Propozimi i Veliajt/Bonus 10 mijë lekë për bebet meshkuj që do quhen Veting

Postuar në 05 Korrik, 2019 02:24

Kryetari i ri i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, ka vendosur të ndjekë politika sociale në mandatin e dytë që janë të prekshme për njerëzit. Burime për redaksinë e “Të Kripura”, bëjnë me dije se Veliaj ka propozuar dhe drejtoria juridike në Bashki po bën gati draft vendimin për bonusin e bebeve.

Aktualisht, që nga janari 2019, qeveria shpërblen nënat e reja me 40 mijë lekë për fëmijën e parë, 80 mijë lekë për fëmijën e dytë dhe 120 mijë lekë për fëmijën e tretë. Veliaj ka menduar që t’i shtojë kësaj një bonues e dytë për ato nëna që do të lindin fëmijë djem në Tiranë dhe premtojnë se do t’u vënë emrin Veting. Masa e shpërblimit mbi bonusin e qeverisë është 10 mijë lekë.

Na duhet një Tiranë që ta përcjellë në frymëmarrje orientimin e saj properëndimor

shkruhet në relacion.

Në diskutimet paraprake, Veliaj ka thirrur edhe administratorët e rinj që e kanë miratur idenë duke argumentuar se emri i ri nuk është aspak problematik, pasi në nomenklaturën e emrave të përdorur nga shqiptarët njihet forma Veti, si shkurtim i Servet apo Myrvet. Vendimi aplikohet nga data 1 janar 2020.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.