Porti i Durrësit

Pas 5 mld $ për Karpenin, Rilindja e Nusretit premton 2 mld$ për portin e Durrësit

Postuar në 10 Janar, 2021 15:21

Agjencia Telegrafike Shqiptare citon sot biznesmenin Mohamed Alabbar, themelues i gruit “EMAAR” të jetë shprehur se ka ndërmend të investojë në portin e Durrësit. Biznesmeni në fjalë ka thënë tekstualisht se:

Dalje në det për Kosovën, nga shkurti shfrytëzon Portin e Durrësit

Postuar në 18 Janar, 2017 17:17

Brenda muajit shkurt, Kosova do të ketë një terminal të vetin në portin e Durrësit. Të dy qeveritë kanë ngritur një grup të përbashkët pune, i cili do të bëjë gati procedurat për të lënë një pjesë të doganës në këtë port posaçërisht për bizneset Kosovare, duke i mundësuar asaj daljen në det.

Konflikt mes konçesionarit gjerman dhe Portit të Durësit, protestojnë punëtorët

Postuar në 23 Shtator, 2015 11:27

Një tjetër kontratë e nënshkruar nga shteti shqiptar bëhet shkak për përplasjen mes investitorëve dhe shtetit. Konflikti i hapur mes shoqërive të licensuara të ngarkim-shkarkimit, autoritetit portual Durrës dhe kompanisë gjermane konçensionare EMS, i shoqëruar ka nxjerrë në protestë afro 300 punetorë të tre kompanive të ngarkim-shkarkimit që operojnë në kalatën lindore.
Shoqëritë nuk jane lejuar të zhvillojnë aktivitetin e tyre të përditshëm nga koncensionari gjerman, të cilin e akuzojne per monopolizim të terminalit.

Subscribe to RSS - Porti i Durrësit