brexit

Ministri i Jashtëm spanjoll: “Nëse ndodh Brexit, mëngjesin tjetër do të kërkojmë Gjibraltarin”

Postuar në 09 Mars, 2016 00:13

Spanja mund të kërkojë aneksimin e Gjibraltarit nëse Britania e Madhe vendos të dalë nga Bashkimi Europian. Kjo u bë e ditur nga ministri i Jashtëm spanjoll, Jose Manuel Garcia-Margallo gjatë një interviste në radio. Margallo deklaroi se Spanja është kundër daljes së Britanisë, por nëse kjo ndodh si pasojë e referendumit që do të mbahet aty, mëngjesin tjetër Madridi zyrtar do të shapllë pretendimet e veta. Nga ana e vet pala britanike ka reaguar Juia Reid e cila ka risiguruar se çfarëdo që të votohet asgjë nuk do të ndryshojë.

Londra kërkon rregulla të reja në BE, në këmbim të qëndrimit. Dhe një mendim pse BREXIT kërcënon vetë ekzistencën e Britanisë së Madhe

Postuar në 08 Janar, 2016 05:30

Përveç krizës së imigracionit që po rëndohet dita – ditës, Bashkimi Europian dhe Europa në tërësi përballen edhe me një problem tjetër jo të vogël. Qëndrimi ose jo i Britanisë së Madhe në Union. Prej kohësh zyrtarë të lartë britanikë kanë shprehur shqetësim dhe kanë kërkuar ndryshime të rregullave sa i përket lëvizjes së forcës së punës, pasi siç shprehen ata hyrja e punëtorëve në Britani sipas rregullave të BE-së cenon interesat e qytetarëve britanikë.

Pages

Subscribe to RSS - brexit