Vetting-u

Mallkimi i dëshmive

Postuar në 30 Korrik, 2018 17:36

Të njëjtën praktikë që ndoqi me dekriminalizimin, PD duket se po e zbaton edhe me Vetting-un dhe trupën e përgjedhur për të verifikuar gjyqtarët dhe prokurorët e sistemit. Opozita po publikon prova dhe fakte që deligjitimojnë procesin e trumbetuar deri më tani si pastrim i Pallatit të Drejtësisë. Njerëzit e përzgjedhur në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit rezultojnë me probleme, të paktën sipas denoncimeve të PD.

Llalla merr me vete edhe Rovena Gashin

Postuar në 25 Korrik, 2018 11:28

Komisioni i Pavarur i kualifikimit ka shkarkuar sot nga detyra prokuroren Rovena Gashi për mosjustifikim të pasurise dhe deklarim te rreme.

Gashi nuk ishte prezent ne salle gjate leximit te vendimit. Edhe në seancën dëgjimore të pak ditëve me parë ajo nuk u paraqit, por i parashtroi pretendimet e saj me anë të një letre, në të cilën shprehej se këto seanca janë kthyer në një arenë diskretitimi publik të njerëzve të drejtësisë, me qëllim eleminimin e pushtetit gjyqësor

Dëshmia e parë e arrogancës së Arta Markut

Postuar në 03 Korrik, 2018 15:15

E shumë diskutuar për njëanshmëri politike që pas zgjedhjes në kuvend vetëm me votat e partisë në pushtet, kryeprokurorja Arta Marku shtoi të tjera pikëpyetje pas refuzimit për të qenë e pranishme në seancën e vetting-ut në ngarkim të saj.

Marku përfaqësua nga avokatja e sa, por vëzhguesi i ONM Teo Jacobs, ka shprehur keqardhje për ketë mungesë. Pyetjes nga Kryesuesja e seancës Genta Tafa Bungo për arsyen e mungesës së kryeprokurores në seancë avokatja u përgjigj se zonja Marku "e pa te arsyeshme qe une te ndodhesha ketu ne vend te saj".

Kalon vetting-un gjyqtarja e Tiranës

Postuar në 14 Maj, 2018 10:22

Manjola Xhaxho, gjyqtare në Gjykatën e  Tiranës ka kaluar Vetting-un. Ajo është konfirmuar në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i cili ka vlerësuar se gjyqtarja nuk ka probleme me integritetin e figurës dhe deklaratën e pasurisë.

Per gjyqtaren ka vetëm dy ankesa, por në asnjërën prej tyre nuk ka patur shkelje ligjore si dhe nuk ka ësnjë masë disiplinore. Xhaxho është gjyqtarë në Gjykatën e Tiranës dhe gjithashtu kandidate për Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe u be pjesë e listës prioritare për të kaluar në sitën e vettingut.

Policia e Sajmirit para fshesës së Vettingut

Postuar në 20 Nëntor, 2017 12:35

Pastrimi i radhëve të policisë nga efektivët e korruptuar apo me lidhje kriminale është detyra që ka marrë përsipër ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj. Objektivi është që brenda vitit të hartohet drafti ligjor dhe më pas të kalohet në fazën konkrete të Vetting-ut. Por sipas ministrit është herët të thuhet se sa punonjës policie do të preken nga fshesa e Vetting-ut.

Nisin “arrnimet” e Vetting-ut, Rama heq njerëzit partiakë të reformës

Postuar në 16 Shkurt, 2017 18:34

Në të njëjtën ditë Drejtori i Përgjithshëm i Parandalimit të Pastrimit të Parave, Alket Hyseni si dhe Drejtori i Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, Arben Seferi i kanë dorëzuar kryeministrit dorëheqjen. Me argumentin se largimi i tyre do të shërbejë për të eleminuar çdo alibi të atyre që i frikësohen reformës në drejtësi, të dy titullarët kanë hapur krahun me urdhër politik.

Opinioni i Venecias sërish me dy lexime, fjala e fundit për Vetting-un i takon Gjykatës Kushtetuese

Postuar në 12 Dhjetor, 2016 16:00

Komisioni i Venecias ka publikuar opinioin për katër pyetjet që Gjykata Kushtetuese i kishte adresuar këtij Komisioni me kërkesë të Partisë Demokratike. Sipas Komisonit të Venecias, ndonëse Gjykata Kushtetuese është në konflikt interesi me ligjin e Vetting-ut, ajo nuk mund të përjashtohet nga e drejta për të shqytuar nëse ligji është në përputhje me kushtetutën.

Rama: Pengimi i reformës në drejtësi nga opozita, akt antishqiptar dhe antikombëtar

Postuar në 01 Dhjetor, 2016 12:39

Kryeministri Rama komentoi nga foltorja e kuvendit, ridërgimin e Ligjit të Vetting-ut në Komisionin e Venecias, pas ankesës së Partisë Demokratike për gabime në variantin e përkthyer nga Euralius. Kreu i qeverisë e quajti një akt antishqiptar dhe antikombëtar ankimimin e opozitës dhe tha se vonesat në zbatimin e Ligjit të Vetting-ut, do t’i kushtojnë vendit ngadalësimin e afrimit me BE.

Vetting-u, shkon për herë të dytë në Venecia. PD gjen gabime në variantin e përkthyer nga Euralius

Postuar në 30 Nëntor, 2016 21:43

Gjykata Kushtetuese i ka ridërguar edhe njëherë Komisionit të Venecias, ligjin e Vetting-ut, pas ankesës së Partisë Demokratike se varianti i dërguar në Venecia, mbi të cilit pritet një opinion ka patur gabime në përrkthim. “Tv Klan” raportoi se pretendimet e opozitës janë konfirmuar edhe nga Gjykata Kushtetuese, e cila ka sqaruar se përkthimi i Ligjit që mbërriti në Komisionin e Venecias në 25 Tetor ishte bërë nga ekspertët e misionit Euralius.

Kryeministri ka filluar të bëjë karagjozin, sqaron punët e Europës në Peqin duke gënjyer dhe sulmuar sërish Gjykatën Kushtetuese (Video)

Postuar në 25 Nëntor, 2016 13:59

Teksa lypsej të jepte publikisht shpjegime për pasqyrën e zezë që deputetët e Bundestagut i bën leximit të situatës në Shqipëri dhe paralajmërimin se pa përmbushur disa kushte vendi nuk mund të hapë negociatat e anëtarësimit para pranverës së vitit 2018, kryeministri Rama zgjodhi fshatarët e Peqinit për të treguar se si i kemi punët me Evropën, duke mos mbajtur si gjithmonë asnjë përgjegjësi.

Pages

Subscribe to RSS - Vetting-u