kina

Loja e Kinës me juanin, ndikimi i parë në Afrikë

Postuar në 19 Gusht, 2015 23:30

Javën e kaluar Kina zhvleftësoi monedhën e saj, juanin, në përpjekje për të nxitur exportet.  Zhvleftësimi u pa edhe si një tregues i dobësimit të ekonomisë kineze, thotë Zëri i Amerikës. Ekspertët kanë ngritur shqetësimin se edhe vende të tjera në rajon mund të ndjekin të njejtin shembull, duke zhvleftësuar monedhat në mënyrë që eksportet e tyre të mos dëmtohen. 

Video/Shpërthim i madh në Tianjin në Kinë

Postuar në 12 Gusht, 2015 22:40

Një shpërthim i madh i ka ndodhur në një terminal materialesh kimike në Binhai, Tianjin në Kinë. Shpërthimi ndodhi sot dhe dridhjet raportohet se u ndien 10 km larg. Mbeten ende të pasaktësuara pasojat në njerëz.

Pages

Subscribe to RSS - kina