gjyqesori

Mbahu Admir se nuk ke bërë gjë!

Postuar në 10 Korrik, 2018 18:19

Sot anëtari i Gjykatës së Lartë Admir Thanza ka qenë në qendër të vëmendjes me deklarimin e tij për një vjedhje në Itali që sipas tij  ka bërë për të mbuluar një akt për të cilin akuzohej i nipi, por që në fakt sipas tij e kishte kryer ish-kunata. 

Ambasada amerikane: Ankimimi i vettingut, përpjekje e re për të mbrojtur korrupsionin në drejtësi

Postuar në 12 Qershor, 2017 20:58

Ambasada amerikane në Tiranë ka reaguar sot përmes një deklarate të posaçme kundër përpjekjeve ankimuese për vettingun, iniciuar së fundmi nga pjesë të gjyqësorit.

Një ndjesë e pavend për gjyqësorin që anashkalon ndjesën për (keq)qeverisjen

Postuar në 08 Mars, 2017 10:39

Kryeministri Edi Rama ka qenë dje në Korçë me rastin e 130 vjetorit të Mësonjtores së parë shqipe. Ai ka folur për reformën në arsim, proces që e ka spërkatur me ndonjë të dhënë historike për të dalë në finale te çështja e gjyqësorit, që po trajtohet si hurdhra e një Shqipërie të rilindur. Tha ndër të tjera kryeministri:

Po ju keni ndonjë përgjegjësi z. Kryeministër?

Postuar në 28 Shkurt, 2017 16:05

Kryeministri i vendit Edi Rama ka zhvilluar sot një takim me sipërmarrës në Shqipëri me të cilët ka ndarë qëndrimin e tij për nevojën e reformës në drejtësi e sidomos miratimin e vettingut. Rama ka sjellë disa shembuj të vendimeve të gjykatave për kthimin e pronave, të bëra tanimë të njohura edhe më parë, duke sugjeruar se vendimmarrjet skandaloze të gjykatave, në tejkalim madje edhe të pretendimeve të kërkuesve provojnë nevojën e pastrimit të sistemit.

Reforma në drejtësi si gjyq publik

Postuar në 21 Mars, 2016 15:09

Kërkesave të vazhdueshme në rritje të qytetarëve të Shqipërisë dhe partnerëve tanë euroatlantikë për drejtësi në Pushtetin Gjyqësor partitë politike pushtetmbajtëse iu përgjigjën duke marrë iniciativën konkrete dhe filluar procesin për Reformë në Drejtësi, jo thjesht sa për të afruar standardet me vendet e BE, por tashmë duhet pranuar dhe pranohet nga të gjithë se plaçkitja legale, e cila favorizohet nga plaçkitja ilegale (korrupsioni) është bërë e rrezikshme për individët, liritë dhe të drejtat e tyre, për mbarë shoqërinë, pasurinë shoqërore, publike, kombëtare dhe shtetërore.

Reforma në drejtësi/Gjyqësori është e keqja e shumë gjërave në Shqipëri

Postuar në 20 Janar, 2016 21:53

Për reformën në drejtësi dhe zhvillimet politike në vend ka folur sot edhe ambasadorja holandeze në Shqipëri, Dewi van de Weerd, e cila i ka dhënë një intervistë Ilva Tares. De Weerd ka vënë theksin te reforma që duhet sipas saj të jetë një produkt shqiptar, duke nënvizuar se mosmiratimi i saj do të kishte pasoja. “Mendoj se populli juaj do të vuajë shumë sepse çdo shqiptar që takoj, mendoj që 97% e shqiptarëve janë të bindur që gjykatësit janë të korruptuar.

Fleckenstein në Konferencën me krerët e komisioneve të Integrimit: Nuk ka integrim me gjyqësor të korruptuar

Postuar në 23 Tetor, 2015 10:24

Kryetarët e Komisioneve parlamentare të Integrimit të Shteteve pjesëmarrëse në Procesin e Stabilizim-Asocimit të Evropës Juglindore janë mbledhur në Tiranë në Konferencën e 11-të të radhës. Në fjalën e tij, kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, tha se rajoni ynë ndodhet në një moment historik dhe në një fazë intensive të marrëdhënies kontraktuale me BE-në. “Mbarëvajtja në procesin e integrimit në Shqipëri dhe në vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor lidhet ngushtë me shpejtësinë e reformave, e cila do të garantonte çeljen e negociatave me BE-në.

Edhe OSBE paralajmëron: Disa gjyqtarë do të shkojnë në burg

Postuar në 05 Tetor, 2015 13:47

Sistemi i drejtësisë, ashtu si karriera në drejtësi, është udhëtim. Në vendin tim, në Mbretërinë e Bashkuar, sapo festuam përvjetorin e 800-të të një prej gurëve të themelit më të rëndësishëm në sistemin tonë të drejtësisë. Dhe ne vazhdojmë të bëjmë reforma. Kështu që mos u shqetësoni nëse reforma në drejtësi nuk përfundon deri në fund të vitit në Shqipëri. Është më e rëndësishme që puna të bëhet me cilësi sesa me ngut.

Propozimet e ekspertëve për Reformën në Drejtësi: Humbet thelbësisht roli i Presidentit

Postuar në 27 Shtator, 2015 19:10

Bëhen të njohura disa nga propozimet e ekspertëve për reformën në drejtësi, e cila do të duhet të miratohet nga Parlamenti brenda vjeshtës. Ndryshimet janë cilësore dhe prekin disa kompetenca që deri më tani rregulloheshin nga Kushtetuta.

Pages

Subscribe to RSS - gjyqesori