projektligji

Projektligj për eutanazinë e 75 vjeçarëve të shëndetshëm në Hollandë

Postuar në 21 Korrik, 2020 01:34

Në Parlamentin hollandez është depozituar së fundmi një projektligj që u njeh të drejtën njerëzve të shëndetshëm mbi 75 vjeç për t’i dhënë fund jetës. Projektligji për eutanazinë ka si relatore Pia Dijkstra e partisë D66 që diskutohet që në muajin janar, pasi siç raportojnë mediat hollandeze:

Projektligji/Ekzekutimi i vendimeve të Arbitrazhit ndërkombëtar, pas vendimit të Apelit

Postuar në 30 Dhjetor, 2019 13:42

Qeveria ka hedhur për konsultim publik projektligjin “Për Arbitrazhin në Republikën e Shqipërisë” që parashikon një kuadër juridik për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve mes palëve. Ligji ofron mundësinë e zgjidhjes së këtyre mosmarrëveshjeve edhe në arbitrazh vendas duke rregulluar këtu, apo synuar të rregullojë edhe raportin me paditë në gjykata. Në nenin 11 thuhet:

Gjobë deri në 100 mijë lekë kush përdor qese plastike pas 1 qershorit 2020

Postuar në 22 Tetor, 2019 16:27

Qeveria shqiptare ka hedhur për konsultim disa amendime në ligjin “Për disa shtesa në ligjin nr. 10463, datë 22.09.2011 “Për menaxhimin e integruar të mbetjeve”, të ndryshuar” që parashikon shtrëngime administrative për importuesit, prodhuesit e madhe edhe përdoruesit e qeseve plastike. Në një prej amendamenteve thuhet:

Kur nisesh të kontrollosh, jo të rregullosh

Postuar në 11 Korrik, 2019 23:00

Vërejtjet dhe sugjerimet e OSBE-së për projektligjin e ri për mediat elektronike janë një dëshmi – e vërtetë, objektive dhe e paanshme – e faktit se qeveria shqiptare i sheh ligjet si mënyrë kontrolli dhe jo rregullimi. Kjo për arsye se kritikat e OSBE-së kanë kapur thelbin e problemeve që sjell me vete ky draft, i cili ndonëse detyron që interpretimi i tij të mos bëhet asnjëherë në kurriz të lirisë së shprehjes, vendos sanksione dhe rregullon masa ndërhyrëse të tilla që çojnë në autocensurë.

Tarifë e re për karburantet

Postuar në 13 Shkurt, 2019 16:06

Qeveria shqiptare ka ndërmarrqë së fundmi një nismë ligjore që parashikon ndryshimin e praktikës së menaxhimit të rezervave minimale te sigurisë të naftës bruto dhe nënprodukteve të saj. Aktualisht këto rezerva krijohen dhe menaxhohen për 30 ditë nga operatorët në treg. Projektligji i propozuar nga Ministria e Energjisë, parashikon krijimin e një Agjencie Shtetërore e cila do të monitorojë operatorët dhe do të krijojnë rezervën e vet deri në vitin 2022.

Shtetësi për fëmijët që lindin këtu, Shqipëria s’është gati

Postuar në 25 Janar, 2019 16:24

Fëmijët që lindin në Shqipëri, të cilët i kanë të dy prindërit të huaj, nuk mund të marrin shtetësi shqiptare. Zv.ministrja e Brendshme, Rovena Voda, e cila është edhe kryesuesja e grupit të punës për hartimin e projektligjit të ri për shtetësinë, deklaron për Tema TV se Shqipëria nuk është gati.

Vetting edhe për dëshmorët

Postuar në 13 Dhjetor, 2018 13:21

Komisioni i Sigurisë shqyrtoi dje në parim projektligjin për Statusin e Dëshmorit të Atdheut, gjatë një mbledhjeje kur u kërkua që në ligj të përcaktohet një mekanizëm për rishqyrtimin e titujve të këtij statusi, dhënë gjatë këtyre viteve. Kjo është një kërkesë e Organizatës Kombëtare të Dëshmorëve sipas së cilës duhet vepruar kundër titujve të dhënë me dokumente false.

Disa pyetje mbi projektligjin kriminal për prishjen e Teatrit Kombëtar

Postuar në 05 Korrik, 2018 12:35

Deputeti i Lëvizjes Socialiste për Integrim, ish-ministër i Drejtësisë, Nasip Naço, ka folur sot në seancën plenare në Parlasment për projektligjin për prishjen e godinës së Teatrit Kombëtar. Në fjalën e tij, Naço i është përmbajtur kritikës juridike të projektit që I hap rrugë tjetërsimit në një zonë ku po shuhet memoria e një qyteti.

Më poshtë pyetjet e Naços:

Na kurseu një tjetër shfaqje! (Shkresa)

Postuar në 04 Korrik, 2018 11:45

Nga një avokat patologjik i kompanisë Fusha dhe projektit të Kullave në sipërfaqen ku shtrihet një pjesë e Teatrit Kombëtar, Erion Veliaj ka ndryshuar strategji por jo rolin që ka në këtë histori. Para pak ditësh shkoi në Komisionin e Medias duke bërë sa zhurmësin aq edhe qëndrestarin përballë deputetëve të opozitës ndonëse nuk ishte thirrur në seancë dëgjimore. 

Një Parlament që noterizon kontratat e Erion Veliajt

Postuar në 29 Qershor, 2018 13:13

Miratimi nga qeveria shqiptare i projektligjit për Teatrin Kombëtar, zyrtarisht i quajtur: “Për përcaktimin e procedurës së veçantë për negocimin dhe lidhjen e kontratës me objekt “Projektimin dhe realizimin e projektit urban dhe godinës së re të Teatrit Kombëtar” ka evidentuar edhe ndryshime në tekstin e draftit, krahasuar me variantin e parë.

Pages

Subscribe to RSS - projektligji