Përplasje mes presidentit francez dhe shefit të shtabit të ushtrisë që dorëhiqet

Postuar në 19 Korrik, 2017 10:10

Kreu i ushtrisë franceze, gjenerali Pierre de Villiers, ka dhënë dorëheqjen pas një përplasjeje me presidentin Emmanuel Macron për shkurtimet buxhetore.  Në një deklaratë publike, de Villiers u shpreh se ai “nuk mund të garantonte qëndrueshmërinë e modelit të ushtrisë që është i nevojshëm për të mbrojtur Francën”. Vendimi për shkurtimet buxhetore u mor me synimin për uljen e defiçitit buxhetor, ndërkohë që presidenti francez Macron ka qenë shumë i qartë:

Nëse shefi i shtabit të ushtrisë nuk bien dakord për diçka, shefi I shtabit ikën”, tha ai për Le Journal du Dimanche.

http://www.bbc.com/news/world-europe-40653756

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.