kujtimet

Qyfyret e luftës si opsion komod për rehabilitim

Postuar në 02 Shkurt, 2020 23:46

Auron Tare sjell te gazeta “Dita” kujtimet e Kadri Cakranit, ish-drejtues ushtarak i Ballit Kombëtar. Nuk është hera e parë. Tare, i diplomuar në histori, rend pas sensacionit dhe pak më herët ka premtuar botimin e kujtimeve të Cakranit të cilat i konsideron kontribut të çmuar në leximin e së vërtetës së luftës në Shqipëri. 

Shqipëria e luftës në kujtimet e majorit britanik Anthony Quayle

Postuar në 20 Dhjetor, 2019 14:46

 

“Çdo person duhet të kujtohet për moshën që ka. Është e dëmshme të fshehësh vitet e tua”

Postuar në 24 Nëntor, 2016 09:32

Gillo Dorfles, kritik i njohur arti në Itali, 106 vjeç i jep një intervistë gazetës së njohur “Corriere della Sera”. Më shumë sesa për punimet e tij, intervista ndalet te përvoja e një jetë kaq të gjatë, te pleqëria, ndjesia e ikjes së kohës, te brengat, aspekte kaq ekzistenciale dhe thelbësore në jetën e një njeriu. Më poshtë intervista me disa shkurtime:

Ka një mënyrë për t’u plakur siç duhet?

Nuk e kam gjetur akoma.

Si ndjeheni me 106 vitet tuaja?

Jam i detyruar t’i mbaj.

Subscribe to RSS - kujtimet