Ministria e Financave

Kufiri i ri për blerjet online vendoset 45 euro

Postuar në 20 Korrik, 2016 09:30

Nëse do të bësh një blerje online mbi 6000 lekë do të duhet të paguash edhe 22.4% më shumë taksa (TVSH plus taksë doganore). Sipas burimeve zyrtare nga Ministria e Financave është vendosur tashmë që kufiri i pataksueshëm për blerjet online të ulet nga 150 euro në 45 euro. Më parë ishte planifikuar që ky kufi të ulej në 22 euro, që u rrit me pas në 45 euro, aq sa sipas financave është dhe kufiri i lejuar i vendeve të Bashkimit Europian.

Buxheti me 18.2 miliardë lekë sufiçit, pak investime

Postuar në 15 Qershor, 2016 15:40

Ministria e Financave ka publikuar treguesit fiskalë paraprakë të pesëmujorit 2016. Sipas njoftimit zyrtar, pesëmujori i parë i vitit 2016 ka shënuar një performancë tejet të mirë të të ardhurave të cilat në total, kanë rezultuar 163.8 miliardë lekë, me një realizim 100% të planit të periudhës. Përmirësim ka edhe në shpenzimet buxhetore.

Në ish-Bllokun e Tiranës do të ketë vetëm biznese me TVSH

Postuar në 04 Qershor, 2016 15:43

Javë më parë Ministri i Financave paralajmëroi se biznesit që ushtrojnë aktivitet në zonën e ish-Bllokut do të përfshihen në skemën e TVSH-së. Drejtoria e Tatimeve ka nisur tashmë procedurën për përfshirjen në TVSH-së të bizneseve në këtë zonë. Ndonëse këto biznese ushtrojnë aktivitet me pakicë dhe janë trajtuar si të vogla, do të trajtohen si të mëdha, me një xhiro prej 50 milionë lekë.

Të ardhurat tatimore-doganore në 3-mujorin e parë, 17.3% më të mëdha se një vit më parë

Postuar në 15 Prill, 2016 22:23

Ministria e Financave ka publikuar treguesit fiskalë paraprakë për tremujorin e parë 2016.

Të ardhurat e përgjithshme janë realizuar në masën 95.8 miliardë lekë ose 10% më shumë se në të njëjtin tremujor të një viti më parë.

Këshilltari i Ministrisë së Financave po hetohet nga FBI(përditësuar)

Postuar në 11 Mars, 2016 10:24

Knidi (Kssidi) Bashari, këshilltari i Ministrisë së Financave, është vënë nën lupën e Byrosë Federale të Hetimit në SHBA, pasi rezulton i implikuar në një megamashtrim kompjuterik dhe mashtrime me transferta elektronike. 41-vjeçari Bashari është gjurmuar prej janarit 2015 nga FBI dhe Seksioni i Krimit Kompjuterik dhe Pronës Intelektuale i Departamentit Amerikan të Drejtësisë, të cilët kanë zbuluar 5245 veprime elektronike të cilësuara si kriminale, duke infektuar 475.532 adresa IP në 225 shtete, të cilësuara nga FBI si viktima, pasi i kanë sjellë dëme të shumta financiare dhe jo vetëm.

Kompanitë e Kasave: Rrjeti i komunikimit të Deutsche Telekom shumë problematik

Postuar në 11 Shkurt, 2016 20:18

Në një takim me zv/ministren e Financave, Irena Beqiraj përfaqësuesit e shoqërive të kasave fiskale, kanë shprehur shqetësimet e tyre lidhur me problematikën që kanë hasur në funksionimin e rrjetit aktual të kominikimit, i cili bazohet mbi teknologjine e vjetër GPRS të Deutsche Telekom Albania ose ish AMC-së.

"Nuk është konçesion, por marrëveshje partneriteti publik-privat”

Postuar në 22 Janar, 2016 13:34

Po diskutohet gjerësisht në media, me spekullime nga më të shumtat, partneriteti që qeveria ka vendosur të aplikojë me subjekte private për përmirësimin e mbledhjes së TVSH-së. Siç është sqaruar nga Ministria e Financave, kompania private që do të fitojë pas tenderit, do të mundësojë një sistem që përcjell te Drejtoria e Tatimeve faturat në kohë reale, përfshirë edhe transaksionet bankare. Mbledhja e çdo takse dhe detyrat funksionale të Tatimeve mbeten ato që janë.

Ministria e Financave pranon problemet me llotarinë e kuponave tatimorë

Postuar në 16 Janar, 2016 22:46

Pas dyshimeve të ngritura për llotarinë e kuponit tatimor, Ministria e Financave ka përcjellë këtë deklaratë:

 

“Për të sqaruar çdo dritë hije të hedhur mbi përzgjedhjen e fituesve të lojës promocionale të kuponit tatimor, Komisioni I Vlerësimit ndjen të nevojshme të informojë të gjithë pjesëmarrësit e lojës, mbi metodoologjinë e përzgjedhjes së fituesve.

Vazhdojnë dështimet jashtë parashikimeve për qeverinë, edhe 11 mujori me minus në të ardhura

Postuar në 29 Dhjetor, 2015 12:00

Gropa e buxhetit nuk u mbyll as për 11 mujorin. Sipas treguesve zyrtarë të Ministrisë së Financave, të ardhurat totale janë realizuar në masën 343 miliardë lekë ose afërsisht 14.9 miliardë lekë më pak se plani i periudhës 11-mujore. Ndërkohë, realizimi i shpenzimeve të përgjithshme në masën 367 miliardë lekë, pra rreth 8 për qind më pak se plani i periudhës, është shoqëruar me një deficit buxhetor prej rreth 24.5 miliardë lekë, i cili është më i ulët se plani për afërisht 16.5 miliardë lekë.

Qeveria takson vetëm naftën e importit, prodhimi i ARMO-s pa asnjë efekt në buxhet

Postuar në 20 Nëntor, 2015 10:42

Për vitin 2016 vlerësohet që konsumi i karburanteve të rritet me 3,4% më shumë se këtë vit. Monitor thotë se për efekt të të ardhurave në buxhet qeveria parashikon të taksojë vetëm naftën e importit duke mos llogaritur taksimin e naftës vendase edhe ne rast se prodhimi do të vijojë normalisht si këtë vit.

Pages

Subscribe to RSS - Ministria e Financave