rinia

Një spektakël politik i rremë që duhet refuzuar

Postuar në 14 Janar, 2018 17:01

Kryeministri Edi Rama ka preferuar ta shndërrojë 26 vjetorin e FRESSH-it në një ceremoni mburrjeje për qeverinë që drejton.

Kundër demokracive hibride mbetet vetëm Rruga*

Postuar në 28 Prill, 2017 13:05

Nëse doni të kuptoni çfarë po ndodh në Europën Qendrore dhe pse mijëra të rinj janë lëshuar në rruugët e Budapestit, Bukureshtit, Bratislavës apo Varshavës, e vetmja gjë që duhe ttë bëni ëështë shihni filmin 25 minutës të Kristof Deak “Këndo”, fitues i Oskarit të këtij viti për filmin për të mirë të shkurtër në kategorinë live-action.

Si po i inkurajojmë të rinjtë?

Postuar në 17 Janar, 2017 15:47

Drejtori i North College, John Tapene, në Zelandën e Re, gjeti një mënyrë të drejtpërdrejtë të komunikonte me të rinjtë e vendit të tij, teksa iu drejtua atyre që të hiqnin dorë nga argëtimet pa kuptim, nga kërkesa pa fund ndaj prindërve dhe të tjerëve, dhe t’i kthejnë sytë nga guximi i hapave të tyre për të ecur vetë në jetë, nëse duan një jetë apo një shoqëri më të mirë.

Deputeti i PD-së, Dogjani kërkesë publike kryeministrit: Rihapni filialin e Universitetit të Tiranës në Kukës

Postuar në 02 Nëntor, 2016 13:43

Z. Kryeministër,

Freshista, ose flamurtarë të Facebook-ut të Edi Ramës

Postuar në 12 Tetor, 2016 20:45

“FRESSH VOICE” një garë ndër të rinjtë për të marrë drejtimin e Forumit Rinor Eurosocialist të Shqipërisë të Partisë Socialiste. Të paktën kështu e kanë paraqitur krerët e Partisë Socialiste. Por ndërkaq edhe kjo garë po zhvillohet nën “diktatin” e faqes së “plotfuqishme” të rrjetit social “Facebook” të kryeministrit Edi Rama.

Kangët e Pakëndume të Migjenit në Jalë

Postuar në 04 Shtator, 2016 23:30

Meqë ditët e nxehta të fundgushtit u sosën e na lanë shëndenë, bashkë me to edhe superlajmet qesharake në çdo gazetë, televizion a radio për realizimin e planit Jalor me 107% nga të rinjtë, lind nevoja e një elektroshoku kombëtar për ringjalljen (jo rilindjen) e të mbyturëve të Jalës.

Kundër rrymës: Anëtarësia partiake, partitë politike dhe shoqëria në Shqipëri

Postuar në 27 Maj, 2016 12:41

Gara elektorale në Shqipëri, shoqërohet pashmangshmërisht me garën e anëtarësimeve frenetike në partitë politike. Turma të rinjsh plot entuziazëm filmohen sa nga njeri cep i vendit në tjetrin, teksa marrin kartën e anëtarësisë, indikator ky i besimit të patundur te partia për një të ardhme të ndritur dhe shpresëplotë. Në zgjedhjet e fundit, sipas të dhënave të deklaruara nga partitë politike, Partia Socialiste kishte rreth 73,000 anëtarë, Partia Demokratike rreth 100,000 anëtarë dhe Lëvizja Socialiste për Integrim rreth 31,000.

E ardhmja e Shqipërisë në variantin LSI(Video)

Postuar në 06 Maj, 2016 21:47

LSI-ja mbajti këtë të premte konventën zgjedhore të gjimnazeve, duke shtrirë veprimtarinë e vet politike dhe në shkollat e mesme - një bazë e mirë kjo që në të ardhmen të depërtojë edhe në tetëvjeçare apo shkollat fillore. Nuk është e vështirë për një parti me eksperincë të vërë në dispozicion një dekor, një podium dhe të lërë brezin e ri të flasë për të ardhmen, rininë, Shqipërinë dhe udhëheqjen  që e inspiron.

Pionierët e rinj të Putinit

Postuar në 09 Nëntor, 2015 16:07

"Lëvizja Ruse e Nxënësve“ – kështu quhet organizata rinore shtetërore e sapo krijuar në Rusi. Dita në të cilën Presidenti Vladimir Putin nxori dekretin përkatës, përkon me datën 29 Tetor-in, ditën e përvjetorit të themelimit të Komsomol-it në vitin 1918.

60% e të rinjve duan të ikin. Pesimizmi është bërë dominues në vetëm 4 vjet

Postuar në 22 Tetor, 2015 19:32

Edhe sikur të marrim të mirëqenë intepretimet statistikore të qeverië për ekonominë dhe situatën në përgjthësi, gjendja sërish nuk është e mirë. Kjo sidomos për një fakto përcaktues nga i cili rrjedhin të gjitha: klima e besimit në shoqëri. Kjo klimë ka shenjën minus prej kohësh, por kur ikja kaplon si dëshirë një pjesë të madhe të rinisë, atëherë situata është vërtet keq.

Pages

Subscribe to RSS - rinia