Shefi i Shtabit

Ish-shefi i Shtabit të Ushtrisë formulon akuza publike përmes gazetës zyrtare të PD-së

Postuar në 10 Tetor, 2017 10:26

Ish-shefi i Shatbit të Ushtrisë, Xhemal Gjunkshi ka publikuar sot një shkrim denoncues në gazetën zyrtare të Partisë Demokratike, “Rilindja Demokratike”, mbi atë që po quhet skandali i radarëve.

Përplasje mes presidentit francez dhe shefit të shtabit të ushtrisë që dorëhiqet

Postuar në 19 Korrik, 2017 10:10

Kreu i ushtrisë franceze, gjenerali Pierre de Villiers, ka dhënë dorëheqjen pas një përplasjeje me presidentin Emmanuel Macron për shkurtimet buxhetore.  Në një deklaratë publike, de Villiers u shpreh se ai “nuk mund të garantonte qëndrueshmërinë e modelit të ushtrisë që është i nevojshëm për të mbrojtur Francën”. Vendimi për shkurtimet buxhetore u mor me synimin për uljen e defiçitit buxhetor, ndërkohë që presidenti francez Macron ka qenë shumë i qartë:

Nishani refuzon rimandatimin e Shefit të Shtabit, ka vepruar pa lejen e Presidentit për pronat e ushtrisë

Postuar në 20 Nëntor, 2016 10:58

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani ka refuzuar propozimin e Kryeministrit Rama për dhënien e një mandati të dytë shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Jeronim Bazos. Propozimi ka mbërritur pak ditë më parë në zyrën e kreut të shtetit, pas përfundimit të mandatit trevjeçar të gjeneralmajor Bazos. Panorama shkruan se Presidenti Nishani ka refuzuar t’i japë një mandat të dytë shefit të Shtabit të Forcave të Armatosura, Jeronim Bazos, për shkak të shkeljeve kushtetuese që ky i fundit ka kryer gjatë mandatit të tij 3- vjeçar.

Subscribe to RSS - Shefi i Shtabit