Komisioneri

Përballja te Komisioneri/M. e Shëndetësisë mban të fshehtë çmimet CIF të barnave për 5 vitet e fundit

Postuar në 04 Dhjetor, 2019 13:59

Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale ka marrë në datën15 nëntor të këtij viti një vendim që hedh dritë mbi praktikën e vendimmarrjes në institucionet shqiptare. Komisioneri ka detyruar Ministrinë e Shëndetësisë të japë informacionin e kërkuar nga një subjekt privat si dhe ka gjobitur sekretarin e Përgjithshëm të Ministrisë, Geraldina Prodani me 1.5 milionë lekë të vjetra për keqpërdorim të detyrës dhe cenim të së drejtës për informim.

Viza sërish për shqiptarët. Nuk është punë krimi, thjesht në Europë nuk na duan

Postuar në 17 Qershor, 2019 14:34

Deutsche Welle citon Komisarin e BE-së për Migrimin, Dimitris Avramopulos të jetë shprehur se Shqipëria rrezikon rikthimin e vizave me Bashkimin Europian.

E drejta e Informimit, Komisioneri: 820 ankesa në total për 2018-ën. Koordinatorët nuk njohin ligjin

Postuar në 10 Mars, 2019 15:50

Viti 2018 ka shënuar një ulje në transparencën e administratës publike dhe institucioneve. Raporti vjetor i Komiosionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale vë në dukje rritjen e numrit të ankesave për shkak të refuzimit për dhënie informacioni, ndonëse ligji në fuqi duhet të minimizonte këtë problem.

Refuzimi për dhënie informacioni, Bashkia e Tiranës dhe ARRSh hapin 2019-ën

Postuar në 06 Mars, 2019 12:08

Bashkia e Tiranës ka pagëzuar vitin 2019 për mungesën e transparencës pasuar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar. Vendimi i parë i Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Perosnale ka qenë pranimi i një ankese të bërë për refuzimin nga Bashkia të vënies në dispozicion të Urdhërit nr. 25000, dt. 27 qershor 2018 për Ngritjen e Grupit të konstatimit dhe verifikimit të dëmeve në Bashkinë e Tiranës si dhe raportin përfundimtar që është vendosur në dispozicion të kryetarit të bashkisë.

Shpifja(pretendimi) në përpjestim të drejtë me mungesën e informimit nga institucionet publike

Postuar në 19 Dhjetor, 2018 18:57

Kryeministri ka nisur luftën kundër shpifjes duke përpiluar një paketë nenesh që janë shumë të diskutueshëm, por nga ana tjetër sjellja e institucioneve publike lidhur e dhënien e informacionit është përkeqësuar. Komisioneri për Mbrojtjen e të Dhënave dhe të drejtën e Informimit, Besnik Dervishi, raportoi sot në Komisionin Parlamentar të Ligjeve, ku ka bërë të ditur se numri i ankesave për informimin këtë vit është rritur me më shumë se 200 në krahasim me vitin e kaluar.

Mallkimi i dëshmive

Postuar në 30 Korrik, 2018 17:36

Të njëjtën praktikë që ndoqi me dekriminalizimin, PD duket se po e zbaton edhe me Vetting-un dhe trupën e përgjedhur për të verifikuar gjyqtarët dhe prokurorët e sistemit. Opozita po publikon prova dhe fakte që deligjitimojnë procesin e trumbetuar deri më tani si pastrim i Pallatit të Drejtësisë. Njerëzit e përzgjedhur në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit rezultojnë me probleme, të paktën sipas denoncimeve të PD.

Kioskat që (për)fitojnë nga të dhënat tona personale

Postuar në 20 Maj, 2018 14:17

Kryebashkiaku i Tiranës Erjon Veliaj ka përuruar në njësinë nr. 5 shërbimin e ri e-kiosk, parashikuar të vihej në funksionim që në muajin janar. Veliaj është shprehur i lumtur për projektin që sipas tij tani zgjidh çështjen e radhëve në zyrat e njësive. Ndonëse ky problem është tashmë i paqenë, vendosja e kioskave është shoqëruar edhe me shërbimin online ekioska.al ku ofrohen shërbimet njësoj si në portalin qeveritar e-albania.

Rasti Saraçi dhe akuzat për gjyq partiak në emër të ONM-së

Postuar në 08 Mars, 2018 10:25

Komisioneri Publik, Heral Saraçi, ka dalë përpara Kolegjit te Posaçëm të Apelimit ku i është ripërësritur akuza se me veprimet dhe mosveprimet e tij, ka penguar funksionimin e institucionit, në të cilin bën pjesë. Ai  pa u konsultuar me komisionerin tjetër Florian Ballhysa, ka nënshkruar kontrata të parregullta për punësimin e stafit.
Vetë Saracci tha se nuk ka asnjë provë që ta bëjë me përgjegjësi për hetimin disiplinor të ngritur ndaj tij nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit.

560 ankesa në 2017 për mosinformim nga institucionet. Konçesionet, çështja kryesore

Postuar në 04 Janar, 2018 20:55

Numri më i madh i ankesave për tu informuar në zyrën e Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe mbrojtjen e të dhënave vjen për Bashkitë dhe Ministritë. Komisioneri Besnik Dervishi në një intervistë për Tema TV tha se në 2017-ën, pranë institucionit që ai drejton, mbërritën 560 ankesa.

Tema Tv

"Lajme të mira për zgjerimin e BE-së në dy vitet e ardhshme"

Postuar në 14 Nëntor, 2017 11:56

Komisioneri i BE-së për Zgjerimin, Johannes Hahn, ka deklaruar në një intervistë për gazetën austriake “Wiener Zeitung” se në dy vitet e ardhshme, do të ketë lajme të mira për zgjerimin e BE-së në Ballkanin Perëndimor.

Pages

Subscribe to RSS - Komisioneri