Qeveria

Qeveria është e lodhur, opozita në koma vegjetative

Postuar në 02 Gusht, 2015 12:54

Aq rutinë sjell muaji gusht në Shqipëri, sa nganjëherë ngjan sikur dikush e ka rregulluar me dorë rrjedhën e punëve në këtë vend. Gushti është muaji ku zakonisht nuk ndodh asgjë, me përjashtim të ndonjë provokimi me natyrë patriotike folklorike në Himarë apo në ndonjë areal tjetër. Gushti e bën gjithçka më të squllur, më pa jetë. Por korriku dhe gushti i sivjetmë, me të nxehtin më të madh në dhjetë vjetët e fundit, vërtet na kanë bërë të gjithëve gati si të përhumbur.

Fillon betejën me shpifjen

Postuar në 12 Tetor, 2018 17:32

Qeveria do të heqë dorë nga ballafaqimi i argumentave për çështje që ngrihen nga opozita apo nga media dhe do të zgjidhë në rrugë gjyqësore ato që i cilëson shpifje. Të paktën kjo nënkuptohet nga propozimi që kryeministri u ka paraqitur deputetëve në kuadër të paketës Antishpifje.

"Asnjë ministër dhe asnjë deputet i Partisë Socialiste nuk do të tolerojë më asnjë shpifje. Çdo shpifje të hedhur në drejtimin tonë nga kazani politik e mediatik, a qoftë edhe nga kazani i profileve zyrtare digjitale, ne do ta padisim në gjykatë"- thuhet në një postim të kryeministrit.

Qeveria ul tvsh-në për autobusat e Veliajt (Video)

Postuar në 05 Tetor, 2018 12:25

Minstri i Financave Arben Ahmetaj ka zbardhur ndryshimet që propozohen në paketën fiskale për vitin e ardhshëm. Një nga pikat është edhe ulja e tatimit mbi vlerën e shtuar për autobusat elektrikë që do të fusë në përdorim bashkia e Tiranës.

Lëvizje që mesa duket është nxitur nga vetë Bashkia, e cila ka dalë garant për operatorët që do fusin këto mjete në Shqipëri. Ahmetaj e tha mes rreshtash këtë detaj që çon ujë në interesat e Veliajt, e cili ia ka dalë të imponohet edhe në politikën e taksave.

Koncesioni i karburanteve ekspozon qeverinë

Postuar në 03 Tetor, 2018 20:17

Paracaktimi i fituesit për konçesionin e kolaudimit të matësve në pikat e tregëtimit të  karburanteve dhe gazit është denoncuar nga një kompani holandeze që ka marrë pjesë në garë. 

Edhe pse zyrtarisht fituesi do të shpallet në 18 Tetor, Shoqëria Penzoil Trading SA, me seli në Zvicër, ka depozituar ankimimin,1 javë pas hapjes së procedurës nga qeveria, më datën 28 Shtator.

Ky është Ballkani

Postuar në 03 Tetor, 2018 10:39

Rezultati i referendumit për çështjen e emrit në Maqedoni demonstron se rajoni  në të cilin Greqia bën pjesë ka rënë peng i një humori të pazakontë dhe me siguri anti-sistemik. 

1 miliardë per Rindërtim me paratë e Eurobondit

Postuar në 02 Tetor, 2018 21:26

Qeveria përcolli me entusiazëm shitjen e eurobondit në tregjet ndërkombëtare ose thënë ndryshe rregullimin e strukturës së borxhit përmes një kredie të re 500 milionë euro me interes 3.5%  me afat 7 vjeçar.

Një lëvizje në terma financiarë që ka ndodhur edhe në të kaluarën, me ndryshimin së këtë rradhë interesi është më i ulët. Kështu në vitin 2015, kur Ministria e Financave drejtohej nga Shkëlqim Cani Shqipëria emetoi 500 milionë euro bonde përkundrejt interesit 5.75%.

Zgjatet me një vit ligji për "investitorët strategjikë"

Postuar në 01 Tetor, 2018 18:44

Kuvendi shtyu edhe me një vit efektin e ligjit të investimeve strategjike. Zgjatja e afatit i lejon qeverisë që të ftojë biznese të huaja dhe vendase në Shqipëri për të investuar shuma të mëdha, ku në këmbim atyre do t’i ofrohet mbrojte ligjore, shkurtim i procedurave dhe përdorim i tokës shtetërore ose private në bazë të vlerës që do të investohet.
Edit Harxhi, zv/ministër i Ekonomisë dhe Financave njoftoi se vitin e ardhshëm qeveria do të sjellë në Kuvend një ligj të ri, i cili do të unifikojë parimet në ligjin për investitorët e huaj edhe për ata vendas.

Qeveria shpalos rezoluta, ATP pret Strasburgun

Postuar në 25 Shtator, 2018 17:21

Teksa qeveria përcolli me shumë entusiazëm një rezolutë të Komitetit të Minsitrave të Këshillit të Europës për çështjen e kompesimit financiar dhe fizik të pronave me një formulë që u ndryshua disa herë dhe që uli vlerën e dëmshpërblimit, Agjencia e Trajtimit të Pronave duket më e përmbajtur.

Një çertifikatë e diskutueshme për pronat

Postuar në 23 Shtator, 2018 18:35

Qeveria thotë se ka marrë miratimin e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës për formulën e kompesimit të pronave. 

Teksa komentoi këtë vendim, Ministria e Drejtësisë thekosi në një reagim se Shqipëria nuk do të jetë më nën mbikqyrjen e Këshillit të Europës për këtë çështje, pasi ka një mekanizëm efektim për kompesimin e pronave që do të mundësojë përfundimin e procesit brenda një afati 10 vjeçar.

Me shumë të panjohura konçesioni i pompave të karburanteve

Postuar në 23 Shtator, 2018 11:05

Hapja zyrtare e garës nga qeveria për koncecsionin e kolaudimit të pompave të karburanteve ka ngjallur reagimin e Konfederatës së Industrive, e cila i druhet pasojave që do të sjellë për qytetarët privatizimi i shërbimit për kontrollin e sistemit të aparateve matës të shitjes së karburanteve.

Pages

Subscribe to RSS - Qeveria