Ministria e Financave

Mbledhja e taksës së pronës nga OSHEE, Shoqata e Bashkive: Agjenti tatimor të caktohet nga Këshilli Bashkiak

Postuar në 20 Gusht, 2018 14:00

Shoqata e Bashkive ka kundërshtuar propozimin që taksën e banesës ta mbledhë OSHEE-ja përmes faturës së dritave. Përmes një letre të publikuar sot në gazetën “Panorama”, shoqata kërkon nga Ministria e Ekonomisë dhe Financave që vendimin për caktimin e agjentit tatimor për mbledhjen e taksës ta ketë Këshilli Bashkiak. Po kështu vërejtje janë paraqitur edhe për komisionin prej 4% që I shkon OSHEE-së.

Shqipëria kërkon borxh të ri 500 milionë euro

Postuar në 24 Qershor, 2018 22:10

Qeveria shqiptare kërkon një borxh të ri prej 500 milionë euro duke emetuar së shpejti një eurobond, për të cilin ka ftuar studiot e huaja që të përgatisin hedhjen në bursë. Nevoja për para e ka shtyrë Ministrinë e Financave që me urgjencë t’i drejtohet skenarit më të keq që parashikonte strategjia e menaxhimit të borxhit publik.

TemaTv

“Hipotekohet” investimi për inceneratorin e Fierit

Postuar në 15 Janar, 2018 11:22

Teksa kompania Integrated Technology Waste Treatment Fier është në kërkim të një vendi për ngritjen e impiantit të trajtimit të mbetjeve në Fier, Ministria e Financave ka paguar në ditët e fundit të vitit 2017 një faturë tjetër prej 108 milionë lekësh (rreth 820 mijë euro) ndaj kompanisë që ka fituar koncesionin.

Monitor shkruan se kompania po merr pagesa të rregullta nga Thesari edhe pse kaloi një kalvar konfliktesh me komunitetin në Qarkun e Fierit, të cilët me protesta agresive nuk po lejojnë ndërtimin e  impiantit në vendin që ishte planifikuar fillimisht në Mbrostar.

Qeveria përgjërohet për paqe me PD-në/Xhelal Mziu dhe Voltana Ademi shpallen më të mirët

Postuar në 04 Dhjetor, 2017 11:35

Xhelal Mziu i Kamzës dhe Voltana Ademi e Shkodrës, janë dy kryebashkiakët më të suksesshëm për menaxhimin e financave vendore. Raporti i hartuar nga Ministria e Financave për të gjitha bashkitë e vendit nxjerr kryeqytetin e drejtuar nga Erion Veliaj në vendin e tetë. 

Koha ku kryebashkiaku i Kamzës akuzohej për shpërdorim ka kaluar dhe z. Mziu merr sot medalje ari nga qeveria e Edi Ramës.
TemaTv

Shkeljet në ndërtimin e rrugëve, kallëzohen zyrtarë të ARRSH-së

Postuar në 23 Shtator, 2017 18:38

Zyrtarët e rajonit verior dhe qendor të Autoritetit Kombëtar të Rrugëve, përfshirë drejtorinë e Tiranës, nuk kanë zbatuar ligjin e buxhetit dhe kanë marrë përsipër angazhime buxhetore të kundraligjshme duke konsumuar në këtë mënyrë veprën penale “shpërdorim detyre”. Bazuar në një raport të  inspektimit financiar ku janë  gjetur shkelje të cilat kanë shkaktuar në buxhetin e shtetit një dëm në vlerën e 7.5 milion dollarëve, Ministria e Financave ka kallëzuar penalisht disa zyrtarë të lartë.

Ministria e Financave: Jo konçesioneve për mbledhjen e të ardhurave të bashkive

Postuar në 21 Korrik, 2017 16:48

Para disa ditësh revista ekonomike “Monitor” u bë burimi i një lajmi sipas të cilit mbledhja e të ardhurave nga bashkitë mund të bëhet me konçesion. Lajmi  referohej një pikë të ligjit të miratuar së fundmi “Për financat e vetëqeverisjes vendore”, në të cilën rregullohet e drejta për mbledhjen e të ardhurave përmes të tretëve. Mirëpo në një prononcim për TVSH-në, Fran Brahimi, drejtor në Ministrinë e Financave e hedh poshtë këtë lajm:

Memorandum për rritjen e përdorimit të monedhës kombëtare – Leku-t

Postuar në 19 Prill, 2017 15:17

Ministria e Financave, Banka e Shqipërisë dhe Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare kanë nënshkruar një memorandum që ka për objektiv uljen e përdorimit të monedhave të huaja dhe qarkullimin më të madh të monedhës vendase, Leku-t.

Kontrolli mbi borxhin publik, financat hartojnë skenarë alternativë

Postuar në 18 Shtator, 2016 16:12

Për të mbajtur nën kontroll borxhin publik, Ministria e Financave ka hartuar dy skenarë alternativë. Sipas njërit prej këtyre “skenarëve”, për këtë vit buxhetor do synohet të mos tejkalohet mesatarja e llogaritur për huamarrjen e re në vlerën e 20 miliardë lekëve, ndërsa për vitin e ardhshëm është parashikuar një rritje e madhe me afro 58 miliardë lekë.

"TemaTv"

Defiçiti i 7 mujorit, shkak mosrealizimi i rentës minerare, TVSH-së dhe të ardhurave të pushtetit vendor

Postuar në 17 Gusht, 2016 17:01

Drejtori i Poltikave Fiskale në Ministrinë e Financave, Niko Lera, i ftuar në studion e "Tema Tv" ka analizuar treguesit fiskalë të 7 mujorit, të cilat kanë një defiçit prej 2.2 miliardë lekësh. Lera sqaron se ky defiçit nuk është shqetësues dhe ka argumentuar se ai është krijuar nga mosrealizimi i tatimit të rentës minerare, TVSH-së dhe të ardhurave të pushtetit vendor. Shpenzimet e tkurura sipas tij nuk lidhen me faktin se jemi para një viti elektoral.

Paratë kërkohen vetëm Poshtë. Një spot që riciklon gënjeshtrën e para një viti

Postuar në 30 Korrik, 2016 14:52

Është lajmëruar nga Ministria e Financave se në gusht nis një fushatë e re për edukimin e biznesit dhe qytetarëve për marrjen e kuptonit tatimor. Ndonëse fushata e parë, e bazuar ekskluzivisht në represion, u ndërpre papritur me një vendim të Kryeministrit për të zeruar taksat për biznesin e vogël dhe pa një rezultat të qartë, qeveria po mendon të nisë fushatën e dytë. Është shumë flagrante që në katër vite qeveria nuk u përqendrua aspak në çështjen e evazionit, pra në lojërat e biznesit të madh.

Pages

Subscribe to RSS - Ministria e Financave