karpeni

Pas 5 mld $ për Karpenin, Rilindja e Nusretit premton 2 mld$ për portin e Durrësit

Postuar në 10 Janar, 2021 15:21

Agjencia Telegrafike Shqiptare citon sot biznesmenin Mohamed Alabbar, themelues i gruit “EMAAR” të jetë shprehur se ka ndërmend të investojë në portin e Durrësit. Biznesmeni në fjalë ka thënë tekstualisht se:

Pireu dhe Karpeni. Ose investimet reale përkundrejt kapitalit të llogjeve të miratuara me ligj

Postuar në 11 Nëntor, 2019 23:21

Ndoshta përjetojmë një lloj të ri kapitalizmi. Atë teorik dhe voluntarist që ka tregun e vet llafet dhe llogjet. Për ta kuptuar këtë mund të na shërbejë krahasimi. 

Vota në OKB, 500 mln$ dhe vota e PD-së për projektin 5 miliardë $ të Karpenit

Postuar në 26 Dhjetor, 2017 23:09

Partia Demokratike “denoncoi” sot me anë të drejtuesit të Departamentit të Marrëdhënieve me Jashtë, Kreshnik Çollaku, atë që e ka quajtur skemë të shitjes së votës së Shqipërisë në OKB.

Fjala është për votën për rezolutën për Jeruzalemin, për të cilën opozita po lëviz nga skemat e një konspiracioni tek ato të një pazari. Gjithçka mund të jetë e vërtetë, por cila është skema e sotme e PD-së, për të shpjeguar votën e qeverisë së Edi Ramës?

Dyshime për Kullën Ikonike të Tiranës/Projekt si Karpeni, nga pas biznesmenë shqiptarë?

Postuar në 12 Prill, 2017 08:26

“Shqiptarja.com”, gazeta e Carlo Bollinos, shkruan sot për kullën ikonike 250 milinë dollar që është propozuar për t’u ndërtuar nga një kompani nga Emiratet e Bashkuara Arabe në Tiranë. Ajo ka kërkuar 25 mijë m2 të falura, përjashtim nga tarifat doganore dhe TVSh për 15 vjet meqenëse do të punësojë 6000 njerëz gjatë ndërtimit dhe 3000 pas përfundimit. Mirëpo sipas kësaj gazete ka disa dyshime që e lidhin projektin për të cilin ministrja e Ekonomisë, Ekonomi paraqiti edhe një projektligj, me një biznesmen shqiptar.

A ka një projekt real për Karpenin? Cili është roli i Endri Fugës?

Postuar në 07 Shkurt, 2017 22:15

Mustafa Nano është fokusuar sot në emisionin "Zululand" tek investimi i shumëdiskutuar mbi portin e Karpenit. Nano ka bërë një rezume të historisë së këtij projekti, të cilën gjatë gjithë emisionit e ka parë me dyshim duke ngritur pikëpyetje.

Subscribe to RSS - karpeni