Ministria e Financave: Jo konçesioneve për mbledhjen e të ardhurave të bashkive

Postuar në 21 Korrik, 2017 16:48

Para disa ditësh revista ekonomike “Monitor” u bë burimi i një lajmi sipas të cilit mbledhja e të ardhurave nga bashkitë mund të bëhet me konçesion. Lajmi  referohej një pikë të ligjit të miratuar së fundmi “Për financat e vetëqeverisjes vendore”, në të cilën rregullohet e drejta për mbledhjen e të ardhurave përmes të tretëve. Mirëpo në një prononcim për TVSH-në, Fran Brahimi, drejtor në Ministrinë e Financave e hedh poshtë këtë lajm:

“…nuk është e mundur që pushteti qëndror të japë me koncesion mbledhjen e tatimeve dhe taksave.  Variantet e tjera, sikurse është parashikuar edhe në ligj, grumbullimi i tatim-taksave nga të tretët nuk i sugjerojmë pa konsumuar ato që i jep ligji dhe janë të provuara”, tha ai.

Qeveria pretendon se të ardhurat e bashkive janë rritur si pasojë e mbledhjes më të mirë të tyre, por në ligj dispozita ekziston. Ajo që thotë Brahimi është çështje vullneti dhe jo norme, ndaj mbetet për t’u parë si do të veprohet.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.