shtator, 2015 15:33

Gjatë vitit 2015 u botuan dy biografi të Ahmet Zogut. Duket se kjo figurë politike vazhdon të tërheqë vëmendjen e shqiptarëve, madje më shumë se më parë. Njëra biografi u shkrua nga gazetari Blendi Fevziu dhe tjetra nga historiani Kristo Frashëri.

Shqipëria, prishet balanca lindje-vdekje, rritet mosha mesatare e popullsisë nga 27 në 35 vjeç

Postuar në 19 Shtator, 2015 15:20

Para viteve ’90 Shqipëria kishte një moshë mesatare shumë të re, 27 vjeç duke qënë në këtë mënyrë dhe popullsia me moshë mesatare më të re në Evropë. Por vit pas viti ajo ka ndryshuar, për të ardhur në 2015 me 8 vjet rritje. Plakja e popullsisë është një fenomen shqetësues në pjesën më të madhe të botës.

"Frankfurter Allgemine Zeitung": Shqipëria në varfëri, njerëzit ikin të zhgënjyer nga qeveria socialiste

Postuar në 18 Shtator, 2015 19:03

“Pse emigrojnë kaq shumë njerëz pikërisht nga Shqipëria?” Kjo është pyetja që ngrihet nga media gjermane. “Varfëria dhe zhgënjimi i detyrojnë shqiptarët drejt Gjermanisë”, shkruan gazeta "Frankfurter Allgemine Zeitung" në numrin e së premtes mbi arsyet e largimeve masive nga Shqipëria. Si në statistikën mujore, ashtu edhe në ecurinë përgjatë vitit Shqipëria qendron në vend të dytë pas Sirisë dhe Kosova ka dalë tani në vend të tretë. Numri i kërkresave për azil nga Shqipëria në përiudhën janar - gusht krahasuar me një vit më parë është shtatëfishuar.

Vëllazëria kombëtare në tri kohë

Postuar në 17 Shtator, 2015 16:32

1. Vëllazëria si zbulim

Pages

Subscribe to RSS - Shqiperia