Shqiperia

Fleckenstein: Shqipëria duhet të bëjë reforma serioze

Postuar në 30 Tetor, 2015 12:11

Në një intervistë për Deutsche Welle-n e raporteri për Shqipërinë në Parlamentin Evropian, Knut Fleckenstein thotë se Shqipëria duhet të bëjë reforma serioze në shumë fusha. “Së shpejti do të përgatis një raport tjetër për kolegët e mi në Komitetin e Punëve të Jashtme në Parlament mbi progresin e vendit në të ashtuquajturat prioritetet kyçe. Këto prioritete duhet të plotësohen para se vendi të mund të hapë negociatat për pranimin në BE. Unë jam duke pritur që Komisioneri për Zgjerim të prezantojë Progres Raportin 2015 për Shqipërinë.

Shqipëria votë pro heqjes së embargos amerikane ndaj Kubës. M. i Jashtëm: “Nuk është qëndrim kundër SHBA”

Postuar në 28 Tetor, 2015 20:19

Shqipëria ka votuar në OKB pro rezolutës që kërkon heqjen e embargos ndaj Kubës. Një lëvizje diplomatike që merr kuptim kundër politikës amerikane në një rajon me rëndëis strategjike për të, është miratuar edhe nga Tirana zyrtare, e cila prej disa kohësh nuk ka marrëdhënie dhe aq të ngrohta me SHBA. Ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati, deklaroi sot se vota e Shqipërisë nuk është votë kundër SHBA-ve, pasi këtë qëndrim Shqipëria e ka mbajtur në vijimësi, pavarësisht se kush ka qenë në qeverisje. “Shqipëria nuk ka votuar kundër Shteteve të Bashkuara të Amerikës ditën e martë.

Jemi ku e ku me Kosovën e Mqedoninë për lehtësitë e të bërit biznes. Zbresim 29 vende në renditjen e Bankës Botërore

Postuar në 28 Tetor, 2015 09:19

Shqipëria humbet 29 vende në indeksin e të bërit biznes. Banka Botërore publikoi raportin vjetor që vlerëson faktorët që lehtësojnë ose pengojnë biznesin në 189 vende të botës. Vlerësimi përfshin periudhën nga viti 2014 deri në qershor të vitit 2015.
Sipas raportit, Shqipëria shënon ulje në klasifikimin e 189 vendeve, duke u radhitur në vendin e 97. Një viti më parë Shqipëria renditej e 68. Shqipëria ka shënuar hapa prapa në aspektin e lejeve të ndërtimit, duke e bërë më të vështirë procesin për shkak të pezullimit në dhënien e këtyre lejeve.

Jemi ku e ku me Kosovën e Maqedoninë për lehtësitë e të bërit biznes. Zbresim 29 vende në renditjen e Bankës Botërore

Postuar në 28 Tetor, 2015 09:19

Shqipëria humbet 29 vende në indeksin e të bërit biznes. Banka Botërore publikoi raportin vjetor që vlerëson faktorët që lehtësojnë ose pengojnë biznesin në 189 vende të botës. Vlerësimi përfshin periudhën nga viti 2014 deri në qershor të vitit 2015.
Sipas raportit, Shqipëria shënon ulje në klasifikimin e 189 vendeve, duke u radhitur në vendin e 97. Një viti më parë Shqipëria renditej e 68. Shqipëria ka shënuar hapa prapa në aspektin e lejeve të ndërtimit, duke e bërë më të vështirë procesin për shkak të pezullimit në dhënien e këtyre lejeve.

La Repubblica: Refugjatët sirianë, alarm i ringjalljes së skafistëve shqiptarë

Postuar në 26 Tetor, 2015 10:20

Një alarm që për Italinë nuk është i ri, por që mund ta marrë nota edhe më dramatike nëse refugjatët sirianë zgjedhin Italinë përmes Shqipërisë. E përditshmja La Repubblica shkruan për “rrezikun e një rruge të re Shqipëri- Itali” . Është fjala për një informacion konfidencial të marrë nga burime të Bashkimit Evropian mbi rrezikun e hapjes së një rruge të re të trafikut të emigrantëve nga Shqipëria drejt Italisë.

S’mund të aspirosh Europën kur e mbush me azilkërkues

Postuar në 25 Tetor, 2015 11:13

Tendenca për ta prezantuar Shqipërinë si një vend në dyert e Europës vetëm sa ekspozon vendin dhe qeverinë pasi në kushtet kur renditemi të parët për numrin e azilkërkuesve pas Sirisë, çdo diskutim është i tepërt. Eupopianët mundohen ta thonë në mënyrë sa më elegante sa për sa kohë eksportojmë azilëantë nuk kemi shance të përfitojmë nga politikat e Zgjerimit. Zv/kryetar i komisionit të punëve të jashtme në PE, Andrej Plenkovic thotë se kriza e emigrantëve do të jetë me pasoja për të ardhmen e Europës.

Korrupsioni dhe morali

Postuar në 23 Tetor, 2015 01:33

Duke përdorur një shprehje matematike, mund të themi se korrupsioni dhe morali kanë korrelacion negativ: kur ulet njëri, ngrihet tjetri; kur ulet morali, korrupsioni ngrihet. Në Universitetin “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës, një pedagog i Fakultetit Juridik, për të kaluar një student në dy provime, kërkoi dhe mori prej tij 500 euro. Një turp i shumëfishtë, së pari, sepse pedagogu ishte jurist dhe, së dyti, se ishte arsimtar.

Shqipëria ka dështuar

Postuar në 20 Tetor, 2015 21:50

Fatos Lubonja ka deklaruar në një intervistë për “Zërin e Amerikës” se Shqipëria është një shtet i dështuar. Kjo është edhe arsyeja e ikjes në masë të shqiptarëve, dukuri kjo që sipas tij po shoqërohet me mesazhin e keq se edhe ata që rrinë as që angazhohen. “Shqipërinë po e braktisin edhe të shkolluarit edhe të pashkolluarit, po ikin me shpejtësi nga atdheu edhe krahu fizik i punës edhe të diturit.

Të paktën të arrijmë… Malin e Zi

Postuar në 19 Tetor, 2015 20:55

Përfaqësuesi i përhershëm i FMN-së në Shqipëri, Jens Reinke, deklaroi para ca ditësh në mediat shqiptare se vjelja e të ardhurave tatimore-doganore në Shqipëri, si përqindje e Produktit të Brendshëm Bruto, është me e ulët sesa në shumë vende europiane me sistem të ngjashëm taksash.

Prodi: "Kemi bërë të njëjtat gabime në disa çështje"

Postuar në 18 Tetor, 2015 22:06

Ish-Kryeministri Romano Prodi rrëfen kujtimet e tij nga vizita në vitin 1997; marrëdhëniet me Shqipërinë dhe politikanët; një leksion për Europën lidhur me krizën e emigracionit dhe mbi rrugën e Shqipërisë për në Bashkimin Europian.

Pages

Subscribe to RSS - Shqiperia