lista

Zgjedhjet në Shqipëri, BE-ja i kërkon Tiranës që të ndjekë listën e plotë me 23 rekomandime

Postuar në 11 Shtator, 2015 09:35

Bashkimi Europian merr parasysh gjetjet e raportit përfundimtar të Misionit Ndërkombëtar për Vëzhgimin e Zgjedhjeve Lokale  të 21 Qershorit 2015, të cilat pritet të përfshihen, si zakonisht, në raportin vjetor të progresit për Shqipërinë. Në një informacion të përcjellë nga Top Channel thuhet se i publikuar më 8 shtator, "raporti vë në dukje se zgjedhjet u zhvilluan pa incidente të mëdha",  vlerëson Brukseli, por "ngre shqetësime në lidhje me paanshmërinë dhe profesionalizmin e organeve zgjedhore, si dhe për politizimin e përgjithshshëm të procesit zgjedhor në Shqipëri".

Kisha e Shën Athanasit nuk figuron në listën e monumenteve(dokumenti zyrtar)

Postuar në 23 Gusht, 2015 16:28

Sot Artan Shkreli doli sërish për të folur për çështjen e Dhërmiut. Shkreli ka folur në A1 Report, televizion që posedohet nga Carlo Bollino. Ja se çfarë tha ndër të tjera këshilltari i kryeministrit: "Ky vend nuk mund të ndërtohet pa leje dhe nuk mund të degradohet. Kisha ka qenë monument Kulture gjatë gjithë kohës. Kisha gjithmonë ka qenë modeste. Mbi muret ekzistuese është hedhur një soletë betoni, e theksoj mbi muret ekzistuese. Pra kemi një kishë mbi kishë. Nuk ka asnjë vendim ministror që e ka hequr këtë kishë nga monumentet e kulturës.

10 njerëzit më të pasur në histori. Në krye një afrikan...

Postuar në 06 Gusht, 2015 01:02

Revista “Time” ka bërë një renditje të 10 njerëzve në të pasur në histori. “Time” sqaron edhe metodën e njekur, bazuar kryesisht në intervista me historianë dhe ekonomistë. Një detyrë e vështirë, por gjithsesi, në fund, një listë jo dhe aq e kundërshtueshme paraqitet kështu:

Pages

Subscribe to RSS - lista