Qeveria dorëzohet para Bankers, Peleshi: S’kemi ç’ti bëjmë, nuk paguan për dëmet

Postuar në 09 Shkurt, 2017 14:11

Një ditë pas raportit të Grupit Ndërkryeministror të ngritur nga qeveria për vlerësimin e situatës në fshatin Zharrës, ku prej muajsh ka patur lëkundje të tokës, koknkluzioni është se qeveria është e pafuqishme për të detyruar kompaninë Bankers të pranojë përgjegjësitë dhe të dëmshpërblejë banorët.

Në përgjigje të deklaratave të deputetit Ben Blushi në parlament se qeveria është e blerë nga kompania kanadeze, pasi ka marrë përsipër mbulimin me taksat e shqiptarëve të dëmëve të shkaktuara nga shpërthimet e kompanisë, zv/kryeministri Niko Peleshi tha se Bankers nuk ka pranuar as konkulzionet e qeverisë dhe as të paguajë për dëmet. Çështja Bankers mori përmasa politike pas deklaratave të kryeprokurorit Adriatik se ambasadori amerikan Donald Lu kishte ndërhyrë për pushimin e hetimeve ndaj kompanisë në fjalë.

BLUSHI PELESHI by trelosjermatis

 

Comments

Submitted by Shqiptari (not verified) on

Ore a e dini ju gazetaret te pakten, qe perpara 1-2 vitesh, nje pjese te aksioneve te Bankers Petrolium jane blere nga nje kompani ne pronesi ne George Soros? Si mund ta detyrojne rilindasit "baben" te nxjerre para per shqiptaret?

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.