autoriteti i konkurences

Hetim tregut të taksive në Tiranë. Drejtoria e Metrologjisë "ndalon" uljen e çmimit

Postuar në 13 Prill, 2019 16:03

Autoriteti i Konkurencës ka vendosur në datën 11 prill që të hapë hetim për situatën e konkurencës në shërbimin taksi në Tiranë. Shkak për këtë vendim është bërë ankesa e disa subjekteve përkundrejt një subjekti tjetër që ka hyrë në treg me tarifa më të ulëta. Subjektet janë ankuar se ulja e çmimit nën 250 lekë për 1.5 km e para cenon konkurencën, ndërkohë që subjekti i ri pretendon se i është refuzuar kalibrimi i taksimetrit poshtë tarifës 250 lekë me arsyetimin se kjo përbën shkelje ligjore dhe dëmton konkurencën me operatorët e tjerë.

Gjobë koncesionarit SGS për shërbim jo të mirë. Autoriteti i Konkurencës kërkon liberalizimin e tregut

Postuar në 10 Nëntor, 2018 16:25

Pas vendimit për ndalimin e importit të makinave të prodhuara para vitit 2009, vjen goditja e radhës në tregun në fjalë. Në datën 8 nëntor 2018, Autoriteti i Konkurencës ka publikuar një vendim për sanksionet ndaj koncesionarit të kontrollit teknik të automejetev, SGS, për shkelje të konkurencës dhe shërbim të keq.

Në vendimin e vet, Autoriteti vendos gjobë në masën 5.69% të xhiros vjetore dhe rekomandon ndër të tjera:

Si mashtruan kompanitë celulare me ofertat

Postuar në 25 Shtator, 2017 18:38

Dyshime për oligopol mes tre kompanive të mëdha celulare. Ky është përfundimi i hetimit paraprak të Autoritetit të Konkurrencës. Raporti i Hetimit Paraprak në tregun me pakicë të shërbimeve celulare, të cilin "TemA Tv" e disponon, thekson se “nuk u gjetën prova direkte apo indirekte që të provojë një marrëveshje apo sjellje të bashkërenduar në kundërshtim me ligjin”, por dyshohet për sjellje oligopoli. Prandaj, thekson raporti, “Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur të monitorojë tregun me pakicë të shërbimeve celulare për një periudhë 1 (një) vjeçare, e cila fillon nga data 1 Tetor 2017”.

Konçesionet në Shëndetësi, u anashkalua Autoriteti i Konkurencës

Postuar në 26 Prill, 2017 18:35

Ministria e Shëndetësisë nuk ka kërkuar mendim dhe vlerësim pranë Autoritetit të Konkurrencës për konçesionin e shërbimit të laboratorëve. Shqetësimin për anashkalimin e këtij detyrimi ligjor, në shumë kontrata në vite, ky autoritet e ka shprehur edhe në raportin vjetor të dorëzuar në kuvend, ku thotë se gjatë vitit 2016-të ka arritur të shqyrtojë vetëm dy marrëveshje konçesionare, njëra me nismën e ministrisë së Transporteve dhe tjetra me nismën e autoritetit të konkurrencës, të dyja në fushën e tranporteve.

Autoriteti i Konkurencës: Të ulet çmimi i energjisë elektrike. Enti Rregullator: Nuk është ende koha

Postuar në 05 Tetor, 2016 16:04

Autoriteti i Konkurencës kërkon uljen e çmimit të energjisë elektrike. Sipas këtij autoriteti, kërkesa vjen si pasojë e marrëveshjes mes KESH dhe OSHEE “për të blerë energjinë e tepruar nga KESH direkt, pa ia shitur njëherë operatorëve privatë dhe më pas ata OSHEE-së”.

Autoriteti i Konkurencës i ul pendët “Digitalb”. Hiqet ekskluziviteti për transmetimin në vetëm një platformë. Kanalet kombëtare, falas

Postuar në 16 Shtator, 2016 17:09

Platforma e të gjithë shqiptarëve. Kështu e quan veten Digitalb, që shkon më tej me sponsorizmin e himneve të një etnonacionalizmi histerik, apo të një fryme nacionaliste turbofolk. Natyrisht nuk kemi të bëjmë me dalldisje, por me biznes. Dhe te biznesi do parë edhe dëshira e Digitalb për të “qenë platformë e të gjithë shqiptarëve”. Aq sa sugjeron si mekanizëm “naiv” e në dukje “pa kosto” që edhe shërbime informacioni të hapura si Tv Klan apo Top- Channel t’i servirë me pagesë.

Autoriteti i Konkurencës: Hetimi për tregun e sigurimeve nisi nga çmimet simetrike

Postuar në 16 Shtator, 2016 15:43

Në datë 7 Shtator Komisioni i Konkurencës vendosi në mbledhjen e tij hapjen e procedurës së hetimit paraprak në tregun e sigurimit të detyrueshëm motorrik ndaj palëve të treta (MTPL e brendshme)”. Nga monitorimi i tregut inspektorët e Autoriteti të konkurencës se të gjitha kompanitë kishin vendosur çmime simetrike, ka përbën objekt hetimi, pasi dyshohet se ka marrëveshje të fshehtë mes tyre.

 

"TemaTv"

Më të penalizuarit nga bankat

Postuar në 08 Mars, 2016 18:54

Shqiptarët janë shumë të ekspozuar dhe të penalizuar nga politikat që ndjekin bankat për kredidhënien. Një raport i Autoritetit të Konkurencës sjell në vëmendje se diferenca mes normës së interesit të kreidve dhe atyre të depozitave është më e larta në rajon dhe arrin në 7.3%.

Një treg i kontrolluar: sinjalistika, sigurimet dhe rasti i tenderit të dekoderave

Postuar në 16 Dhjetor, 2015 19:31

Sot u bë i njohur lajmi se Autoriteti i Konkurencës ka nisur një hetim për disa tendera të zhvilluara për sinjalistikën rrugore. Shifra e akorduar është gati 10 milionë dollarë dhe sipas dyshimeve të Autoritetit, nga praktika e konstatuar rezulton se ka të dhëna për koordinim mes kompanive. “Tenderat janë zhvilluar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar, ARRSH, në datat 7 dhe 9 shtator të këtij viti, me objekt “përmirësimin dhe rifreskimin e sinjalistikës në akset kombëtare”.

Subscribe to RSS - autoriteti i konkurences