cmimi

Egoja e një kryebashkiaku – Erion Veliaj shpërblehet për “pjesëmarrjen”

Postuar në 28 Prill, 2019 20:35

Në vendin tonë ekziston një kompleks i veçantë “profesional”, të cilit nuk i ka shpëtuar as zoti Veliaj, Kryetari i Bashkisë Tiranë.

Kompleksi kap zakonisht pjesëmarrësit në konferenca, trajnime apo aktivitete të tjera ekstrakurrikulare, kryesisht jashtë vendit. Ai manifestohet në zmadhimin e qëllimit të këtyre aktiviteteve, të rolit të pjesëmarrësit, dhe më pas përdoret për të fryrë rëndësinë e vetes si “intelektual” apo “lider”.

Veliaj thotë se Rrahman Parllaku sfidoi regjimin e Enver Hoxhës. A është e vërtetë kjo?

Postuar në 15 Prill, 2019 16:19

Sot kryebashkiaku i Tiranës Erjon Veliaj ka nderuar ish-gjeneralin Rrahman Parllaku me titullin “Simbol i qytetit të Tiranës”. Si një figurë e mëkuar gjatë dhe me lavde nga e majta e veteranëve socialist, ai mbetet edhe sot një simbol elektoral në një politikë shqiptare që simbolet e veta origjinale ka hajdutët dhe kriminelët. Ndaj tek akti i z. Veliaj, një injorant i shquar në çështjet e historisë, duhet parë aspekti elektoral.

“Lufta e ftohtë” i surprizon të gjithë

Postuar në 10 Shkurt, 2019 18:42

Kineasti polak, Łukasz Żal, ka fituar çmimin e madh të akorduar nga Shoqata Amerikane e Kinematografëve.

Filmi i tij, "Lufta e Ftohtë", i xhiruar në bardhezi, la pas “Romën” e Alfonso Cuaron-it, si edhe tre filma të tjerë pretendentë: "First Man", "A star is born” dhe "Favorite".

Vetë kineasti 38-vjeçar nuk mori pjesë në ndarjen e çmimeve. Edicioni i 33-të u mbajt në Ray Dolby Ballroom në Hollywood & Highland në Los Anxheles.

Video/Protesta kundër çmimit të naftës në Francë vijon në javën e tretë

Postuar në 01 Dhjetor, 2018 14:00

Kuvendi i Shqipërisë, çmim Carlo Bollinos. Ky i fundit krijon çmimin "Telini" pë gazetarinë patriotike

Postuar në 09 Nëntor, 2018 20:44

Ngjarja e Bularatit duket se është marrë seriozisht nga Kuvendi i Shqipërisë. Sipas disa burimeve për redaksinë e “Të Kripura”, Kuvendi, më saktë mazhoranca e socialiste po gjykon mundësinë e vlerësimit të gazetarëve dhe mediave që i shërbejnë interesave të Shqipërisë në kontesktin e një raportimi që ka si kriter udhëheqës mbrojtjen e tyre.

Përse po kap majat çmimi i naftës?

Postuar në 12 Maj, 2018 12:03

Në nivelet më të larta të katërvjeçarit arriti çmimi i naftës, duke tejkaluar 75 dollarë për fuçi, ndërsa konsumi botëror pritet të tejkalojë 100 milionë fuçi në ditë në muajt e ardhshëm. Por çfarë saktësisht shkakton këtë rritje në çmimet e naftës? Është një kombinim faktorësh sipas analistëve të Cnn Money që ka çuar në stratosferë çmimin e arit të zi, ku një ndikim të madh ka marrëdhëniet e SHBA-ve me vendet e Lindjes së Mesme por edhe qëndrimi i Rusisë. Cnn ka ilustruar dhe me një video dinamikën e çmimet të naftës. 

Gënjeu prapë...

Postuar në 11 Prill, 2018 21:03

Nëpërmjet një postimi në rrjetin social Facebook të hënën, kreu i bashkisë së Tiranës Erion Veliaj shprehu falenderimet e tij për gjithë ata që bënë të mundur që ai t ënderohej me çmimin ‘kryebashkiaku më miqësor me komunitetin rom.”

“Marrja e çmimit “kryebashkiaku më miqësor me komunitetin rom” nga Komisioni Europian, më frymëzon për të vazhduar edhe më tej në këtë fushë të madhe të emancipimit, që të gjithë kemi nevojë,” shkroi Veliaj në Facebook.

Karteli i sigurimeve, çmim të rakorduar edhe për kartonin jeshil

Postuar në 14 Janar, 2018 13:33

Kompanitë e sigurimit kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi për shitjen dhe administrimin e kartonit jeshil. Kartoni jeshil është produkt sigurimi për dëmet që drejtuesit e mjeteve mund të shkaktojnë në lëvizjet e tyre jashtë territorit të Shqipërisë. Në treg, shoqëritë e sigurimit e lëshojnë atë me një çmim fiks e të standardizuar.

Çmimi i energjisë nuk pritet të ndryshojë

Postuar në 16 Dhjetor, 2017 20:17

Këshilli i Ministrave ka miratuar në datën 8 dhjetor të këtij viti një vendim  ku shprehet qartë se miratimi i programeve ekonomike dhe çmimeve për kompanitë e tregut energjetik, duhet të marrin parasysh impaktin që do të ketë në çmimin final të konsumatorëve. Në këtë rast, ligji i ri për sektorin e energjisë elektrike, i lejonte korporatës elektroenergjitke që të vendoste çmimin me të cilin ia shet OSHEE energjinë për furnizimin e klientëve të saj të ishte sipas kostos reale të prodhimit, duke u përjashtuar nga tregu i rregulluar.

Fakt joKazan: Rritet çmimi i ujit në Tiranë

Postuar në 14 Nëntor, 2017 12:13

ISHTE:

Bëhet: 

Pages

Subscribe to RSS - cmimi